Jump to content

Megs Nxt Glass Cleaner vs. ValetPRO Glass Cleaner

Recommended Posts

witam,

Mam pytanie do tych spośród Was, którzy mają doświadczenie zarówno ze środkami do szyb Megsa jak i VP. Który ze wskazanych w temacie środków jest wg Was lepszy (pozostawia lepszy efekt): NXT Glass Cleaner czy VP Glass Cleaner? A może równie dobry lub lepszy jest wg Waszych doświadczeń zwykły Megs Glass Cleaner?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Darek

miałem okazje używać nxt i nic specjalnego, porównując do taniego turtle nie widziałem różnicy pozwalającej mi na wydanie większej sumy. Szyby były raczej długo nie myte i tłuste i tak samo trzeba było dobrze docierać nxt jak i turtla. Osobiście uważam marketing płynami do szyb za pomyłkę, jak nxt nie zachwycił mnie to nie zamierzam się spuszczać w przyszłości w tym zakresie.

Co prawda nie zrobiłem porównania do VP ale po prostu uważam płyn do szyb za tylko płyn do szyb po tym jak miałem przyjemność z nxt

Nie mam VP, ale mam NXT i zwykły megs glass cleaner i moim mało doświadczonym zdaniem to zwykły glass cleaner jest lepszy, łatwiej i szybciej doczyszcza według mnie, szkoda że jest tylko w galonach.

• 3 weeks later...

TADEK14, mam oba, ale SV psikam mniej ;) i wg mnie zupełnie jeden strzał na mniejszą szybę wystarcza, na czołową czy tylną ze 2-3 i po sprawie. Bardzo dobrze zbiera oraz szybko znika. To samo mogę powiedzieć o produkcie megsa - jednak czuję lub chcę czuć te przysłowiowe 2 procent (a może to było 3 czy 4 :o ). ;)

Korzystałem z ValetPRO, Megsa zwykłego i Duragloss. Do czasu najlepiej pracowało mi się z VP, dopóki nie spróbowałem zwykłego Megsa, świetnie pachnie i jeszcze łatwiej się z nim pracuje niż z VP, Duragloss wcale mi nie podszedł do gustu.

Mam VP

na plus:

*łatwy w pracy

*wydajny

*skuteczny

*nie pozostawia zacieków

*dobra cena jak na tą pojemność

na minus:

*brak atomizera w komplecie (rozumiem ,że do np.Bilberry nie dają bo to koncentrat ale do gotowca mogli by dać)

*operowanie oryginalnym opakowaniem jest niewygodne zwłaszcza jak jest pełne. Można wybaczyć to ze względu na fakt cena/pojemność.

*brak fajnego zapachu i tego ogólnego wrażenia używania produktu do detailingu - po prostu dobra chemia do mycia szyb