martinezzg Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 witam kolegów - ponieważ chcę zakupić myjką a pojęcie mam blade prosiłbym o poradę czy warto zakupić Karchera k2,13 (promocja a leroymerlin)239 zł... czy lepiej dołożyć dosłownie parę zł i zakupić k2,15 http://allegro.pl/karcher-k-2-15-plus-p ... 56456.html chyba ze te myjki to budżetówki z nazwą karcher i je sobie darować? myjnia potrzebna mi będzie do autka oraz do domu - jakieś posadzki itp.... jeśli nie te to czy w cenie do 300 zł zakupię coś sensownego? i co trzeba dokupiuć do tych urządzen? z góry dzięki za pomoc
maq Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Ta psikawka z linku to jest dobra na oblewanego K 5.55 to chyba najrozsądniejsze rozwiązanie za małe pieniądze.
martinezzg Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 czyli rozumiem ze za 300zł nic nie zakupię do domowego użytku? w takim razie jakieś mininamle dane techniczne np ile watt jakie ciśnienie powinna mieć?
maq Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 czyli rozumiem ze za 300zł nic nie zakupię do domowego użytku? Kupisz, ale szkoda nerwów w takim razie jakieś mininamle dane techniczne np ile watt jakie ciśnienie powinna mieć? 140 Barów 1,9 kW 460 L wody Czyli k 5.55 Spytaj patryczken16 ile jego 5.55 wytrzymał i działa nadal bardzo dobrze.
martinezzg Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 to jest już spora kasa:( a coś takiego jak NILFISK- MODEL C110.3
gtifan Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Miałem kiedyś Karchera serii 2 - porażka. Moje zdanie jest takie- kupienie myjki 100, 110 bar budżetowej to bardzo zły pomysł i nietrafiony wydatek. Minimum to np: http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-nil ... 53057.html lub ten Parkside co ostatnio był w Lidlu, a w moim Lidlu nadal stoi 2 szt. Swoją drogą to jest temat o myjkach tutaj.
piotrl Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Ja chyba się narażę ale jak dla mnie jednego, jedno auto to starcza do domowego mycia , a mam Karchera K 2.14 Plus
martinezzg Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 kolego GTIFAN a symbol tego parkside? [ Dodano: 23 Marzec 2012, 21:36 ] a czy lepiej do parkside dołożyc 50 zł i zakupić NIlfisk ALTO C120.3? stwierdziłem po postach ze za 300 zł szkoda kupować myjkę stwierdziłem więć ze sprzedam kilka kosmetyków i budżet wyniesie 500zł ...
martinezzg Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 no tak - ale z tego co widzę i czytam seria k2 odpada - małe koszty i pewno jeszcze mniejsze możliwości jak pisałem budżet skoczył do 500 zł i do tej kwoty szukam myjki teraz - albo Perkside ew Alto C120 - lub coś w tym zakresie cenowym info i propozycje mile widziane
piotrl Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Ja może jeszcze napisze żeby przemyśleć zakup innych marek myjek ze względu na zakup profesjonalnej pianownicy aby nie było problemu z podłączeniem tejże pianownicy do myjki
martinezzg Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Ja może jeszcze napisze żeby przemyśleć zakup innych marek myjek ze względu na zakup profesjonalnej pianownicy aby nie było problemu z podłączeniem tejże pianownicy do myjki tez i o tym samym pomyślałem - ale tutaj to już całkowiuce zdaję się na doradę forumowiczów ...
Maxior Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 wydaje mi sie iż myjka da początkującego by sie sprawdziła dobra cena i dobra firma
piotrl Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 ale tutaj to już całkowiuce zdaję się na doradę forumowiczów ... Wiec coś co jest znane na świecie i Polsce Ja ze swojej strony polecamKarchera PS Nie pracuje w tej firmie ani jej nie sprzedaje jest to tylko moje zdanie
adii Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Takiej zabawki nie polecam bo bedzie tak: 1. kupisz, fajnie będzie się pryskało jak to zawsze na początku 2. stwierdzisz że to sikawka i lepiej dać dziecku do zabawy 3. dziecko się nie pobawi bo myjka padnie 4. i tak kupisz wyższą serie a warto dołożyć, a to k2 poleci i tak na śmietnik bo to jednorazówka
martinezzg Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 więc k2 już odpadł zakup - budżet 500 - proszę o poradę co w tej cenie - parkside czy możeAlto C120? zmiszczą się w moim budżecie bo kosztują niecałe 500 zł - a może ktoś chce sprzedac używaną myjkę ? ...chętnie kupię
adii Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 martinezzg, parkside mam no i jestem naprawde zadowolony. Kilka razy już samochód umyty, kostka i balkony równierz wyczyszczone. Gwarancja 3 lata to spory plus.
gtifan Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Chyba na twoim miejscu wybrał bym Parksida, kolega ma takiego i mogę to porównać do mojego K 5.55. Jest ok. ogólnie, a na użytek domowy wystarczy w 100%. Tylko teraz to musisz dobrze Lidle przetrzepać gdzie się ostały te myjki jak u Ciebie nie ma to Ci prześlą z innego Lidla jak będziesz bardzo zaineresowany kupnem. Ja tak kiedyś odkurzacz Parksida kupiłem w Lidlu już było po promocji ale w 4 dni ściągnęli mi z jakiegoś innego Lidla w PL. W moim Lidlu- "59-225 Chojnów" jest jeszcze jedna na wystawce.
Maxior Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 jak dla mnie myślę ze ta mała starczy dotychczas myje się wiaderkiem albo szlaufem a tu kercharek nóweczka
martinezzg Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 no wiec jutro do Ladla się zapuszczę - jeśli nie będzie to poproszę o sciągnięcie - a jeśli odmówią to poproszę o sprawdzenie czy u Was w okolicy gdzies nie ma i ew im wskaze gdzie jest i skąd go sciągnąć.... a pytanie czy pianownicę do tego można spokojnie dokupić czy problematyczny to temat? bo zostaje mi wtedy Alto 120 do którego chyba z pianownicą nie będzie problemu/? [ Dodano: 25 Marzec 2012, 11:39 ] a co koledzy sądzicie o PW 1700? http://allegro.pl/blackdecker-myjka-cis ... 99482.html cena niższa nawet od Parkside 2 lata gwarancji - czy ktoś może się wypowiedzieć w temacie tego B&D? [ Dodano: 25 Marzec 2012, 18:45 ] w budżeci mieści się jeszcze nilfisk 120 http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-nil ... 53057.html czyli zostaje mi pytanie Parkside-PW1700 B&D czy Nilfisk - będę wdzięczny za doradę...
wojti91zmc Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 ODGRZEJE TEMAT. mam myjke cisnieniowa karcher k2 juz 3 rok ale zauwazyłem ze po podłączeniu itd.gdy juz nabiera cisnienia(silnik chodzi),zaczyna podawac wode a i za 5sekund przerywa,silnik dalej chodzi i znowu podaje itd ale pełnego cisnienia nie ma,pełne jest dopiero po paru minutach zaczyna dobrze funkcjonwac. Konczy sie juz? czy to moze wina tez zakamienienia? jak myslicie?
koder Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Jak przedmówcy- nie polecam tego typu myjek. Rozsądne minimum to seria K5, wszystko poniżej nie jest warte swoich pieniędzy, a k2 to już w ogóle taka padaka, że szkoda gadać. Niestety "dobra" (seria home to nic nad wyraz dobrego, ale nawet w zastosowaniach semi pro wystarcza) myjka swoje kosztuje i nie jest to 300 złotych
macko160 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 wojti91zmc, Cześć, Co do twojego problemu z myjką rozwiązań może być wiele. Akurat jestem ostatnio w temacie bo sam miałem taki problem z moją towarzyszką K 502 M. U mnie objawy były takie jak u ciebie to jest: -myjka kilka sekund działała z dobrym ciśnieniem, nagle przerwa dopompowanie i znowu ok, czasem zrobiła tak pare razy i sie uspokajała -znaczny wzrost wibracji na lancy, po pracy dosłownie "odpadały ręce" -znaczne zmniejszenie ciśnienia Gdy ją rozebrałem okazało się, że u mnie w pompie zaklinował się jeden z trzech tłoczków i była połamana cała sprężyna w związku z czym nie odbijało go i pompa pracowała na dwa tłoki, powodowało to niesamowite wibracje na lancy. Jednakże zanim przystąpiłem do całkowitego rozczłonkowania mojej myjki, zasięgnąłem lektury po wszelkich forach i wiele bardzo błahych rzeczy sprawia takie kłopoty. Po pierwsze dość częstą sprawą jest zużycie się lub przytkanie (kamyczykiem itp.) dyszy wysokociśnieniowej, ale to można łatwo sprawdzić, przemyć ją, jeśli coś siedzi na wylocie to spróbować wypchnąć igłą lub czymś podobnym. Po drugie kolejną rzeczą może być zawór maksymalny, który umieszczony jest w myjce tuż pod wyłącznikiem (pokrętłem) i w razie gdy w myjce jest zbyt wysokie ciśnienie, zawór odbija wyłącznik i pompa przestaje pracować. Zawór ten wystarczy wyjąć i przesmarować smarem silikonowym, ponieważ przez brak poślizgu chodzi "zero jedynkowo" i powoduje problemy. Zawór zlokalizujesz jak mówiłem pod pokrętłem, a właściwie pod puszką elektryczną. Będzie tam wystawał taki czarny, cienki trzpień, zamocowany obejmą dwoma śrubami z łbami typu torx (właściwie cały karcher jest poskręcany śrubami tego typu). Oczywiście problem może być taki, że też się u ciebie zaklinował jeden z tłoków (np. poprzez przegrzanie pompy, nalot na tłoku), ale wydaje mi się że w twojej myjce jest pompa z kompozytu, a nie aluminiowa jak u mnie i jest małe ryzyko, że tak się stało. Jeśli pompa u ciebie jest kompozytowa (a na 99% tak jest) to mogło również dojść do pęknięcia głowicy pompy, dość częsty przypadek w tych myjkach, z tego co czytałem. Niemniej jednak polecam, jeśli myjki używasz często, rozebrać pompę, obejrzeć uszczelniacze, przede wszystkim sprawdzić czy się do oleju w pompie nie przedostała woda (u mnie zrobiła się solidna emulsja), zalać nowym olejem (przekładniowy do przekładni Hipoidalnych np. SAE 80W90), wymienić uszczelniacze, obejrzeć zaworki, co potrzeba przesmarować smarem silikonowym i będzie hulała jak nowa. Jeśli czujesz się na siłach zrobić to samemu to polecam, bo nic nie kosztuje, a ewentualne części nie są jakoś specjalnie drogie (wielki + dla Karchera, za to że właściwie każdy element da sie kupić osobno, a nie ja ma to miejsce obecnie, że trzeba kupić cały zaspół części). Mam nadzieję, że troche pomogłem, Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu usterki P.S. Jeszcze taka uwaga co do części, radzę popisać do certyfikowanych serwisów w waszych miastach i podpytać o koszt, bo możecie się nieźe (bardzo pozytywnie) zdziwić. Szukając w internecie znalazłem np. komplet 6 uszczelniaczy (po dwa na każdy tłok) za 120zł lub też w niektórych miejsach po ok.20 zł/szt, tymczasem w serwisie karchera za niecałe 75 PLN brutto udało mi się kupić: - wyżej wymieniony komplet uszczelniaczy 6 sztuk (ok. 41 PLN) - 3 x sprężyna tłoka (dwie wymieniłem na zapas, bo też już mają swój przebieg) (25 PLN) - uszczelniacz wału (8 PLN serwis/ ok. 25 PLN w internecie) Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony i gdyby nie to, że nigdzie nie znalazłem w/w sprężyn naciskowych, pewnie nigdy bym do nich nie napisał żyjąc z przeświadczeniem, że będzie drogo. Jedynie olej radziłbym kupić, w jakimś sklepie motoryzacyjnym bo ten opatrzony logiem Karchera chyba ma dodatki złota w sobie, tak sie chłopaki cenią Uff... troche sie rozpisałem, ale przynajmniej, ktoś może skorzysta
Rekomendowane odpowiedzi