BartekB Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witajcie, czy ktos moze mi napisać jak prawidłowo korzystać z tego http://showcarshine.pl/specjalne/624-sh ... ialka.html jak mam odmierzyć np stosunek 12:1? Co oznaczają procenty na jednym ze słupków a co pozostałe wartości. Do tej pory robiłem to domowymi sposobami z różnym skutkiem ale jakos sie udawało. Chciałem coś bardziej profi i żeby było dokłądniej. Proszę o pomoc!!
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 BartekB, Ja też tego nie rozkminiam
Poirot Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Przecież w tym nic skomplikowanego nie jest, tylko żeby sprzedawca udostępnił lepsze zdjęcie bo na podstawie takiego nic nie można wytłumaczyć. Z takiego czegoś to ja w kuchni korzystam.
BartekB Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 BartekB, Ja też tego nie rozkminiam Chciaz jeden bo myslalem ze ja mam tylko cos z deklem nie tak:). Kombinuje, kombinuje, z tych slupkow to narazie w miare 2:1 rozkminilem o co chodzi. Napisalem do Mariusza, moze on ma jakis patent na te slupki Poirot, moge ci zrobic zdjecia wyzszej jakosci i mi powiesz co do czego sluzy. Nie tyko mnie sie przyda widac
Tworek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 BartekB, wrzucaj, wrzucaj mam te pojemniczki na liście zakupów, zobaczymy co to za wynalazek.
dzinkins Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 BartekB, wrzucaj, wrzucaj mam te pojemniczki na liście zakupów, zobaczymy co to za wynalazek. ja tak samo dawaj bo aż się boje że nie będę umiał z tego korzystać
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Ja ma je od lat i dalej licze w pamięci
Okti Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Mam je od ponad roku. Za każdym razem ściskam mózg i głowkuje.. No przecież to takie proste, no myśl, myśl.. I nic. Dziś to samo miałem. I musiałem liczyć w pamięci
MM.MM Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zalewasz do 1 a potem uzupełniasz dalej z tego co mi mario tlumaczył.
yesfan Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Są dwa słupki dla każdego rozcieńczenia. Do poziomu pierwszego wlewa się np. wodę i uzupełnia cieczą rozcieńczaną do poziomu słupka obok. Np. po lewej mamy 7:1. Lejemy wodę do kreski pod cyfrą 1 (prawy słupek) i dolewamy np. APC do pierwszej kreski słupka lewego i mamy roztwór 1:7.
lukwawa Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Tutaj macie Panowie jeszcze jakieś wskazówki: http://www.ezmix.com/instructions.htm Wpisując w youtube "mixing cup" trochę tego wyskakuje
marcingg Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 wykombinowałem taką tabelkę przedstawia rzeczywiste ilości jakie wlewamy do butelki lub wiadra.
BartekB Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Dzieki chlopaki za pomoc. Teraz to ma rece i nogi i faktycznie dzieki tym skalom rozrobienie staje sie banalnie proste
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czuje się jak bym nauczył się pisać Dzięki
Zybercik Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Dzisiaj sobie to kupiłem w Casto. Nie zrozumiałem do końca w sklepie a teraz wszystko stało się jasne
damian Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Chyba się jednak mylicie Jak macie 12:1 to jedna kreska jest na wysokości ponad 50ml, a druga 60ml to jakie to 12:1?
inarusbox Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Pierwsze wlewasz wodę, a później coś co chcesz rozcieńczyć, np. APC Czyli do ponad 50ml woda a reszta do 60ml produktu
Tworek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czyli do ponad 50ml woda a reszta do 60ml produktu Czyli za żadne skarby dalej nie wychodzi z tego 12:1. Czasami mam wrażenie, że co po nie którzy nie potrafią rozcieńczać produktów. Zostawiam te pojemniczki w koszyku, grosze kosztują, ale podejrzewam, ze dalej starym sposobem będę rozcieńczał.
yesfan Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 damianTDCi, pierwsza kreska jest na poziomie 50 ml, a druga ze 2 mm wyżej. Czyli produktu rozcienczanego wlewasz tylko te 2 mm.
different Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 przepraszam za nadmierną prostotę ale chodzi chyba o to: kolorem czerwonym oznaczony - nazwijmy go, rozcieńczalnik (np. woda destylowana) kolorem żółtym oznaczony - płyn rozcieńczany (np. IPA) kolorem niebieskim oznaczony - płyn właściwy po rozcieńczeniu (gotowy do użycia) w zależności od tego ile potrzebujemy tak uzupełniamy poziomy right ??
BartekB Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 I o to wlasnie chodziło. Teraz jest dla wszystkich czarno na białym a w zasadzie kolorowo
grabek246 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 dokładnie tak sam miałem z tą miarką problemy... ale siostra w technikum chemicznym i wytłumaczyła;P
angelusag Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 A co z tymi procentami na miarce ?
ariello01 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 A nie prościej po prostu wziąść np kieliszek i zrobić sobie roztwór 2:1, 3:1, 4:1 itp i zobaczyść jak sie to ma namiarce i co tam sie zmienia podczas dolewania kolejnej porcji?? Tak troche łopatologicznie ale wydaje mi sie że skutecznie i wszyscy ładnie sami dojda co i jak
Rekomendowane odpowiedzi