faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Prosze bardzo Ile tanszy jest ten opryskiwacz od przeswietlonego na wszystkie strony Marolexa? luq92, jesli gruby filc wejdzie w koncowke i ja zatka bedzie lecialo mleko Kup lance za nascie zlociszy i po problemie, a duzo wieksza wygoda np przy felgach i innych ciasnych miejscach. Wiecej powietrza - suchsza piana
luq92 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 faraon3021, zawsze zapomnę bujnąć się do obi jak jestem na mieście żeby obadać tą lancę. Spróbuję zrobić drugą dziurkę w rurce, bo piana wydaje mi się, że jest dość morka i płynie ciut za mocno.
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 buka, A za ok 60 masz Marolexa z lanca. Jesli jednak masz ochote sie pobawic chetnie pomoge(o ile potrafie) Mozesz pokazac ktory to opryskiwacz ? [ Dodano: 1 Marzec 2013, 20:04 ] luq92, dziurki oczywiscie masz wypalone. bo te przeklute potrafia sie zasklepiac i leci mleko .
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 buka, wyglada podobnie jak ten z Lidla. Jak jeszcze beda, to kupie jeden do testow z lanca http://fanlidla.pl/gazetka/2011.04.14.d ... y,ogrodowy
luq92 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 faraon3021, powypalane. Dwie dziurki + 3 filce = fajna pianka Wydaje mi się, że jakbym dał ciut więcej piany na litr wody byłoby fajniej
buka Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Widziałem że kolega lajcik1, zbudował na tym opryskiwaczu pianownice tylko na dedykowanej lancy. Pozwoliłem zapożyczyć sobie zdjęcie tej pianownicy
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 buka, i z tego co wiem pianownica dziala do dzis. Byl talko problem z trwalym polaczeniem lancy z koncowka. Mysle ze klej na goraco moze zalatwic temat mocnego i szczelnego polaczenia.
buka Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Więc chyba nie będę ryzykował i zakupie ori lance
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 buka, idz na zakupy z opraskiwaczem i sprawdz gwint. Problem szczelnosci jakos wspolnie ogarniemy
luq92 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Zapodałem jeszcze ciut więcej pianki do wody i jeszcze fajniejsza wyszła. Wychodzi na to, że trzeba dość dużo jej nalać do wody. Już nie pamiętam jakie stężenie miałem obecnie, ale coś około 30ml/0,75l wody i teraz dolałem jeszcze może niecałe 10ml.
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 luq92, pamietaj ze to ma zmiekczac brud i nie "zjadac" wosku. Efekt ladnego sniegu to tylko mily dodatek
luq92 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 faraon3021, się wie Odlałem do słoiczka to co mi zostało z testów i najwyżej doleję odrobinkę wody i poleci na samochód. Jutro miałem odszczurzyć auto, ale prognozy są średnie
Beznickux Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Takie coś udało mi się znaleźć.. Chyba jeszcze o tym tutaj nie było http://www.birchmeier.com/English/Indus ... spx?id=139
booohal Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Beznickux, Kozacko wygląda. Po czemu to?
Beznickux Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Nic jeszcze nie wiem o tym cudzie.. widzialem jakis schemat na tej ich stronie;) jutro postaram sie ogarnąć jak to mniej więcej działa chociaz mysle ze faraon znacznie szybciej cos ogarnie ;D w koncu to on jest tutaj guru
lajcik1 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Beznickux, faraon już to ogarnął na pierwszej lub drugiej stronie (tam gdzie obala monopol Glorii FM50) Wygląda to po prostu na duży opryskiwacz z krótką lancą. Pianowanie trwa długo bo jest duża pojemność i dużo powietrza Co do opryskiwacza FLO, o którym wspomniano wcześniej, wszystko działa do dzisiaj. Lanca osadzona na kleju dwuskładnikowym. Prawdę mówiąc FLO używam częściej niż Marolexa Kolego buka odpisz numery produktów podane na stronie 88 tego tematu i udaj się do sklepu ogrodniczego. Sprawdzą Ci lancę na 100%.
buka Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 lajcik1, ciekawe tylko czy u mnie w ogrodniczym będą sprowadzali.
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Prawdę mówiąc FLO używam częściej niż Marolexa Dziwne nie jest Twoje dzielo. A jesli ktos ma za duzo funciakow to tu latwo sie ich pozbedzie http://www.prochem-uk.com/section.php?xSec=28
Beznickux Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Hmm... To ja jednak zostane przy marolexie ;D strasznie drogie te ustrojstwo ;p [ Dodano: 2 Marzec 2013, 14:27 ] Czy to dobre miejsce na wentyl?
marcinK Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Z punktu widzenia działania pianownicy nie ma większego znaczenia w którym miejscu jest zamocowany wentyl. Natomiast jeśli wentyl jest tak nisko, to jest "zanurzony" cały czas w chemii, a chemia ma destrukcyjny wpływ na delikatne gumeczki wewnątrz wentylka. Nie jest to droga sprawa można co jakiś czas wymienić. Jest też inna "niedogodność", przy odłączaniu przewodu od kompresora albo koła zapasowego i braku zamontowania zaworka zwrotnego na przewodzie może wylecieć nam chemia jeśli jest jeszcze powyżej zaworka piana (ciśnienie wtedy wypycha chemię a nie uchodzi powietrze jak to ma się w przypadku zaworka u góry.
luq92 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Wkurzył mnie dziś mój marolex. Wczoraj na testach domowych było OK, a dziś na trzech filcach pluł jak szalony i przeciekał bokiem. Na dwóch lekkie mleko. Zmniejszyłem dziurkę i tak pluł. Chyba znów ją zasklepię i zrobię czymś bardzo cieniutkim.
tees Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 luq92, a może masz zapchane filce bo też tak miałem ostatnio przez osad.
luq92 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 tees, filce wycinałem 5 minut przed pianowaniem. Kombinowałem już we wszystkie strony. Robiłem dwie dziurki, zalepiałem jedną, potem ta co została zmniejszyłem i niby lepiej, ale gdy ciśnienie odrobinę spadnie zaczyna pluć. Pewnie przez to, że filc włazi mi troszkę w końcówkę. Czekam na przesyłkę z siateczką od kranu, to wsadzę ją bezpośrednio na końcówkę i powinno być lepiej. Tylko powiedzcie mi jak zrobić żeby wsadzić trzy filce i nie ciekło przez gwint? Dokręcam z całej siły i piana leci jak dzika. Na dwóch filcach ciut za duże mleko po mojemu leci, chociaż i przy takiej ilości filców lubi troszkę się spocić gwint.
Rekomendowane odpowiedzi