Jump to content

Parkside150vs Nilfisk120vsB&D PW1700

Recommended Posts

witam, poniewaz karcher z serii 2 został mi wybity z głowy przez kolegow pozoatały w budzecie (500zl) te trzy maszyny - prosze o pomoc ktorą kupic ,na zakup mam 3-4 dnia (wtedy 200 zl mam dosponsorowane przez litosciwego tate :) )

z gory dzieki :)

Kiedyś jak sam szukałem myjki to czytałem na elektrodzie o tym modelu B&D 1700 że dość awaryjny jest i często coś tam od spodu przelewa.

Pomijając fakt, że Parkside po 3 użyciach umarł mojemu koledze w ten weekend- pech, przypadek- nie wiem, a dość dobrze to działało jak działało.

Czyli na dziś to bym raczej Nilfiska 120 polecił.

aaaa no każdy sprzęt nawala:)........ kolega vanquisz z którym gadałem mówi ze sprzęt daje radę , kilka postów czytałem ze tez jest spoko - jeśli się coś nawet zepsuje to nie jestem firmą zeby mieć potrzebę od ręki naprawy - a w sumie 3 lata gwarancji :)

p.s. poza tym to są posty sprzed roku i w sumie nie widomo której myjki dotyczą ?czy na pewno P150? :?

a tak poza tym jak z tą pianownicą do parksida? i jesli sie da to jaką zakupić? :idea:

• 2 months later...

Używam B&D 1700 już jakiś czas dość intensywnie i nic się nie dzieje. Auto myje przynajmniej raz w tygodniu. Myje nią kostkę a także betonowe płoty, które po takim zabiegu wyglądają jak nowe :-)

Swietnie. Parkside i Nilfilsk znalazlem na allegro, czyli wysylkowo. B&D jest w promo w Praktikerze. Kosztuje najmniej z tej trojki, nie bez znaczenia jest tez gwarancja.

Zaoszczedzona kasa pojdzie na waz.