Jump to content

Czy to APC?

sinner

Recommended Posts

Wczoraj szwędając się po swoim zakładzie pracy natknąłem się na dziwny baniak z płynem. Patrze i oczom nie wierzę. Jakiś płyn do mycia samochodów w wielkiej korporacji produkcji żywności. Widać że ludzie też tam mają uczucia i widać że chcą dbać o samochody lub Tiry jak domniemam. Ale przejdźmy do rzeczy:

Oto fotki:

dsc00191ub.jpg

dsc00188hw.jpg

dsc00189os.jpg

Pisze na tym środku że ciężkie zabrudzenia nadwozia samochodu czyścić w stężeniu 1:250 a normalne 1:500. Jeżeli chciałbym użyć tego do innych miejsc niż tylko maska, to w jakich stężeniach mam w ogóle do tego podchodzić?

Np: dywaniki w samochodzie, kokpit, alloysy? ITP? Orientuje się ktoś może w tym składzie chemicznym? I czy to napewno rodzaj apc?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam :)

Pytałem juz w innym temacie ale żadnego odzewu więc dołaczę się tutaj.

Kupiłem kilka miesięcy temu RM 81 Karchera do wyprania podsufiltki.

Zużyłem niewiele i zastanawiam się do czego mógłbym jeszcze tego użyć.

Jako APC ?

POdaję poniżej specyfikację produktu. Niech się ktoś wypowie kto zna się na no odczynach PH do czego można tego użyć a do czego nie.

Karcher środek chemiczny RM 81 2.5L, przeznaczony do zewnętrznego mycia pojazdów, plandek i silników

RM 81 ASF (Aktywny środek myjący, zasadowy, koncentrat)

Koncentrat aktywnego środka czyszczącego do wysokociśnieniowego mycia, łagodny dla materiałów, usuwa mocne zabrudzenia olejowe, tłuszczowe i mineralne. Do mycia pojazdów, plandek i silników. Czas działania 1-5min. Po umyciu dokładnie spłukać.

Właściwości:

uniwersalny środek do mycia ciśnieniowego

płynny, alkaliczny

usuwa oleje, smary, oraz zabrudzenia mineralne

skuteczny we wszystkich zakresach temperatury

łatwa separacja oleju od roztworu w procesie recyrkulacji

nie zawiera węglowodorów

nie zawiera fosforanów

wartość pH 12 - dla koncentratu

zółty płyn o świeżym zapachu

Jak go ew. rozcieńczać?