eratez Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 Może mi ktoś zmierzyć jakiej średnicy i grubości są oryginalne filce do glorii
Devdill Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 Według moich filcy, które swoje już przeszły, jest to: średnica 11mm i grubość 3mm
Beznickux Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 Witam. Mam już kupionego i przerobionego Marolexa, ale dręczy mnie jedna sprawa. Czy uda mi się zmyć pianę(ValetPRO neutral snow foam) szlauchem ogrodowym? Czy nie zaszkodzę dla powłoki lakierniczej?
Devdill Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam się tu. Czy ktoś próbował wykorzystać taką lancę modułową do Marolexa? http://sklep.marolex.pl/product_info.ph ... IbPrW8xobR Zacząłem zastanawiać się nad takim cymesikiem po obejrzeniu filmu z lancą do Glorii i doszedłem do wniosku, że byłoby to fajnym rozwiązaniem do pianowania np. progów, nadkoli itd. Tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce. Czy ktoś już testował?
faraon3021 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 Czy uda mi się zmyć pianę(ValetPRO neutral snow foam) szlauchem ogrodowym? Czy nie zaszkodzę dla powłoki lakierniczej? Nie ucierpi wosk a juz na 100% lakier. Jesli moge cos radzic to kup raczej Magi. Zacząłem zastanawiać się nad takim cymesikiem po obejrzeniu filmu z lancą do Glorii i doszedłem do wniosku, że byłoby to fajnym rozwiązaniem do pianowania np. progów, nadkoli itd. Tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce. Czy ktoś już testował? Jesli masz pomysl jak jej uzywac do kup i zakladaj. O piane sie nie martw. Bedzie Troche to krotkie bo tylko 15cm , ale pewnie dolaczy do mojej kolekcji i urozmaici Marolexowanie.
Devdill Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 faraon3021, dzięki za odpowiedź . Właśnie trochę szkoda, że jest dość krótki ale mam nadzieję, że pozwoli to na dokładniejsze obskoczenie spodów zderzaków pianą itp. elementów. Abstrahując, skoro jakiś czas temu na allegro zapanował wysyp Marolexów industry stworzonych z "myślą" o samochodach, to kto wie... Może i doczekamy się dłuższej lancy do Marolexa
Barman Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 faraon3021, mam glorie i marolexa i co zauważyłem że wężyk który wyprowadza płyn jest w glorii grubszy, niż w marolexie, więc z tego wychodzi że gloria daje więcej piany i jest gęściejsza dzięki temu. czy próbowałeś może zmienić w marolexie wężyk?? ten z glori nie pasuje. czy to coś da marolexowi??
faraon3021 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 Devdill, niestety nie sa chetni do wspolpracy mimo ze Marolex stal sie popularny nawet w zagranicznych sklepach z kosmetykami samochodowymi. Widocznie ciagle jestesmy zbyt mala grupa docelowa [ Dodano: 23 Październik 2012, 20:30 ] faraon3021, mam glorie i marolexa i co zauważyłem że wężyk który wyprowadza płyn jest w glorii grubszy, niż w marolexie, więc z tego wychodzi że gloria daje więcej piany i jest gęściejsza dzięki temu. czy próbowałeś może zmienić w marolexie wężyk?? ten z glori nie pasuje. czy to coś da marolexowi?? Tak wezyki sie roznia i ja w Marolexie mam zmieniony wezyk na taki z wiekszym przekrojem wewnetrznym. Piana sie raczej nie rozni, ale wylatuje predzej. Predzej sie pracuje a jakosc piany jak zawsze to kwestia ustawien
adamos89 Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 Jak najlepiej i najprościej pozbyc się kleju z filcowych podkładek pod meble? Kiedyś czytałem post na ten temat, ale nie mogę się do niego dokopac Z góry dzięki za podpowiedzi
faraon3021 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 adamos89, jak klej odcinam nozykiem do tapet .
DRIVER Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Dzisiaj przerobiłem Marolexa na ciśnienie z kompresora Nie muszę w końcu pompować. Dodatkowo wyszła sprawa z zaworem bezpieczeństwa który popuszczał i robił mnie w bambuko że już dopompowane a jeszcze nie było do końca - objaw słaba piana, mówię tu o ręcznym pompowaniu.
janus_z Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 to jest taka końcówka, aby od razu podłączyć wąż od kompresora, gdzie można cos takiego kupić ? W kompresorze jest reduktor i można w sumie ustawić sobie ciśnienie powiedzmy 2 atmosfery i będzie git A co zrobiłeś z zaworkiem, bo mi się wydaje, ze w moim sprężyna też jest za słaba, zmieniłeś na inną?
damian Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 DRIVER, jak możesz to nakręć filmik jak to się sprawdza
faraon3021 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 DRIVER, to zaworek czy tylko zlaczka? Troche szkoda by bylo pozbawic sie mozliwosci uzywania recznej pompki. Wlasnie dlatego sugerowalem skrecany zaworek motocyklowy.
DRIVER Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Już odpowiadam wszystkim - zaworek bezpieczeństwa jest poprawiony poprzez podłożenie podkładki metalowej pod oring - mam filmik ale słabo widać na nim bo robiłem na srebrnej bramie garażu - jest to złączka FESTO 1/8 na 4 (wężyk 4 ) podpasował do tego gwintownik 10x1,25 i uszczelnione teflonem - ciśnienie ustawiam na reduktorze przy kompresorze, ale docelowo będę montował zaworek zaraz przy marolexie żeby sobie dobierać ile mi tam potrzeba aktualnie - nie ma strachu ręczna pompka nadal działa gdy w tą końcówkę wtykam oryginalną zaślepkę
Tomek WRO Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 DRIVER zamiast takiej złączki możesz zastosować zaworek zwrotny. Jakbym miał w domu kompresor to już bym dawno zmotał sobie takie rozwiązanie w marolexie.
Lazer Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 tak sie zastanawiam zeby w marolexie zalozyc wentyl skrecany leza mi w domu takie:
Moderator psemo Opublikowano 25 Października 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Lazer, A jak masz zamiar go skręcić?
faraon3021 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Jesli chcesz sie bawić za każdym razem z wkrecaniem wentylka i nie przeszkadza Ci ze je rozkompletujesz to czemu nie Choć na fotce wyglada na dość długi czyli może odstawić co sprawi ze będzie mało poręczy .
Lazer Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 psemo - mam fajne klucze wyginane wiec moze by sie udalo skrecic, wystawalby moze 5mm część po lewej wchodzi do srodka, po prawej jest na zewnątrz od kołnierza
bubolak Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Przejrzałem już tematy o opryskiwaczach i zastanawiam się, czy końcówkę herbicydową stosuję się tylko po to, żeby strumień piany był płaski, zamiast punktowy? Czy ma to związek z wydajnością (herbicydowa pokrywa większą powierzchnie, taką samą ilością chemii)?
faraon3021 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 bubolak, Koncowka jedynie formuje strumien. Czy ma to związek z wydajnością (herbicydowa pokrywa większą powierzchnie, taką samą ilością chemii)? Prawidlowe i rownomierne pokrycie ma wpyw na skutecznosc i wydajnosc piany
Lazer Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 no i zalozylem wentyl trzyma cisnienie, nie puszcza, a tak wyglada:
manio49 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 powiększ trochę chociaż 3 i 4 fotkę będzie co robić zimą
Lazer Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 poprawilem, zmienili photobucket i teraz inaczej linki wstawia, nawet nie zwrocilem uwagi ze miniatura nie odsyla do normalnego formatu
Rekomendowane odpowiedzi