maestro Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Witajcie, ulotnił mi się gaz z żarówki w reflektorze i reflektor "zaparował na mglisty kolor". Czy znacie jakies sposoby na oczyszczenie go lub profesjonalne firmy w Trójmieście? Podobny reflektor, niebawem wstawie moj jak to wyglada na zywo. Pozdrawiam!
kamilgt Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Rozkleić/rozebrać reflektor, wyszyscic szkło/plastik-najpierw zobacz co to jest, potem czyść, jak nie będzie chcialo zejsc to pasta finishowa i jedziesz na szmatce jeśli nie masz maszyny. Ja bym to tak zrobił.
maestro00 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Miałem coś podobnego jak w serwisie mi zle wymienili żarówkę (szpara była i wilgoć weszła). Nie wiem jak to zrobili ale poprawili i wszystko jest ok, czysto. Przypominam ze klosze lamp można rozklejać w piekarniku ale dotyczy to raczej szklanych. Nie wiem też jak to później skleić dobrze z powrotem i czym. Mówię tylko jako zasłyszana ciekawostka.
damiann88 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Przypominam ze klosze lamp można rozklejać w piekarniku ale dotyczy to raczej szklanych. Nie wiem też jak to później skleić dobrze z powrotem i czym. Mówię tylko jako zasłyszana ciekawostka. Ja rozklejałem lampę (plastikową) w Astrze G jak malowałem wkłady na czarno. Lampa do piekarnika na 50-60C, jakieś 15 minut i później już zabawa z rozklejaniem, parę razy w piekarniku lądowała zanim całą zrobiłem. A skleiłem (konsystencja jak silikon) Soudal FixAll, będzie leciał już 3 rok i nic nie puszcza
bTk^ Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Do piekarnika raczej nie za bardzo ;/ Najlepszym sposobem jest wrzątek i duża miska, ja tak zrobiłem u siebie poszło znakomicie
hornet Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 A ja polecam spróbować suszarką do włosów .
embargo Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Jakie to auto ? Zajmuje się tym profesjonalnie http://www.hidretrofit.pl
Suchy_88 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Z tego co widzę to chyba jakieś Volvo ja osobiście mogę polecić regeneracja lamp Pan Hubert na prawdę daje radę dzwonisz do niego mówisz co i jak wysyłasz lampy i po 3-5 dniach masz je zrobione i odesłane do domu. Tylko że tam to typowa regeneracja więc nie wiem czy na tym Ci zależy... koszt za lampę bez ksenonu 120 zł.
maestro Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Żadne Volvo Nowa Mazda 3 przed FL. Koszt nowej lampy zamiennika to około 420zł na allegro A używanej chyba z połamanymi uchwytami nie warto kupować?
Rekomendowane odpowiedzi