Jump to content

Pasta do polerowania aluminium

Recommended Posts

Posted

Na felgach wydaje się być znacznie bardziej delikatna niż klasyczny Autosol.

Efekt słabiutki, wolę Mother's !

Posted

ja też po starym autosolu zawsze poprawiałem megsem, wydaje mi się że te 2% lepiej po niej wygląda , i megs jest o wiele delikatniejszy

Posted

w moim przypadku to o te paste chodzi ;)

na zlocie tez od jednego magika słyszałem ze jeszcze lepsza byla pasta megsa ale w zielonym opakowaniu ale to chyba stara seria i juz nie do dostania

Posted

yunivers, recznie ? ostatnio nabylem Mothers'a i mysle czy dam rade odswiezyc osiemnastki,oczywiscie polerowane

Posted
na zlocie tez od jednego magika słyszałem ze jeszcze lepsza byla pasta megsa ale w zielonym opakowaniu ale to chyba stara seria i juz nie do dostania

Na allegro można dostać bez problemu :)

Posted

snap, ręcznie bardzo dobrego efektu nie uzyskasz,wiem bo zajmuję się polerowaniem aluminium i ręcznie można tylko jaz na dwa tygodnie po myciu przepolerować aby zabezpieczyć alu :)

ale jeśli trzeba ją odświeżyć to papier 2500 lub włóknina i potem pasta ;)

Posted

snap, po papierze bierzesz np. Mothers'a,Megsa albo AutoSol lub pp50 (ale to wyższa szkoła jazdy) można ręcznie ale najlepszy efekt uzyskasz maszynowo,dużo zależy też od stopu aluminium i wykonanej polerki np.felgi OZ lepiej się poleruje i efekt jest lepszy niż np.na Borbetach :)

Posted

Wiertarka i filc lub maszyna do polerowania felg i przystawka do polerowania z krążkiem bawełnianym lub filcowym,a miejsca trudno dostępne to specjalny stożkowy filc na wiertarkę i jazda :)

• 2 months later...
Posted

Ja ze swojego doświadczenia moge jeszcze polecic te najmniejsze bawełniane krążki na wkrętarke czy też mini szlifierkę.

Dojdzie się tym wszędzie (np ramiona w szprychówkach) a praca krążkiem bawełnianym na sam koniec daje dużo fajniejszy efekt niż po samym filcu który jest dużo twardszy.

Reasumując - filc + autosol a pozniej sama wykończeniówka w postaci małej bawełny i Mag & aluminium polish od megsa.

Pozdrawiam

Posted

nie miałem okazji się nigdy pochwalić moimi pracami nad felgami ale ja do wykończenia używam megsa z wycofanej serii NXT dla mnie mega pasta do wykończenia na bawełnie lecz niestety jest bardzo ograniczony dostęp do tej pasty.

Bedę go zwoził w najbliższym czasie z wysp bo mój zapas się kończy ;)

[ Dodano: 14 Luty 2012, 21:32 ]

widziałem że na poprzedniej stronie właśnie o paście megsa mówicie ta pasta z nowej dostępnej u nas serii jest bardzo kiepska nadaje się do czyszczenia już wypolerowanego alu :)

Posted

Nie zgodzę się odnośnie pasty megsa.

Po polerce rantów papierami (kończąc na 2500 i mając idealnie białą i matową powierzchnię) Meguiars z nowej serii na krążku filcowym a następnie bawełnianym bardzo się spisał.

Na pewno nie jest to bardzo silna pasta taka jak pasty twarde ale maszynowo można uzyskać nią bardzo dobry efekt - porównywalny z Mothersem.

No chyba, że ktoś planuje zrobić lustro w oparciu o samą pastę, na porowatej powierzchni nie ruszonej papierami to wtedy rzeczywiście efekt może być mocno kiepski.

Pozdrawiam

Posted

Maćku nie sadzisz chyba że nie szlifuję papierami alu :P

Możliwe że jest to różnica wynikająca z różnicy samego ;) alu nie powiedziałem że jest zła ale stara była o wiele lepsza.

Ogólnie z polerowaniem alu jest więcej teori i mitów jak z nakładaniem wosku tak mi się wydaje każdy ma swoją technikę i każdy ma swoich fawortów plus do tego wchodzą bardzo ważne różnice w samym alu :)

Posted

To fakt, róznica w stopie bywa ogromna, w przypadku niektórych kółek mimo szczerych checi i ogromu pracy jasnego i lustrzanego połysku sie osiągnąć po prostu nie da :(

• 4 weeks later...