faraon3021 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Niby wszystko ok a .......
guja Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 czy lanca jest potrzebna aby piana wychodziła ładna ? bo zrobiłem wszystko jak w opicsie , i ledwo mogę zmieścić filc przed koncówke a mimo to ucieka mi po gwincie płyn ... ps. a najgorsze żę podjechałem teraz dokupić lance i maja tylko 60 cm.... wiec zabawa dopiero po łikendzie
faraon3021 Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 czy lanca jest potrzebna aby piana wychodziła ładna ? nie i ledwo mogę zmieścić filc przed koncówke a mimo to ucieka mi po gwincie płyn ... Moj filc wchodzil w oring i bylo ok.
KORDI Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Wczoraj przyszedł do mnie mój pierwszy merolex także instrukcja przydała sie niesamowicie Zastanawiam sie z czego można by było zrobić te filce żeby nie płacić tyle za takie "maleństwa".. Pozdrawiam.
faraon3021 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Filce pod meble, wkladki do butow itp
KORDI Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 A no własnie zaczłąem sie wczytywać w temat i az sie zszokowałem żałuje teraz tych wydanych prawie dwuch dyszek na ory filce A tak swoją drogą to witam kolege z forum 5er
Magnes Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Z tymi filcami to jednak nie jest tak latwo. Sporo trzeba sie nakombinowac żeby dobrać odpowiednią grubość. U mnie albo nie było piany albo jak dałem wiecej filca to na początku była a później się zapychała dysza.
faraon3021 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 A tak swoją drogą to witam kolege z forum 5er Witam Magnes, kwestia szczescia. Mi sie udalo. Odcialem klej od filcu meblowego i smiga bez problemu. Inni musza troche pokombinowac.
KORDI Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Czyli jednak nie jest tak kolorowo.. Ja najpierw wsadziłem 2 filce,potem trzy a wkońcu wszystkie cztery wsadziłem I powiem szczerze że dalej mam wrażenie że troche zasłobo sie pieni (na kafelkach nie trzyma sie tak długo jak u faraona ) Zastanawiam sie czy to nie będzie podów troszke innej dyszy Bo jeszcze nie doszła mi paczka z tymi 90* i póki co założyłem dysze tez herbicydowa z opryskiwacza ciągnikowego o szerokości strumienia 110*..
faraon3021 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 A jaka chemia i ile lejesz?
Mess Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Kupiłem ostatnio Lance 15cm do Marolexa Master 2L, całkiem wygodne rozwiązanie, szkoda że nie jest kątowa Rozmawiałem dziś z serwisem Marolex-a odnośnie lancek Niestety na razie nie ma kątowej do Master-a, jedynie padła sugestia, że aluminiową lance można zagiąć pod wymaganym kątem (najlepiej na czymś okrągłym a nie krawędzi) i też będzie działać Do dachu maski fajne, ale co z bokami
pavko Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Ile wam potrzeba roztworu piany aktywnej i wody na auto klasy kompakt? Pytam bo mam marolexa 2l do ktorego wlalem okolo 1,5l plynu, opryskalem auto i zostalo mi w zbiorniku jeszcze ok 1l roztworu...
Swoop Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 opryskalem auto i zostalo mi w zbiorniku jeszcze ok 1l roztworu... pryskaj jeszcze raz, pędzelkuj w międzyczasie... nadkola, felgi .. co się da
pavko Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 wiadomooo ze mozna pryskac ile wlezie ale tez nie ma co przesadzac
Mess Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 1l jest tak na styk na autko mniejsze/średnie :] Bynajmniej jak dla mnie
Pit_Krk Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 1l jest tak na styk na autko mniejsze/średnie :] Bynajmniej jak dla mnie To jest na styk czy nie, bo drugim zdaniem zaprzeczasz pierwszemu?? Nie to, że się czepiam, ale po prostu rażą mnie wypowiedzi, w których autor używa słów nie znając ich znaczenia.
Mess Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 1l jest tak na styk na autko mniejsze/średnie :] Bynajmniej jak dla mnie To jest na styk czy nie, bo drugim zdaniem zaprzeczasz pierwszemu?? 1l roztworu jest na styk, by opryskać auto rozmiarów Focusa/BMW ser.3, czyli ładnie starczy na boki ale na dachu już czasem się człowiek nagimnastykuje by coś łapała rurka ssąca Nie wiem gdzie sobie zaprzeczam Ps. dobrze że się czepiasz, wtedy poziom wypowiedzi rośnie, a jak się ktoś obrazi to trudno
Pit_Krk Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Chodzi mi o słówko bynajmniej
KORDI Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 A jaka chemia i ile lejesz? Power System ph Neutral Snow Foam A dałem jej ok 20ml na pół merolka Czytałem że do mycia na pełnego wystarcza i ok 30ml dlatego zrobiłem nawet troche mocniej do testów i powiem szczerze że jakoś ta piana u mnie słabsza jest niż u Ciebie Dziś mi przyszły tez te dyszki co w pierwszym poście wrzucałeś i jest troche lepiej ale dalej bez szału.Dziurki w rurce mam dwie zrobione-przy jednej mleko szło..
Misiek_ol Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Po wdrożenie się z lekturę forum, dokonałem zakupu i modernizacji Marolexa 2000. Wszystko super chodzi tylko mam jeden problem. Ktoś pisał, że model 1500 przy pełnym napompowaniu spokojnie starcza na 3 elementy. A u mnie przy napełnieniu od 1,5 l i pełnym napompowaniu ledwo nałożę pianę na dwa elementy. Czy coś robię nie tak czy wynika to z jakieś mojej nie doróbki przy jego przerabianiu.
KORDI Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Po wdrożenie się z lekturę forum, dokonałem zakupu i modernizacji Marolexa 2000. Wszystko super chodzi tylko mam jeden problem. Ktoś pisał, że model 1500 przy pełnym napompowaniu spokojnie starcza na 3 elementy. A u mnie przy napełnieniu od 1,5 l i pełnym napompowaniu ledwo nałożę pianę na dwa elementy. Czy coś robię nie tak czy wynika to z jakieś mojej nie doróbki przy jego przerabianiu. Kolego przypuszczam że masz ten sam problem co i ja...tzn najzwyklejszy brak wprawy w tym Drugą opcją może być słabe dokręcenie dyszki przez co ucieka Ci ciśnienie.
faraon3021 Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 KORDI, daj wiecej chemii a piana sie poprawi. Podejrzewam ze jej dzialanie tez Chyba zrobilo sie brudno na drogach, bo temat kolejny raz odzyl
KORDI Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Raz to brudno a dwa zimno sie zrobiło i każdy przed kompem siedzi zamiast na grillu A powiedz mi jest jakiś sens zwiększania jeszcze ilości filców? Próbowałem już małożyć piane na auto i powiem szczerze że troszke sie zdziwiłem bo cała butelka mi starczyła jedynie na jakies 70% małego autka...to normalna wydajność?
Misiek_ol Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Ja u siebie ma 1,5 litra wody dałem 50 ml VP pH Neutral Snow Foam. W Marolexie mam 3 filtry z Glorii i efekt piany był zadowalający.
faraon3021 Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 A powiedz mi jest jakiś sens zwiększania jeszcze ilości filców? Wiecej filcu= gesciejsza piana mniej filcu+ wiecej chemii =porownywalna gestosc a silniejsze dzialanie mocniejszego stezenia. Próbowałem już małożyć piane na auto i powiem szczerze że troszke sie zdziwiłem bo cała butelka mi starczyła jedynie na jakies 70% małego autka...to normalna wydajność? Jak ze wszystkim potrzeba troche wprawy.
Rekomendowane odpowiedzi