Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie, ulotnił mi się gaz z żarówki w reflektorze i reflektor "zaparował na mglisty kolor".

Czy znacie jakies sposoby na oczyszczenie go lub profesjonalne firmy w Trójmieście?

Podobny reflektor, niebawem wstawie moj jak to wyglada na zywo.

12135628032012104.jpg

Pozdrawiam!

Posted

Rozkleić/rozebrać reflektor, wyszyscic szkło/plastik-najpierw zobacz co to jest, potem czyść, jak nie będzie chcialo zejsc to pasta finishowa i jedziesz na szmatce jeśli nie masz maszyny. Ja bym to tak zrobił.

Posted

Miałem coś podobnego jak w serwisie mi zle wymienili żarówkę (szpara była i wilgoć weszła).

Nie wiem jak to zrobili ale poprawili i wszystko jest ok, czysto.

Przypominam ze klosze lamp można rozklejać w piekarniku ale dotyczy to raczej szklanych.

Nie wiem też jak to później skleić dobrze z powrotem i czym.

Mówię tylko jako zasłyszana ciekawostka.

Posted

Przypominam ze klosze lamp można rozklejać w piekarniku ale dotyczy to raczej szklanych.

Nie wiem też jak to później skleić dobrze z powrotem i czym.

Mówię tylko jako zasłyszana ciekawostka.

Ja rozklejałem lampę (plastikową) w Astrze G jak malowałem wkłady na czarno.

Lampa do piekarnika na 50-60C, jakieś 15 minut i później już zabawa z rozklejaniem, parę razy w piekarniku lądowała zanim całą zrobiłem. A skleiłem (konsystencja jak silikon) Soudal FixAll, będzie leciał już 3 rok i nic nie puszcza :)

Posted

Do piekarnika raczej nie za bardzo ;/ Najlepszym sposobem jest wrzątek i duża miska, ja tak zrobiłem u siebie poszło znakomicie :);)

Posted

Z tego co widzę to chyba jakieś Volvo ja osobiście mogę polecić regeneracja lamp Pan Hubert na prawdę daje radę dzwonisz do niego mówisz co i jak wysyłasz lampy i po 3-5 dniach masz je zrobione i odesłane do domu. Tylko że tam to typowa regeneracja więc nie wiem czy na tym Ci zależy... koszt za lampę bez ksenonu 120 zł.

Posted

Żadne Volvo :P

Nowa Mazda 3 przed FL.

C22445977_1.jpg

Koszt nowej lampy zamiennika to około 420zł na allegro :D

A używanej chyba z połamanymi uchwytami nie warto kupować?