faraon3021 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 _arek_, wszystko prawidlowo Mi wystarcza filc meblowy od miesiecy wszystko smiga bez problemu. Jesli chcesz mozesz dac drobna siateczke miedzy filcem a koncowka, albo dac oring z mniejszym otworem a szerszymi krawedziami Taka jak ta na gorze po prawej stronie. http://www.gloriagarten.de/en/profiline ... fm-10.html
makgajwer Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Czy te lance można kupić np. w OBI? Zamówiłem bez więc teraz przesyłka kosztowałaby tyle co lance. BTW w przypadku pojemności jaką mam t. j. 2 l ile lejemy wody 1,5 czy można więcej?
Frycu75 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 krótkiej lancy w obi brak - tylko net lub sklepy ogrodnicze z marolexem
makgajwer Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 chodzi mi o tą lancę, która jest na filmiku.
damiann88 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 _arek_, wystarczyło jak byś przeczytał parę ostatnich stron tematu. Miałem taki sam problem z filcami, zatykały mi dysze. Tutaj wkleiłem zdjęcia jak rozwiązałem problem: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... start=1890
_arek_ Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Widziałem to już właśnie wczoraj i miałem zapytać jak tzn z czego to zaadoptowałeś ale coś mnie od kompa oderwało
_arek_ Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Tylko weź tu Panie bądź mądry i stary kran zorganizuj
LoozaQ Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Tylko weź tu Panie bądź mądry i stary kran zorganizuj Nie trzeba kranu, wystarczy najprostszy i najtańszy perlator za kilka złotych
faraon3021 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 A ja robilem to tak (filc meblowy) i nie bylo problemow .
daniel911 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Któryś z Kolegów już walczył z tym wynalazkiem? Epoca- Dysza Spieniająca Jeżeli tak, jakie efekty?
norbertoo Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Ja zrobiłem wszystko według instrukcji, którą napisał Tworek, czyli otwór 1 cm od góry, niebieska dysza herbicydowa + 3 filce z glorii. Do tego aktywna piana VP Neutral Snow Foam (50ml na 1200ml wody). Po napompowaniu aktywna piana jest strasznie płynna, od razu spływa... Co powinienem zrobić w tej sytuacji ?
faraon3021 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Ja zrobiłem wszystko według instrukcji, którą napisał Tworek To teraz zrob to jak jest w "oryginale, na pierwszej stonie masz instrukcje. Na tej stronie masz wyjasnienie co zmienil (niestety ) Tworek i na czym polega problem. Troche wysilku i znajdziesz odpowiedz i rozwiazanie problemu.
FOBOS Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 " Ja zrobiłem wszystko według instrukcji, którą............." Faraon, powinieneś dostać pokojowego Nobla za cierpliwość. A minimum to order uśmiechu i galon soku z cytryny do wypicia.
faraon3021 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 FOBOS, czasem tej cierpliwości trochę już brakuje
Tworek Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 faraon3021, napiszę po raz kolejny i ostatni ! Czemu na siłę twierdzisz, że jest to źle wykonana modyfikacja ? Bo otworek nie tak jak u Ciebie wykonany ? Wykonałem tych modyfikacji co najmniej kilkadziesiąt i całe towarzystwo jest zadowolone. Swoje również tak samo modyfikowałem i działają pięknie Mam Ci udowodnić filmem beż cięcia na sceny całą modyfikacje z zalaniem i pianowaniem ? To nie problem. Tak że zacznij mieć chociaż trochę zaufania do innych. norbertoo, jeżeli nie masz lancy modułowej to nie możesz dokręcać końcówki na max bo miażdżysz filce co może być powodem wodnistej piany, spróbuj zwiększyć stężenie 50/1000, lub dorzuć krążek filcowy.
faraon3021 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Tworek, nie napinaj sie tak kolego, bo wiem ze na dzień dzisiejszy podobnie jak ja jesteś w stanie zrobić pianownice z puszki po coli i to z zamkniętymi oczami. Widzę tez ze bardzo chcesz zostawić trwały ślad w temacie Marolexiwania. I bardzo mnie to cieszy. Zapomniałeś chyba tylko ze to nie jest temat dla mnie czy dla Ciebie a dla tych którym instrukcja z pierwszej strony, z jakiegoś powodu nie wystarcza. Ludzie maja problem, co widać ostatnio w temacie i moich PW a jego rozwiązaniem jest najczęściej dostarczenie większej ilości powietrza, przez wytopienie dziurki która nie będzie sie zasklepiala. Wzmianka o tym w instrukcji nie jest przypadkowa a wykonanie banalnie proste.Nie utrudniajmy sobie życia
luq92 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Mam mały problemik ze swoim Marolexem. Po napompowaniu ucieka mi ciśnienie chyba gwintem od "butli" na roztwór. Nie przeszkadza to w pracy, ale czy da radę to jakoś uszczelnić? Po skręceniu całości i napompowaniu widać jak ucieka powietrze i tworzą się bąble.
Moderator rychu Opublikowano 15 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 W tej górnej, części Marolexa jest uszczelka - może się lekko podwinęła albo wystarczy ją obrócić i będzie trzymać.
Tworek Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 luq92, jeżeli okazałoby się, że masz problem z pojedynczymi częściami do Marolex'a, to pisz to supportu znam wiele przypadków gdzie ludzie dostawiali części za free.
luq92 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Dzięki pany. Jak tylko wylezę z łóżka to zerknę jak to wygląda
Moderator Domel Opublikowano 24 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Hello Ktora z tych dysz http://sklep.marolex.pl/product_info.ph ... ciTv9iQ5uA http://sklep.marolex.pl/product_info.ph ... ciTvtiQ5uA daje strumiec o grubosci okolo 1 cm ale o znacznej wysokosci i kącie podawania wody ? cos jakby tu:
smalec Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Nie wiem jak u was ale u mnie filie z glorii działają fatalnie, są za małe w stosunku do średnicy otworu, przez co wchodzą w dysze, nie pasują do uszczelki i non stop sie zapychaja. Czy ktoś spotkał sie z tym problemem?
bTk^ Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Proponuje zakupić w leroyu wkłady do perlatorów i tam masz fajne sitko które możesz zaadoptować aby filc nie wchodził w dysze, koszt 9.80 a jest ich az 5 czy 6
faraon3021 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Domel, najwiecej daja chyba 110° MF3.110 niebieska, kąt 110 st. http://sklep.marolex.pl/product_info.ph ... ciplPl7K0I Podobna wydajnosc i kat ma szary Kwazar do kupienia pojedynczo za ok 4 zl
Rekomendowane odpowiedzi