Administrator Evo Opublikowano 4 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Dobra, cierpliwość do ręczników mi się powoli kończy, pierwsze mycie po grubszej robocie, a po osuszaniu mam już drobne holo na aucie.....kompresor fajnie się sprawdza do osuszania, ale do tego potrzeba garażu, pomyślałem więc o dmuchawie do lisci która jest bardziej mobilna. Patent dość powszechny w US i UK , u nas jakoś nie bardzo. Ma ktoś jakieś doświadczenia ? Polecane modele ? Parametry na które trzeba zwracać uwagę ?
Pavlik Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Evo, o tym nie pomyślałem sprawdzę przy najbliższej okazji ale się chłopaki będą śmiać
Administrator Evo Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/metro-vac-air-force-blaster.html Ta fajna, tylko ta cena....no i dostępność. Ciekaw jestem jak się ma prędkość powietrza podawana przez producentów, np. tutaj 330mp/h czy 270km/h w tych tańszych z Allegro, do "typowego" osuszania po wizycie na bezdotyku
Okti Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Używałem kiedyś. Hałas niemiłosierny, coś tam pomoże, ale idzie to baaardzo powoli, trochę żmudna praca. Zdecydowanie kompresor wygrywa, ale piszesz, że nie masz warunków. To taka dmuchawa z pewnością pomoże.
Arek_ Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Lepiej dmuchawę bo odkurzacze ogólnie są słabe ja mam husqvarne w domu i nawet próbowałem zdmuchiwać wodę i działa ale jakoś mało kiedy jej używam w tym celi Ogólnie nie wiem czy się opłaca bo dobra dmuchawa to dość spory wydatek.
MRostek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 My mamy w domu takie cuś: http://narzedzia-online.pl/produkt,110212.html ale jeszcze nie wpadłem na pomysł, żeby nią suszyc auto liście zdmuchuje jak dzika
pLaYmAn Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Do takiego zdmuchiwania przydałoby się jeszcze czyste podłoże Mój szwagier ma jakąś dmuchawę, jak nie zapomnę to sprawdzę jak to się spisuje.
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 A ja wielokrotnie widziałem jakieś urządzenie do osmuchiwania auta z taką długą i płaską koncówką na kilku relacjach z UK.....niestety nie potrafię tego odszukać i stwierdzić co to było
Swoop Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 ... ale się chłopaki będą śmiać zwłaszcza jak zjedziesz z kolejki do bezdotyku
qob Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 minetoo, o to Ci chodziło? są też inne: klik
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 qob, Nie, tamto bylo zupełnie inne ale to co dodałeś dodam do zakładek i chce "na potem"
Pacek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Pewnie Ci chodzi o Black Barona:
Administrator Evo Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 o to Ci chodziło? Taka dmuchawa bardzo fajna I cena w US też niezła...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 To co ja widziałem miało koncówkę sięgającą połowy dachu a aucie w poprzek i dmuchało całą długością
SzaKal Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 No ja czasem używam tornador-a do suszenia.
Checio Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 To co ja widziałem miało koncówkę sięgającą połowy dachu a aucie w poprzek i dmuchało całą długością Też widziałem na jakiejś relacji , wyglądało jak by w czarnej długiej rurce pod spodem były jakieś otwory które wydmuchując powietrze tworzyły kurtynę powietrzną która na całej długości rury spychała wodę.
SzaKal Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Też są odkurzacze które mają opcję wydmuchu.
maq Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 1:26 Tutaj widać to cudo do suszenia z płaskim strumieniem powietrza.
Checio Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 maq dokładnie na tym filmie to widziałem
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 O właśnie to jest to Widzialem to jeszcze na DW w kilku relacjach ale mimo że szukałem gdzieś przepadło.
kupusso Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Chemical Guys ma w swojej ofercie "er drajera".
Sucre Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Evo może jakiś zakup grupowy tego Blastera od CG?? Ja z chęcią bym zakupił.
paluch Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 To co ja widziałem miało koncówkę sięgającą połowy dachu a aucie w poprzek i dmuchało całą długością Może chodzi o to: http://carwashsystem.com.pl/cmsh/index. ... oacute%3Bw
Rekomendowane odpowiedzi