-snoop- Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Witam. Mam problem. Dziś zauważyłem na lakierze jakieś jasne plamy na lakierze. Wcześniej ich nie zauważyłem, ale szczerze za bardzo się nie przyglądałem a auto mam od niedawna. Wiem, ze samochód był malowany i może to być jakaś niedoróbka lakiernicza. Powiedzcie co to jest i jak to usunąć lub zamaskować Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro00 Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Polerka i tyle, chyba ze to braki w bazie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-snoop- Posted March 25, 2012 Author Report Share Posted March 25, 2012 Braki w bazie raczej nie. Wygląda to bardziej jak biały nalot na lakierze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bio Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 -snoop-, Mi wygląda to na ślad po matowieniu papierem wodnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
miHoo79 Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Czy to wyglada jak to na zdjeciu ponizej? Wydaje mi sie ze tak tylko ze juz lekko usuniete Jesli tak to jest zmatowienie po papierze wodnym - tu akurat 2000 Przepoleruj i po problemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
-snoop- Posted March 26, 2012 Author Report Share Posted March 26, 2012 miHoo79 wygląda to bardzo podobnie. Czy np. Maguiars Ultimate Compound nadaje się do wypolerowania tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michałoś Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Zależy jaki lakier. Możesz spróbować, ale nie wiadomo czy uda Ci się ręcznie to wyprowadzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miHoo79 Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Ręcznie może być problem, aczkolwiek spróbować możesz. Obstawiam jednak, że bez maszyny za wiele nie poradzisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-snoop- Posted March 26, 2012 Author Report Share Posted March 26, 2012 Maszyna będzie, bo akurat jest od kogo pożyczyć Pytanie tylko co kupić do wypolerowania tego. Maguiars Ultimate Compound czy może polecicie coś innego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miHoo79 Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Sprobuj - jak nie bedzie efektu to będziesz musiał zmienic paste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bio Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 -snoop-, Ja wymęczyłem po papierze 2500 felgi właśnie UC.. Ręcznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
-snoop- Posted March 26, 2012 Author Report Share Posted March 26, 2012 Polerka i tyle, chyba ze to braki w bazie. maestro00 wykrakałeś. Przy okazji wymiany opon wjechałem do lakiernika mającego warsztat zaraz obok i stwierdził niestety braki w bazie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts