Jump to content

Recommended Posts

Posted

Będę woskował auto swoim Diamond White DODO ,niestety nie jest on jakoś super trwały pomimo faktu iż auto stoi w garażu . I tu moje pytanie. Czy jak bym go przykrył po 24h Colli 845 to go zdegraduje czy zostawi powłokę Dodo? Czy colli zmniejszy głębie koloru ? Może lepiej najpierw colli a na niego Dodo? Czy raczej taka opcja nie ma sensu?

Posted
Będę woskował auto swoim Diamond White DODO ,niestety nie jest on jakoś super trwały pomimo faktu iż auto stoi w garażu .

a pozwól, że sie zapytam - ile tak Ci on trzyma ? Bo myślałem też o nim niedawno żeby sprawdzic :ad:

Posted

W moich warunkach czyli garaż, mycie na ciśnieniu samą wodą miesiąc do półtora max ale efekt daje zacny.

Posted

Po co nakladac 845 na dodo?

Samo 845 daje ladna powloke i trzyma dluzej niz dodo

Zreszta sam zobacz tu masz 845 a pod nim wet mirror finish nakladany DA

Oczywiscie auto wczesniej wymyte i wyglinkowane

59442a8a2a295_octa1.jpg.6ded729b0bfb4d0b5c3e0621f8410613.jpg

octa4.jpg.7eca20ba129b6508542c6e23a0aa2c68.jpg

octa2.jpg.11d6660fbd1809e23972448ff85184a8.jpg

octa5.jpg.9741ba80d5de98d913be3d9a4349b48a.jpg

59442a8a4822b_octa3.jpg.6ce0dc86a3467e17e8b70cb4a66eb4c4.jpg

Posted

miHoo79 Colli da szklisty wygląd a mnie latem zależy na głębi kolorów wyciągniętych z metalicznego lakieru i to da Dodo.

Posted

Na RSIE tez jest metallic i ja głębie tez widze..zdjecia tego nie oddawaja niestety, z ciekawosci polozylem na jednym panelu blue velvet i mopim zdaniem bylo gorzej ale to moje oczucia.

Poza tym sliskosc i trwalosc przemawia za colli.

Teraz poloze na niego colli saphire albo marque d'elegance.

Posted

no dobra , ale piszesz , że chcesz nałożyć 845 na dodo a on nie daje szklistości tylko 915 więc o co kaman , bo już pogubiłem się .

Posted
no dobra , ale piszesz , że chcesz nałożyć 845 na dodo a on nie daje szklistości tylko 915 więc o co kaman , bo już pogubiłem się .

Temat dotyczy 845 i dodo i ja porównuje tylko te dwa produkty i chciałbym jakoś zabezpieczyć wydłużyć życie Dodo.

Posted

mam te 3 woski colli i 845 daje raczej taki ciepły blask , no ale może to tylko na moim lakierze

Posted

Temat dotyczy 845 i dodo i ja porównuje tylko te dwa produkty i chciałbym jakoś zabezpieczyć wydłużyć życie Dodo.

Mozesz sie wspierac jakims QD dla podtrzymania.. ale generalnie niie wydluzysz i tyle... dodo jest kiepskie jesli chodzi o trwałosc (marketing i opakowanie, firma ma dopiero 6 czy 7 lat i jakos musiala sie rozpechnac na rynku)

Testowalem blue velvet, rain forest, banana i jakis tam jeszcze juz nie pamietam

Jedynym produktem mi przyjaznym z tej firmy jest cleaner LIME prime

Chcialbym sprobowac naturala z ich oferty ale cena powola i generalnie wolalbym dolozyc pare dolarow i zaopatrzyc sie w produkty zymol'a