pfikusny Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Reflektory "nieszklane", powiedzmy plastikowe. Co na nie najlepiej nakładać by: 1. Jak najmniej się brudziły. 2. Były jakąś chronione przed "płowieniem" na słońcu. a) Niewidzialna wycieraczka? Mam Rain X... Czy b) Sealant? Mam PB EXP?
sq8shq Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 mimo ze do szkla to u mnie rewelacyjnie spisuje sie na refelktorach naviwax x2 rain shield. O dziwo sealanty trzymaja sie krocej (chyba za bardzo dostaja w pupe od spryskow) a x2 walczy dzielnie juz 3mc. Dodatkowo x2 lapie duzo mniej syfu na reflektorach niz sealanty ktore stosowalem inna sprawa ze na szybie siedzi od sierpnia i nadal dziala naprawde niezle...
Ciastek Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 a z braku laku Rain-x może podejść? Czy może są jakieś przeciwwskazani, typu uszkodzi reflektor?
Gość Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 LSP to co na lakier NIC więcej nie trzeba
kerad Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Na RainX jest adnotacja, zeby nie używać na plastikowych powierzchniach. Nie mam przed soba aktualnie butelki, ale cos w tym stylu tam bylo napisane.
patrizio1985 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Ja po prostu myję często auto i tym sposobem mam czyste światła, a kładę to co na lakier.
sq8shq Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Na RainX jest adnotacja, zeby nie używać na plastikowych powierzchniach Raczej chodzi o inny rodzaj plastiku - np. oslona zegarow, ktora jest miekka i faktycznie plastikowa. Klosze lamp sa atakowane takim syfem ze NW im nie zaszkodzi
embargo Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Pamiętajmy, że wszystkie klosze reflektorów z tworzyw sztucznych są zabezpieczane lakierem bezbarwnym
sq8shq Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 wychodzac z fabryki tak, po polerce juz nie
embargo Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 To zależy od tego jak mocna zostanie przeprowadzona polerka
spons Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Zmieszane komponenty 1&2 z LP3D, srodek nie zmienia wygladu powierzchni i nie zaburza swiatla.
Lukas G Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 megs w zestawie do polerowania lamp ma cos, wlasnie do zabezpieczenia
red Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Rain X ma też taką dedykowaną rzecz: Od czasu do czasu stosuję jako ciekawostkę (bo wolę nałożyć zwykłe LSP podczas woskowania) no i bardzo długo daje radę (reflektory ze spryskiwaczami).
Xkem Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 A da rade Gtechniq G3 na reflektorze z tworzywa czy coś się stanie?
TWes Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 A ktoś miał do czynienia z tym? http://www.zymol.com/zymolscreencleankit.aspx Podejrzewam że to tylko taki "bajer" ale może...
Ciastek Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 minetoo dzięki, potestuję w takim razie z woskami Ja po prostu myję często auto i tym sposobem mam czyste światła, a kładę to co na lakier. samochód tez u mnie czysty, ale ostatnio trochę syfu w te mżawki leci, że pomyśłałem o tym, że na reflektory coś tez by się przydało
Rekomendowane odpowiedzi