marian Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Witam, mam takie felgi i zastanawiam się czym je myć aby nie zrobić rantu matowego, bo niektóre chemikalia sprawiają, że rant jest mleczny, oraz czym owy rant zabezpieczyć przed osadzaniem się brudu. Na rotorze stosowałem Colli #476 i to się sprawdzało. Myślę czy by nie zabezpieczyć colli też bęben, ale nie wiem czy wosk tam wytrzyma. Dziękuję za pomoc.
qbejs Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Mam identyczną zagwostkę odnośnie rantów felg 3tlg. Kupiłem nówki sztuki, idealny poler i myślę czym by to zabezpieczyć - CQuartz ? coś od Gtechniq ?
marian Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 myślę nad Auto Finesse Mint Rims Wheel Wax oraz Poorboy's Wheel Sealant. Do czyszczenia Chemical Guys Wheel + Rim Cleaner, ale nie jestem jeszcze pewny tego wyboru. Do polerowania wybrałem Mothers'a produkty oraz Smartwax Blue B Gone , ale przetestuje je pewnie nie wcześniej jak za tydzień.
patryczken16 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Z polerowanego alu kazdy wosk zrobi je "mleczne" Odswiezac co 2 miesiace i tyle...
pro rider Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Z polerowanego alu kazdy wosk zrobi je "mleczne" Odswiezac co 2 miesiace i tyle... lub częściej
patryczken16 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Wiadomo w miare potrzeb i uzytkowania auta.. Np u mnie w futurach polerka trzyma sie od 5-ciu miesiecy na takim samym najwyzszym poziomie,z tym ze auto zrobiolo 80km,myte bardzo czesto..
spons Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Marian, chetnie podelse Ci probke Rim Protecta, bo sami nie mamy kiedy do porzadku potestowac na polerowanej feli. Napisz mi PW jak jestes zainteresowany.
marian Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 spons, pw poszło patryczken16, ale ty masz eksponat praktycznie muzealny:) w Luwrze więcej kilometrów działa sztuki robią podczas przenoszenia:P Polerka to pozycja obowiązkowa, ale może coś będzie co nie zrobi ich mlecznymi. Co do rotorów i bębnów to poszukuję czegoś trwałego. Colli się sprawdza na ramionach ale na bębnie nie próbowałem. Kiedyś na BBS'y całe wysmarowałem Colli i było bardzo dobrze, ale one byłe świeżo po lakierze i bezbarwnym i nie miały elementów chromowanych.
luk skywalker Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Tylko i wyłącznie regularne odswiezanie tak jak Patryk pisze. A raz-dwa razy w roku felgi rozkręcić i dokładnie zrobić miejsca przy srubach.
SJake Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 marian, Luster Seal. Felgi myj jakimś bezpiecznym szamponem, jest ich sporo lub dedykowanymi płynami do felg polerowanych. A tak to jak napisane powyżej. Taka felga = dużo roboty = super look.
Rekomendowane odpowiedzi