Jump to content

Plama po dodatku do paliwa

Recommended Posts

Z dodatku jestem całkiem zadowolony, ale z plamy powstałej po nim to już nie :D

Można w jakiś domowy sposób usunąć taką plamę? Dodam, że nie mam jeszcze odkurzacza piorącego bo zbieram na jakiegoś Puzziego a to już większy wydatek. Mam w swoim arsenale AG Interior Shampoo, ale wydaje mi się, że na taką tłustą, soczysta plamkę raczej nie zadziała. Czytałem na forum, że można spróbować RM760 w odrobinę mniejszym stężeniu niż producent zaleca?

Bez ekstrakcji może być kiepsko:) RM760 to jest własnie środek ekstrakcyjny który popwinien zostać wyssany:) Zobacz jakiś słabszym stężeniem APC co się będzie działo ( na początku zrób próbe kolorów). Piszesz że masz AG Interior Shampoo, ja często z niego korzystam przy praniu tapicerki więc myślę że coś powinien zdziałać.

Spsikaj nim plame i troche poszczotkuj, nastepnie chwile odczekaj i znowu szczotka. Później czysta MF i wycieranko...proces należy powtórzyć jeśli efekt będzie niezadowalający.

TYLKO PAMIĘTAJ aby przed nałożeniem sodków robiuć próby w jakoś mniej widocznych miejscach żeby plam nie porobić:)

PS. co tak sie boisz teściowej niech się cieszy że na nogach iśc nie musi :lol:

• Lubię to 1

• 2 weeks later...

Najgorsze jest to, że ten Millers śmierdzi niesamowicie ... aczkolwiek mój JTD też jest z niego zadowolony ;)

Ostatnio nim sobie rękaw poplamiłem od kurtki ... ale zeszło w pralce więc zwykłe proszki do prania dają mu radę ;)

Sprobuj benzyna ekstrakcyjna dodatki sa na bazie ropy wiec sa tluste ewentualnie tenzi top perfect nadaje sie do usuwania tego typu niespodzianek. Rozpuszcza na zimno plamy tlusto olejowe.

Spryskaj poczekaj przeszczotkuj, spryskaj przeszczotkuj i ekstracja.

Czasem wymaga powtorzenia.

Usunalem w ten sposób tłuste plamy po ON i smarach z wykladziny bagażnika w BMW

59442a89c4230_beemkasmary.jpg.94ae16bcf54c67a42a8c1ef2a7dd61d0.jpg