Jump to content

Recommended Posts

Posted

Reflektory "nieszklane", powiedzmy plastikowe.

Co na nie najlepiej nakładać by:

1. Jak najmniej się brudziły.

2. Były jakąś chronione przed "płowieniem" na słońcu.

a) Niewidzialna wycieraczka? Mam Rain X...

Czy

b) Sealant? Mam PB EXP?

Posted

mimo ze do szkla to u mnie rewelacyjnie spisuje sie na refelktorach naviwax x2 rain shield. O dziwo sealanty trzymaja sie krocej (chyba za bardzo dostaja w pupe od spryskow) a x2 walczy dzielnie juz 3mc.

Dodatkowo x2 lapie duzo mniej syfu na reflektorach niz sealanty ktore stosowalem

inna sprawa ze na szybie siedzi od sierpnia i nadal dziala naprawde niezle...

Posted

Na RainX jest adnotacja, zeby nie używać na plastikowych powierzchniach. Nie mam przed soba aktualnie butelki, ale cos w tym stylu tam bylo napisane.

Posted
Na RainX jest adnotacja, zeby nie używać na plastikowych powierzchniach

Raczej chodzi o inny rodzaj plastiku - np. oslona zegarow, ktora jest miekka i faktycznie plastikowa. Klosze lamp sa atakowane takim syfem ze NW im nie zaszkodzi

Posted

Rain X ma też taką dedykowaną rzecz:

400dadfae80b33a5.jpg

Od czasu do czasu stosuję jako ciekawostkę (bo wolę nałożyć zwykłe LSP podczas woskowania) no i bardzo długo daje radę (reflektory ze spryskiwaczami).

Posted

minetoo dzięki, potestuję w takim razie z woskami :good:

Ja po prostu myję często auto i tym sposobem mam czyste światła, a kładę to co na lakier.

samochód tez u mnie czysty, ale ostatnio trochę syfu w te mżawki leci, że pomyśłałem o tym, że na reflektory coś tez by się przydało ;)