LoozaQ Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Miałem podobnie. Tak jak faraon3021 napisał... rozkręcić, dokładnie wsjo umyć, nasmarować i porządnie skręcić. Będzie dobrze
GarbatyMaciek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 faraon3021 KWAZAR ORION PRO+ 6L myślisz że będzie coś z niego jak po przeróbce tego Twojego 12L? Na Ducato Maxi ile litrów roztworu trzeba przygotować?
faraon3021 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Wszystko mozna przerobic, jesli bedzie miejsce na filc i kolcowke ktora uformuje ladny strumien. Nie jest to tak proste jak przy mniejszych pojemnosciach, ale przy odrobinie wysilku dasz rade. Niestety jesli wybor padnie na Kwazara nie wiem czy bede potrafil Ci cos podpowiedziec.Nie znam tych opryskiwaczy Na kombiaka 1,5l to az za duzo. Na busa 2- 2,5 litra.
GarbatyMaciek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Może skuszę się na Marolexa skoro zrobiłeś 12l i działa to po co kombinować, zapodam mniejszego i też powinno śmigać. Mam ponad miesiąc do odbioru auta więc mam czas na testy i mody
sysiu20 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 peka007 tak jak tu piszą, rozkręcić i przesmarować, z uwagą na odpowietrzenie, bo zapewne tam jest problem
faraon3021 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 GarbatyMaciek, Powodzenia. Pomoge ile bede potrafil. Jesli bedzie taka potrzeba oczywiscie
GarbatyMaciek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 nie wiem po ile kupowaliście te niebieskie dysze ale ktoś sprzedaje takie zestawy
faraon3021 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Jak masz gdzie, mozesz kupic szara koncowke Kwazara. A o tych zestawach juz cos bylo w tym temacie
joey80 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 GarbatyMaciek, Nie polecam tych zestawów, jakoś nie mogłem się w żaden sposób dogadać, najlepiej zaopatrz się w dyszę od Glorii albo Kwazara (Szarą) i do tego filce od Glorii, same filce bez plastikowych wkładek.
GarbatyMaciek Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 joey80, ok leży mi gdzieś w garażu nowy duży opryskiwacz tylko nie wiem jakiej firmy. Znajdę i spróbuje jego tuningować
kris1987 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Jak komuś sie nie che dymac pompka można zamontowac takie "wentyl" Na myjkach bezdotykowych są kompresory podłączamy i do tej końcówki i już nie musimy pompować
faraon3021 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Na myjkach bezdotykowych są kompresory podłączamy i do tej końcówki i już nie musimy pompować Dobre i dziala (opis modyfikacji na pierwszej stronie) Jednak podlaczenie duzego cisnienia do plastikowego opryskiwacza to dosc ryzykowna zabawa. Ja zasilam opryskiwacz z zapasowki.
jbiz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Na myjkach bezdotykowych są kompresory podłączamy i do tej końcówki i już nie musimy pompować Dobre i dziala (opis modyfikacji na pierwszej stronie) Jednak podlaczenie duzego cisnienia do plastikowego opryskiwacza to dosc ryzykowna zabawa. Ja zasilam opryskiwacz z zapasowki. to jeszcze może jakiś mod z manometrem?
faraon3021 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zmiany mialy byc latwe, tanie i odwracalne. Manometr to spory i nie wiem czy potrzebny koszt.
KORDI Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Przecież na kazdym kompresorze mozna ustawić do jakiego ciśnienia ma bić. Na tych cpn-owych tez.więc jaki problem ustawić jedynie mniejsze ciśnienie?
kris1987 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Na myjkach bezdotykowych są kompresory podłączamy i do tej końcówki i już nie musimy pompować Dobre i dziala (opis modyfikacji na pierwszej stronie) Jednak podlaczenie duzego cisnienia do plastikowego opryskiwacza to dosc ryzykowna zabawa. Ja zasilam opryskiwacz z zapasowki. U mnie na mieście jest taki kompresor że ustawiam najpierw ciśnienie i nie nabije do opryskiwacza wiekszego jakie ustawiłem. Zawsze można sobie dokupic takie cos USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNKTU REGULAMINU
marcinK Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Nie wiem jak inne pianownice, ale ja mam Epocę. W niej jest zaworek bezpieczeństwa i nie da rady napompować powyżej tego co jest na nim ustawione. Ja sobie ustawiłem na 4 atm. (kwestia doginania sprężynki, fabryka dawała chyba 3 atm.) i jest rewelacja. Natomiast tym co myślą, że napompują na CPN-ie i podjadą na myjkę mogę tylko powiedzieć, że się przeliczą. Jedno napompowanie (i to pierwsze, przy pełnej butli) starczy na niewiele. Zresztą nie ma różnicy czym napompowaliśmy do oporu (ręcznie czy kompresorem) więc można sprawdzić. Pianownice maja to do siebie, że dopiero po pewnym zużyciu piany, robi się więcej miejsca na powietrze i po napompowaniu "do pełna" starcza na długo. Jednym słowem testowałem już różne warianty i najlepszy jest taki z koła zapasowego. Mam do koła na stałe podpięty wężyk zakończony takim zaworkiem jak do koła (przez niego łatwo się pompuje koło na CPN do ok.4 atm. przed myciem). Później na myjni podpinam ten wężyk z koła do pianownicy i lecę cały samochód. Z koła schodzi ciśnienie do ok. 3 atm. po umyciu samochodu. Więc mam jak znalazł na zapasie z nie najgorszym ciśnieniem.
faraon3021 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Jednym słowem testowałem już różne warianty i najlepszy jest taki z koła zapasowego. A zapasowke mozna dopompowac nawet malym kompresorkiem na 12V.
pawel.brevis Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Witam, otrzymalem kilka dni temu opryskiwacz Marolex w celu przerobienia na pianownice. Pomijając już proby z filcami, zobaczcie na fotce co sie dzieje po kilku ruchach pompką. Piana tenzi. Jakas wada?,reklamowac?, Help!! Obrazek Udało Ci się uporać z problemem? Mój marolex zaczął robić podobne psikusy... Podokręcałem go, ale na nie wiele się to zdało... Jakieś pomysły, podpowiedzi? Dodam, że wszystko na swoim miejscu, jak na schemacie.
faraon3021 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Miałem podobnie. Tak jak faraon3021 napisał... rozkręcić, dokładnie wsjo umyć, nasmarować i porządnie skręcić. Będzie dobrze Do tej pory zawsze wystarczalo
eratez Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Może uszczelka w głowicy* nie trzyma i część piany wali do tyłu. * chodzi o ten biały element ze sprężynką z jednego końca jest uszczelka (ta bliżej końca) może ona nie trzyma
pawel.brevis Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Spróbuję jeszcze każde możliwe uszczelnienie potraktować silikonem. Mam nadzieję, że pomoże.
coobah Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 mój nowy nabytek wczoraj wyrzucał z siebie pianę z dziecięcego płynu do kąpieli Marolex 1500 od kolegi @Shmatan, lanca 15 cm z gardenowo.pl, 4 krążki filcu z wkładki do butów i dysza z przepastnych zasobów mojego garażu... Pora tylko jakaś "normalną" pianę zakupić...
paweu_s Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Moje 3 grosze o pianownicy. Pianownice mam od kilku dni i nadal jest w fazie testów. Mam kilka spostrzeżeń. Należy zwrócić uwagę na to gdzie wypalamy dziurkę, ponieważ rurka w środku nie jest okręgiem, tylko ma 4 wypustki (słabe zdjęcie ale coś widać), trzeba uważać żeby nie zrobić przebicia w grubszej częsci ścianki, bo może się okazać dziurka jest dużo mniejsza niż nam się wydaje i z dyszy poleci mleko. Dziurka wypalona szpilką krawiecką Zastosowałem 3 filce ze zwykłych wkładek do butów za 2 zł. Filce dociąłem do wewnętrznej średnicy oringa, każdy filc siedzi w oddzielnym oringu. Pracuje jeszcze nad długością pianowania na jednym pompowaniu. Dlatego zmniejszyłem dziurkę i dołożyłem filcu. Już mnie przeganiają z łazienki bo VP NSF troche gryzie w nos, jutro będą próby na dworze. Piana VP NSF 30ml na litr zimnej wody
LoozaQ Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 bo VP NSF troche gryzie w nos Ke Spróbuj użyć Magi
Rekomendowane odpowiedzi