Jump to content

Recommended Posts

• Administrator
Posted

Dobra, cierpliwość do ręczników mi się powoli kończy, pierwsze mycie po grubszej robocie, a po osuszaniu mam już drobne holo na aucie.....kompresor fajnie się sprawdza do osuszania, ale do tego potrzeba garażu, pomyślałem więc o dmuchawie do lisci która jest bardziej mobilna. Patent dość powszechny w US i UK , u nas jakoś nie bardzo.

Ma ktoś jakieś doświadczenia ? Polecane modele ? Parametry na które trzeba zwracać uwagę ?

Posted

Używałem kiedyś. Hałas niemiłosierny, coś tam pomoże, ale idzie to baaardzo powoli, trochę żmudna praca. Zdecydowanie kompresor wygrywa, ale piszesz, że nie masz warunków. To taka dmuchawa z pewnością pomoże.

Posted

Lepiej dmuchawę bo odkurzacze ogólnie są słabe :P ja mam husqvarne w domu i nawet próbowałem zdmuchiwać wodę i działa ale jakoś mało kiedy jej używam w tym celi :P Ogólnie nie wiem czy się opłaca bo dobra dmuchawa to dość spory wydatek.

Posted

A ja wielokrotnie widziałem jakieś urządzenie do osmuchiwania auta z taką długą i płaską koncówką na kilku relacjach z UK.....niestety nie potrafię tego odszukać i stwierdzić co to było :(

Posted
... ale się chłopaki będą śmiać :D

zwłaszcza jak zjedziesz z kolejki do bezdotyku ;)

Posted

qob, Nie, tamto bylo zupełnie inne ale to co dodałeś dodam do zakładek i chce "na potem" :-]

• Administrator
Posted
o to Ci chodziło?

Taka dmuchawa bardzo fajna :) I cena w US też niezła...

Posted

To co ja widziałem miało koncówkę sięgającą połowy dachu a aucie w poprzek i dmuchało całą długością :dontknow:

Posted
To co ja widziałem miało koncówkę sięgającą połowy dachu a aucie w poprzek i dmuchało całą długością :dontknow:

Też widziałem na jakiejś relacji , wyglądało jak by w czarnej długiej rurce pod spodem były jakieś otwory które wydmuchując powietrze tworzyły kurtynę powietrzną która na całej długości rury spychała wodę.

Posted

O właśnie to jest to :)

Widzialem to jeszcze na DW w kilku relacjach ale mimo że szukałem gdzieś przepadło.