faraon3021 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Co do cycka w tym czerwonym uszczelnieniu to sprawdź czy to uszczelnienie weszło Ci do końca bo u mnie w Marolexie przy zamkniętym zaworze to ten cycek jest jakieś dobre 2-3mm wgłąb czerwonego cylindra U mnie tez od opoczatku jest schowany, ale bylo juz kilka przypadkow ze wystawal tak bardzo ze z filcem w koncowce byl problem z domykaniem zaworka.
Biszkopt Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 radzique, super userem nie jestem, ale miałem podobnie, no trochę gorzej, bo wcale ine leciało W każdym razie problemematyczne były to czerwone uszczelnienie i bolec, który weń wchodzi. Potwierdzam, tak jak napisali przedmówcy, faraon3021 i Manolito77, może być konieczne przykrócenie albo bolca albo tego czerwonego uszczelnienia (od tyłu), albo obu, łatwe do zrobienia za pomocą grubego papierka lub pilnika. Obstawiam to uszczelnienie. Aha, mnie również wpycha ten filc i normalnie psika dopóki jest cisnienie, a tak jak u Ciebie (zapycha się tak jakby) robi mi się na sam koniec, jak juz płynu nie mam, tylko samą pianę zaciąga z dna butelki.
faraon3021 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 przykrócenie albo bolca albo tego czerwonego uszczelnienia (od tyłu), albo obu, łatwe do zrobienia za pomocą grubego papierka lub pilnika. Bolec a i owszem, ale czerwonego uszczelnienia raczej nie radze ruszac
Biszkopt Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 czerwonego uszczelnienia raczej nie radze ruszac Ale że można nieodwracalnie szkodzić, czy co masz na myśli? Bo ja swój podpiłowałem... Czyżbym miał szczęście i mi się udało?
faraon3021 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Czyżbym miał szczęście i mi się udało? Nie wiem czy to kwestia szczecia czy taki mod byl uzasadniony. Znam przypadek kiedy Marolex po takiej zmianie poszedl na czesci bo jego wlasciciel sobie z nim nie poradzil
Biszkopt Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 faraon3021, aha, pojąłem Tzn. żeby było jasne, to ja również uważam, że trzeba z głową do wszystkiego podchodzić. A z trzeciej strony, kto nie ryzykuje, ten w kozie nie siedzi
Manolito77 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 A z trzeciej strony, kto nie ryzykuje, ten w kozie nie siedzi Ewentualnie ma potem Marolexa na części. Pzdr.
radzique Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 czerwonego uszczelnienia raczej nie radze ruszac Ale że można nieodwracalnie szkodzić, czy co masz na myśli? Bo ja swój podpiłowałem... Czyżbym miał szczęście i mi się udało? No to ja odpowiem Niestety za późno przeczytałem rade, żeby nie ruszać czerwonego... Skróciłem to to o dobre 2 mm i teraz nie idzie pompować bo marolex nie trzyma ciśnienia i leci płyn dyszą Sprawa do odratowania czy szukać nowej pianownicy ?
faraon3021 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 radzique, a w jakim celu to skracales?
radzique Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 radzique, a w jakim celu to skracales? No niestety całkowicie bezmyślnie zasugerowałem się opinią, że można Dopiero teraz jak rozebrałem wszystko to widzę, że absolutnie nie można bo traci się wtedy docisk na tym szarym bolcu. Nic powalczę jeszcze trochę, ale raczej ten marolex zostanie dawcą innych sprawnych części.
Manolito77 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 radzique: sprawdź na stronie Marolexa czy nie występuje to jako częśc do kupienia. Może za nieduże pieniądze to kupisz zamiast wywala kolejne 40-50pln za Marolexa. Pzdr.
Biszkopt Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Chyba posłuchałeś mojej rady... Nie pomogłem a tylko zaszkodziłem jak widzę Jest mi co najmniej głupio - u mnie ten sposób zadziałał i pienię. Jedynie mogę podpoweidzieć, że na pierwsze stronie tego tematu jest opis części, to jest chyba część 15 - M312? Może da radę za grosze kupić?
radzique Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 spoko spoko.. no stress znalazłem zestaw naprawczy za jakieś 13 zł. Zastanawiam się tylko czy nie kupić tej nowej Epoca Tec Ona, która gwarantuje działanie bez "ćwiczeń".
faraon3021 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 radzique, Epoca to moze byc dobra alternatywa dla drogiej Glorii i Marolexa ktory wymaga pewnych zdolnosci manualnych. Ja wstrzymam sie jeszcze chwile z zakupem i poczekam na kolejne opinie bo cos dziwnie o niej cicho mimo ze ma koncowke jak Gloria i zbiornik 2l. Nie ma serwisu i czesci zamiennych a jednorazowka za 89 zl to kiepska oferta. Lepiej dokupic Kwazara 2l do Glorii
Manolito77 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Ja dziś przetestowałem Magifoam (w piątek odebrałem przesyłkę) na Marolexie. Pięknie się to aplikuje. Zrobiłęm 1,5 litra (na 1,5 l wody zalałem 45ml piany) i na moje e39 starczyło mi, że hohoho. Sam sprysk Marolexa jest bardzo wydajny i nie muszę za często dopompowac co mnie bardzo cieszy. W porównaniu z Epocą to... ...nie ma porównania (na zdecydowaną korzyśc Marolexa). Pzdr.
faraon3021 Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Kolejny zadowolony Dziwi mnie jednak jedna sprawa.Dlaczego zaden z partnerow nie ineresuje sie Marolexem. Bardzo dobry polski opryskiwacz ktory znalazl dodatkowe zastosowanie jest traktowany "po macoszemu" w czasie kiedy np w UK jest sprzedawany przez sklepy z kosmetykami samochodowymi bez zadnych oporow.
Manolito77 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Bo to jest właśnie ta drążona po-PRL-owskim rakiem , polska "przedsiębiorczośc". Po co zaspokajac zapotrzebowanie rynku skoro można zamiast tego jęczec, że w Polsce to się nic nie opłaca, jest kryzys, a ludzie to w ogóle kasę trzymają w skarpetach i za nic nie chcą wydawac. Cóż - tego nie obejdziemy bo albo producenci zmienią podejście do sprawy albo będą tylko narzekali jaki to dziki kraj...
faraon3021 Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 producenci zmienią podejście do sprawy Akurat Ci robia swoje tzn produkuja i sprzedaja tym co chca kupic.
Manolito77 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Zmienią podejście do sprawy - czyli np w przypadku takiego Marolexa zamiast serwowac wymówki, że to trzeba cały proces produkcyjny ustawic itp, itd, wystarczy dorzucac do Merolexa jedną końcówkę herbicydową za rozsądną cenę + ewentualnie opis, że trzeba dorzucic filce (lub dorzucac kawałek filcu do wycięcia we własnym zakresie) i taka propozycja na pewno znalazłaby odbiorców. Ale nie - lepiej się zasłaniac nie wiadomo jakimi kosztami "wprowadzenia nowego towaru" i ogólnie lepiej zlac temat bo po co się przejmowac "jakimiś tam detailingowcami"...
faraon3021 Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Manolito77, Pisalem do nich kilka razy i niestety nic z tego nie wyszlo. Mozliwe ze cale zamieszanie i zmiany np przy pakowaniu oryskiwaczy,fakturowaniu czy z czym tam moze byc problem im sie nie oplacaja. Grzecznie dziekuja za pomysly i sugestie i ..................nic Trudno nie chce Polak przyjdzie Chinczyk i zrobi im sie wszystko oplaca.
clhseba Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 To ja mam takie pytanko Zastanawiam się nad kupnem Marolexa i przerobieniem na pianownice tylko czy ma to sens jeśli mam już Karchera K2,14 i żadnych problemów z podłączeniem go do wody przy domu czy nie lepszym wyborem w tym wypadku był by zakup takiej pianownicy ?
faraon3021 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 clhseba, Niestety ta pianownica to nieporozumienie.Jesli chcesz pianowac Karcherem kup dobra pianownice.
escimo Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 Dokładnie, z tej pianownicy to można sobie co najwyżej zupy nagotować...
clhseba Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 clhseba, Niestety ta pianownica to nieporozumienie.Jesli chcesz pianowac Karcherem kup dobra pianownice. Czyli lepszą pianę uzyskam z Marolexa jeśli tak to zaraz jadę do OBI
faraon3021 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2012 clhseba, Wybor jest juz dosc duzy Marolex,Gloria, Epoca albo solidna pianownica do Karchera. Ta zabawke mozesz sobie darowac bez testow .
Rekomendowane odpowiedzi