Administrator Evo Opublikowano 29 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Pany, ma ktoś poflokowane wnętrze ? Jakieś wskazówki,porady, środki do pielęgnacji ? Oddałem dzisiaj kilka elementów z wnętrza do flokowania, z opowieści wszelakich wynika że czarny flok to dramat do utrzymania, ale to są oczywiście opinie ludzi "normalnych" , a nie z KA Alkantare mam "obcykaną" , ale z tego co wiem to flok to trochę inna para kaloszy.
marcinz Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Podobno wystarczy wilgotna mikrofibra.
GracjanS4 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Zajmuję się hobby-stycznie flokowaniem Oto co porobiłem: Co do czyszczenia to wystarczy zwykła zmiotka najważniejsze żeby miała miękki włos żeby nie wyrywać floku
Administrator Evo Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 GracjanS4, szkoda że nie wiedziałem, jakoś byśmy się dogadali.... Tak z ciekawości, jakiej grubości floku używasz ?
miHoo79 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 DObra Gracjan nie ma lipy Poprosimy poradnik jak garażowym sposobem poflokowac elementy tapicerki
GracjanS4 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 GracjanS4, szkoda że nie wiedziałem, jakoś byśmy się dogadali.... Tak z ciekawości, jakiej grubości floku używasz ? 0,50 i 0,75mm [ Dodano: 29 Luty 2012, 19:43 ] DObra Gracjan nie ma lipy Poprosimy poradnik jak garażowym sposobem poflokowac elementy tapicerki Tego tak się nie da zrobić, trzeba mieć maszynkę do tego, odpowiedni klej... Flokowanie - proces technologiczny polegający na nanoszeniu na przedmioty wykonane z tkaniny, drewna, szkła, tworzywa sztucznego lub gumy ozdobnej warstwy ze strzyży tekstylnej. Strzyża tekstylna to włókno z tworzywa sztucznego pocięte na odcinki długości od 0,3 do 5 mm. Strzyża tekstylna nazywana jest flokiem. Powierzchnia przedmiotu, który ma być flokowany pokrywana jest klejem. Klej nanosi się za pomocą pistoletu natryskowego, wałka lub metodą sitodruku. Następnie za pomocą urządzenia elektrostatycznego, w polu elektrycznym 60 do 90 kV, pokrywa się flokiem warstwę kleju. Przedmiot flokowany jest uziemiony. Pole elektryczne sprawia, że włókna floku z dużą prędkością poruszają się w kierunku flokowanej powierzchni i wbijają się w warstwę kleju, ustawiając się prostopadle do niej. Po utwardzeniu się kleju odciąg elektryczny usuwa nieprzyklejone włókna. Flokowana powierzchnia wyglądem przypomina zamsz. Tą metodą ozdabia się wyposażenie samochodów, głównie plastikowe elementy wnętrza pojazdu, zabawki, meble, nadruki na koszulkach i czapeczkach. Element pokryty flokiem czyści się bardzo łatwo, używamy do tego zmiotki z miękkim włosem, uważając żeby nie zadrzeć materiału...
Administrator Evo Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 0,50 i 0,75mm Ja wziąłem 1mm, i boje się że troche za duży "misiek" będzie No ale nie są to duże pieniądze i sie poprawi w razie czego.
Keil Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 a jak z trwałością na rączkach do otwierania/zamykania drzwi ?
GracjanS4 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 0,50 i 0,75mm Ja wziąłem 1mm, i boje się że troche za duży "misiek" będzie No ale nie są to duże pieniądze i sie poprawi w razie czego. Dawałeś robić w FlockArt ? Szczerze, ja nie widzę różnicy między 0,75 a 1mm Miedzy 0,5 a 1 mm już tak, widać rożnicę
Administrator Evo Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Dawałeś robić w FlockArt ? Tak W piątek odbieram to dam znać jak to wyszło.
GracjanS4 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 a jak z trwałością na rączkach do otwierania/zamykania drzwi ? Na pewno po jakimś czasie się wytrze, cudów nie ma. Szczerze to nie wiem po jakim, mało kto flokuje takie elementy i ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje z pewnego źródła na ten temat [ Dodano: 29 Luty 2012, 19:59 ] Dawałeś robić w FlockArt ? Tak W piątek odbieram to dam znać jak to wyszło. U nich zawsze wysoki poziom, na pewno będziesz zadowolony
Marco Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Ja mam i jestem zadowolony. Do czyszczenia tylko szczoteczka na sucho. Nie wiem co będzie kiedy sie zabrudzi tak plamiasto.
Administrator Evo Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Ok, części odebrane, w sumie pierwszy raz macam z bliska elementy poflokowane, ale jak na moje oko to jakość jest idealna, polecam chłopaków z Flock-Art Ceny, terminy, jakość, kontakt - wszystko na 5
GracjanS4 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Ok, części odebrane, w sumie pierwszy raz macam z bliska elementy poflokowane, ale jak na moje oko to jakość jest idealna, polecam chłopaków z Flock-Art Ceny, terminy, jakość, kontakt - wszystko na 5 No to fajnie jak jesteś zadowolony Wstaw jakieś fotki
Administrator Evo Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Jutro złoże do kupy wnętrze to porobie, dostałem zalecenie żeby zaczekać z montażem do jutra.
GracjanS4 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Jutro złoże do kupy wnętrze to porobie, dostałem zalecenie żeby zaczekać z montażem do jutra. Najlepiej poczekać 2 dni od czasu flokowania, wtedy ma się pewność że palcami się nie przygniecie floku
Keil Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Jutro złoże do kupy wnętrze to porobie, dostałem zalecenie żeby zaczekać z montażem do jutra. są już jakieś fotki ?
GracjanS4 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Tunel dla kolegi z a4klubu: Zdjęcia słabe ale na żywo wyszło bardzo przyjemnie
Administrator Evo Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Sorry, ciągle zapominam , odkurze dzisiaj co nieco i wrzuce
pro rider Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Fajnie wyszło, na żywo zapewne jeszcze lepiej to wygląda
Stanley08 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Evo, Ciekawie to wygląda a tak z innej beczki, jak miałem radio z USB z przodu, używałem takiego pendraka: http://allegro.pl/mikro-pendrive-emtec- ... 33843.html Jest bardzo mały i praktycznie nie widać go gdy jest włożony w gniazdo,nie zaburza wyglądu panelu, jedynie przeszkadza migająca lampka, ale kilka pryśnięć czarną farbą i jest ok
Rosemeyer Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 ja za to mam takie cus we floku...
GracjanS4 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 ja za to mam takie cus we floku... Obrazek Pięknie, szacun dla kolesia który to robił
Rekomendowane odpowiedzi