Jump to content

Prochem Power Burst

Recommended Posts

Jakiś czas temu miałem za zadanie wyczyścić wnętrze vw transportera używanego głównie przez pracowników budowlanych. W związku z tym ,iż był to jeden z najbrudniejszych egzemplarzy z jakimi miałem styczność do tej pory ,zrobiłem krótką relacje z czyszczenia tapicerki. Bohaterem jest Prochem Power Burst .

Power Burst S789

Wolny od enzymów, wydajny alkaiczny prespray na bazie zasadowych detergentów, przeznaczony do wstępnego rozpuszczenia brudu przed czyszczeniem wykładzin, szczególnie na ścieżkach, w ciągach komunikacyjnych, gdzie brud jest głęboko wtarty. Szczególnie polecany do tłustych zabrudzeń. Nie nadaje się do wykładzin wełnianych, ani z dodatkiem wełny. Silnie skoncentrowany prespray w proszku bez dodatku enzymów. Ze względu na wysokie pH może uszkadzać impregnat na wykładzinach poliamidowych, ale należy brać pod uwagę, że przy silnym zabrudzeniu i po dłuższym okresie eksploatacji impregnat prawdopodobnie uległ już wcześniej wytarciu. Niezbędne jest wykonanie testu stabilności kolorów wykładziny przed zastosowaniem.

Do wykonania użyłem:

Prespray Power Burst

Odkurzacz ekstakcyjny Numatic CT 570-2

Opryskiwacz Ogrodowy

Szczotka do tapicerki KENT

094e44bb272a9bde.jpg

f59d6596fc63e124.jpg

03e5cc9930284194.jpg

Wnętrze wyglądało tak

54d1278c5afd57c1.jpg

Plamy na siedzeniu według mnie to głównie błoto zalegające na siedzeniu przez bardzo długi okres w połączeniu z czymś oleistym

b4302d6ddce94885.jpg

Prespray przygotowałem w następujący sposób

Do dwóch litrów wody o temperaturze około 45 stopni wsypałem 1,5 łyżki stołowej Power Burst . Czyszczoną powierzchnie spryskałem ,po około dwóch minutach wyglądała tak

f8e48fbd5ec005eb.jpg

Po jakichś 8 minutach powierzchnie dokładnie wyszczotkowałem po czym jeszcze raz spryskałem presprayem, Po następnych 2 minutach powierzchnia została dokładnie wypłukana ekstrakcyjnie czystą wodą.

50/50

e1e4b6ccf6283424.jpg

I dalej to samo z resztą siedziska

decb2d7210724b04.jpg

a858aadeca9b0fa8.jpg

Efekt końcowy

0e895cfd369f714d.jpg

Widoczne białe plamki to farba , jej nie usuwałem . Nie stosowałem również żadnych proszków , gdyż myślę , że nie było takiej konieczności.

Wniosek końcowy : bardzo skuteczny środek na silne zabrudzenia , zapach nie należy do zbyt przyjemnych - chemiczny. Cene uważam za bardzo rozsądną za 4 kg zapłaciłem 35 funtów.

golden0282, bardzo ładnie. również polecam ten prespray ;)

mogłeś się jeszcze pokusić o usunięcie farby.

Nie miałem pod ręką nic stosownego , a T4 czyściłem na wyjeżdzie . Ale dzięki za uwagę Tersus SR201 już jest na liście zakupów :)

• 3 years later...
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 5 months later...
Dnia 11.03.2012 o 21:25, golden0282 napisał:

W Polsce 1kg na pewno kupisz na alledrogo , ja kupiłem w UK .

Dnia 14.11.2016 o 21:06, e30rs napisał:

enzall nie zrobi takiej rooboty ?

Zrobi podobnie prochem power burst jest alkaiczny i dziala nawet w zimnej wodzie