Tworek Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Test sponsorowany przez: Od 4nano otrzymałem 100 ml APC, które postanowiłem rozcieńczyć 1:1 z wodą destylowaną, głównie myśląc o używaniu do mocniejszych zabrudzeń. Po lewej stronie 4nano APC, po prawej chyba wszystkim dobrze znany APC Megsa. Kilka słów o konkurentach: APC od 4nano jest rzadką cieczą, o białej barwie i dość interesującym zapachu, przypomina mi kwaśne cytrusy, grejpfruta lub cytrynę. APC od Megsa to również rzadka ciecz, o delikatnie zielonym zabawieniu i delikatnie chemicznym zapachu, ciężkim do określenia. W obu przypadkach użyłem takiego samego stężenia, czyli 1:1 z wodą destylowaną. Test postanowiłem przeprowadzić na dawno nie czyszczonych zawiasach Jako pierwszy do walki stanął APC od Megsa, jego były zawiasy w przednich drzwiach pasażera, tak to wyglądało przed przystąpieniem do działań: Aplikacja i pędzelek w dłoń Po dwukrotnej aplikacji i pędzlowaniu, zawiasy tak się prezentowały tak : Jak widać, zabrudzenia nie zostały usunięte w 100% jak na dwukrotną aplikację produktu i dość długi czas pracy przy jednej stronie. Dodam jeszcze, że rozpylony jest duszący Dobra czas na zawodnika nr 2, od 4nano: Z tego co można zauważyć to nie miał lekko, a nawet ciężej niż konkurent. Po jednym pędzlowaniu wyglądało bardzo obiecująco I tak zostawiłem z braku czasu i psującej się pogody. Podsumowując, nowe APC od 4nano to świetny produkt, nie mam jakiegoś wielkiego porównania do tego typu produktów bo stosowałem jeszcze MPC od AutoBrite i wspomniane APC od Megsa. Ale 4nano z nich jest najlepszy, najprzyjemniej się z nim pracowało i ma siłę co widać po teście. Dziękuje za uwagę
DawPi Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Dobry test... Fajnie smarowidło wyczyściło..
siwyjac Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 mi się troszkę tego apc przez przypadek wylało na kafelki w pracy. masakra !! nie wiedziałem że mamy tak brudną podłogę !! takie 50/50
spons Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Tworu, dzieki za tescik Siwyjac, zrobic Ci oferte na kilkulitrowe opakowanie?
siwyjac Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 spons pogadam z kierownikiem serwisu sprzątającego
AK4777777 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 W jakiej cenie jest to APC , bo nie mogę znaleźć nigdzie a przymierzam się do zakupu APC
spons Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 AK4777777, http://sklep4nano.pl/product.php?id_product=47 http://sklep4nano.pl/product.php?id_product=48
Rubio Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Stan: Tego produktu brak w magazynie
spons Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgadza sie, jak zwykle brak etykiet ;/ Sie tworza sie... chyba ze komus nie przeszkadza, to zapraszam na PW.
sinrock Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 spons, ale dlaczego tak drogo? Wybacz ale musiałem poruszyć tą kwestię, 1l za 59zł gdzie np. konkurencyjny bardzo dobry APC Surfex HD w bańce 5l można mieć za 79zł... Może to wina skoncentrowania środka? Na stronie nie ma niestety podanych proporcji co do rozcieńczania, a kolega Tworek nie uwzględnił słabszych proporcji dlatego pytam
siwyjac Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 mnie też cena zaskoczyła. jak na razie używałem tylko Nielsen Cyclone APC i za jednolitrowe opakowanie płaciłem około 30zł. musze porównać czy opłaca się przepłacać ...
spons Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 spons, ale dlaczego tak drogo? Wybacz ale musiałem poruszyć tą kwestię, 1l za 59zł gdzie np. konkurencyjny bardzo dobry APC Surfex HD w bańce 5l można mieć za 79zł... Może to wina skoncentrowania środka? Na stronie nie ma niestety podanych proporcji co do rozcieńczania, a kolega Tworek nie uwzględnił słabszych proporcji dlatego pytam Mowiac szczerze nie wnikalem w koszta bo to nie moja dzialka w tej firmie Takie cyferki dostalem do wprowadzenia... sprawdze co i jak... no ale skoro tak dostalem to pewnie tak musi byc Tak jak pisalem, produkt jest mieszanka gotowa do uzytku, nie przewidujemy jego rozcienczania - ale jak widac - da sie Nie uzywalem surfexa i nie wiem czy da sie nim usunac zaschniete robaczki, klej po naklejce, czy tez plame na fotelu, szybko i przyjemnie. Pamietajcie ze czas to tez pieniadz...
Tworek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 W obu przypadkach użyłem takiego samego stężenia, czyli 1:1 z wodą destylowaną. Mimo, że niby jest to gotowy produkt, widać że da się go rozcieńczać. dalej ma siłę czyszczenia, i na pewno jest on skuteczniejszy od Megsowego APC. Tak jak pisalem, produkt jest mieszanka gotowa do uzytku Pamiętajmy, że stosując APC do czyszczenia zawiasów, tak jak w moim przypadku, na pewno musi być do mocniejsza mieszanka, niż np do czyszczenia plastików wew. Nie wyobrażam sobie co by się mogło stać z tymi plastikami po czyszczeniu tym samym stężeniem co czyściłem zawiasy drzwi
spons Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Nie wyobrażam sobie co by się mogło stać z tymi plastikami po czyszczeniu tym samym stężeniem co czyściłem zawiasy drzwi Absolutnie nic Mylem juz kilka desek rozdzielczych, psikalem na skore, zostawialem na kilka minut, wcieralem, nie wycieralem zostawiajac do zaschniecia - absolutnie nic sie nie dzieje, choc nie polecam zostawiac zadnego srodka czyszczacego do zaschniecia na powierzchni. W sobote usuwalem nim naklejki z szyby, polecam sprawdzic
Tworek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Nie mniej jednak nie raz już, można było wyczytać na forum jak to deska traci kolor / płowieje po zastosowaniu złego stężenia APC, możliwe że to APC jest po prostu inne, w sumie dalej w to nie wnikam bo APC służy mi tylko do prac zew.
Administrator Evo Opublikowano 7 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ja również miałem okazję przetestować ten środek, obiekt testowy to Audi A4 B5 moich rodziców, do testów posłużyła mi komora silnika i wlew paliwa. Auto ma 10 lat i 300kkm przebiegu, wyżej wymienone obszary nie było prawdopodobnie nigdy myte, a już napewno od 255kkm bo tyle mamy auto. Dość powiedzieć że gdyby nad autem posiedzieć tak tydzień, to Konkursu PSB wcale nie trzebaby przeprowadzać... Do rzeczy, bohater testu : Zapach,konsystencja - wszystko tak jak powiedzieli przedmówcy Do testów rozcieńczyłem 1:3 Na pierwszy ogień komora silnika , wybaczcie niedokładnie posprzątane liscie ale czasu było mało, a auto spędza 90% roku głęboko w mazurskich lasach więc troche tego jest : Silnik spryskany, przed pędzelkowaniem odczekałem 2-3 min : Spłukujemy , co ważne - bez użycia myjki ( od kilku miesiecy nie posiadam niestety ) Mokry plastik zawsze wygląda ładnie , a po osuszeniu... Jeśli chodzi o ostatnie zdjęcie, to niestety we znaki dał się troche za duży pędzelek i nie dało się dobrze wcisnąć W zasadzie jedynym elementem z którym były prawdziwie problemy to ten korek (płyn wspomagania ? Hamulce ? ) , cała reszta poszła względnie bez problemu jak na kilkuminutową akcje : Następnie wlew paliwa : I fragment maski przy przednim grilu : Podsumowując, jak na bardzo szybką akcje bez myjki, to jestem jak najbardziej zadowolony, gdyby się przyłożyć troche bardziej i uzyć troche sztywniejszego pedzla to zeszło by bez problemu wszystko.
Justyna Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Fajny teścik, trzeba będzie pomyśleć nad tym APC W zasadzie jedynym elementem z którym były prawdziwie problemy to ten korek (płyn wspomagania ? Hamulce ? ) do wspomagania płyn hamulcowy jest wyżej przy podszybiu
Tworek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Test jak najbardziej Evo, a jak oceniasz siłę tego APC uwzględniając rozcieńczenie do innych tego typu produktów jakie używałeś ? Bardzo mnie to ciekawi bo w sumie, sam mam małe odniesienie w tym temacie, tylko Megs i Autobrite.
tfelek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Fajne to APC chyba czas robić jakaś liste i zbierać $$ . A jak ty Evo oceniasz to APC??
spons Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Evo, thx za tescik Evo, a jak oceniasz siłę tego APC uwzględniając rozcieńczenie do innych tego typu produktów jakie używałeś ? Tez mnie to ciekawi
Administrator Evo Opublikowano 7 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jak dla mnie środek jest mocniejszy i skuteczniejszy od "zwykłych" APC takich jak Megs, Valet Pro, Autobrite, bliżej mu do degreaserów jak Surfex z którym jest w zasadzie porównywalny i mocniejszy od Nielsena Cyclone. ALE... Cieżko do końca mówić o porównaniach tutaj bo brud brudowi nie równy Najuczciwiej byłoby podzielić komore na pół, część jednym a część drugim środkiem ale ani nie miałem na to czasu, ani ochoty
k24 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ja w sobotę wrzuce teścik z porównaniem właśnie do Surfexa
spons Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Cieżko do końca mówić o porównaniach tutaj bo brud brudowi nie równy Jezeli ktos ma mozliwosc, polecam przetestowac predatora do nieco innych zadan niz zmywanie smaru. Wiem, ze na smole ani robaczki pewnie o tej porze roku nie ma co liczyc, ale moze ktos pokusi sie o mycie plastikow, deski, zmycia kleju z nalepki czy tez czyszczenia podsufitki (tu niestety wymagany jest ekstrakor) nie rozcienczajac srodka Mycie wnetrza troche rozni sie od mycia z zewnatrz, bo tam nie leje sie hektolitow wody, chcialbym poznac wasze opinie w tym temacie. Oczywiscie, wszystko na miare mozliwosci bo pogoda jest jaka jest... Podsumowujac, testowac testowac bo kolejne atrakcje w drodze
siwyjac Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Dzis przeprowadzilem maly test tego apc na welurowym dywaniku. Zdjecia wrzuce po poludniu.
Rekomendowane odpowiedzi