Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przestudiowałem co się dało na forum i zgłupiałem :/ Chodzi o plastiki wewnętrzne, deska itp. APC na suchą MF i wycierać plastiki czy jakiś inny sposób :?: PB NL na aplikator (zółty meguiars) i wcierać a później przetrzeć MF czy może od razu nakładać MF :?: Z góry wielkie dzięki :)

Opublikowano

APC możesz na szmatke a możesz na plastiki i potem przecierać...

PB NL na aplikator (ja używam z mikrofibry) i nie trzea niczym potem przecierać...

Opublikowano

lejesz APC do atomizera w odpowiednim rozcienczeniu, psikasz na deske, rozprowadzasz pedzelkiem po czym przecierasz MF, przynajmniej ja tak robie ;)

Opublikowano

A ile nakładacie NL na aplikator?

Gdzieś wyczytałem, że na taki żółty pad MG wystarczy kilka kropel i można całą deskę i kierownicę objechać i jeszcze powinno dawać radę ...

Tyle tylko, że ja miałem wrażenie jakby tak nie było (chociaż deska jest inny materiał niż plastik - takie miękkie, matowe i chropowate) ... :/

Opublikowano

Do czyszczenia APC i nakładania NL kupie aplikator z MF...nadmiar bede zbierał po prostu MF. Jeszcze male pytanie...tapicerkę odświeże APC:?: Myslalem tu o Meguiar's APC Plus (pomarańczowe) bo pomoc ma w miare przyjemny zapach...

Opublikowano
Do czyszczenia APC i nakładania NL kupie aplikator z MF...nadmiar bede zbierał po prostu MF. Jeszcze male pytanie...tapicerkę odświeże APC:?: Myslalem tu o Meguiar's APC Plus (pomarańczowe) bo pomoc ma w miare przyjemny zapach...

Ja do APC używam zawsze zmywaka kuchennego oczywiście tej łagodnej strony. Do NLa będzie Ci potrzebny aplikator i jakaś mikrofibra :good:

Opublikowano

Z tym zmywakiem dobry pomysl:) Aplikatory i MF posiadam ale, spróbuje tez aplikatorem z MF. Jestem jeszcze ciekaw jak z odświeżaniem tapicerki APC...zastosować zwykle czy lepiej jakies zapachowe np. Nielsena czy Megsa Plus...

Opublikowano

Jeśli nie uda mi się kupić mniejszej ilości Megsa APC Plus to będzie Nielsen, ale trafiłem na posty gdzie pisano, ze potrafi zostawić na plastikach biały osad czy coś takiego...

Opublikowano

Przecież po przetarciu środka APC nawet zapachowym i tak nie będzie później go czuć, bo zapach NL jest mocniejszy :)

Z tego co pamiętam to po NL zostaje biały osad po wodzie, a nie APC ;) Znane z autopsji 8-)

Opublikowano

Chyba sie skusze na APC VP Interior. Plastiki na zewnatrz jak i wewnątrz nie sa jakos specjalnie zapuszczone itp. chodzi mi bardziej o przeczyszczenie ich i przygotowanie pod PB NL oraz 303 Aero Protectant, ewentualne odświeżenie tapicerki...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dołączę pytanie. A czy po APC muszę ponownie plastiki przecierać szmatką z wodą ?

Nie, ale oczywiście wytrzyj do sucha APC.

Opublikowano

@AUDI-A8

Co przez to rozumiesz? Wiadomo, że jak rozsmarujesz APC pędzelkiem i chemia rozpuści brud to musisz ją jakoś zmyć. Najlepiej zrób to lekko zmoczoną mikrofibrą i często płucz ją w ciepłej wodzie. Potem wytrzyj do sucha czystą mikrofibrą.

• 4 miesiące temu...