Jump to content

Bmw E46 - uszkodzenia lakieru

emes

Recommended Posts

Pytanie jest następujące:

Czy da radę naprawić, zniwelować te uszkodzenia lakieru? - zdjęcie poniżej. Lakier metaliczny, twardy. Powłoka jest fabryczna.

Jaki byłby koszt usunięcia tych wad u specjalisty znającego się na rzeczy? Niestety nie mam doświadczenia z zaprawkami...

uszkodzenialakieru.jpg

Gdzie biorą 200-300 złotych za malowanie całego elementu?

emes, zrób sobie te zaprawki sam. Lakiernicy bardzo niechętnie robią cokolwiek poza malowaniem po całości. Skontaktuj się z partnerem forum MX Nowicki, przeczytaj poradnik dot. zaprawek na jego blogu, dobierz lakier pod kolor i działaj.

Eno, nie ma co malować całych elementów z powodu niewielkich obić lakieru...poza tym jest więcej jak pewne że odcień nowego lakieru będzie się różnił.

...np. tutaj nie ma śladu po zaprawkach:

blobs.jpg

sanding.jpg

repaired3.jpg

• 2 weeks later...

w salonie Bawarii widziałem taki zestaw zaprawkowy,

elegancko zapakowane fiolki z podkładem i bezbarwnym

koszt ok. 70zł (wiem, wiem..)

plus jest taki, że dostaniesz zestaw konkretnie pod twój kolor auta

i ta świadomość, że kupiłeś coś w salonie BMW..bezcenne :P

Witam, ja mam identyczny problem w moim BMW. W okolicach znaczka na masce są odpryski, mam nieźle dobrany lakier i wypełniłem ubytki tym lakierem, wygląda lepiej jednak widoczne są ostre krawędzie a sam ubytek jest nadal głęboki. Nie wiem jak dalej się za to zabrać. Czy wypełniać to lakierem aż się wyrówna ubytek do warstwy lakieru a potem :ad: czy spolerować to papierem 2500 na mokro i dopiero po tym polerka?? Oczękuję wypowiedzi kogoś obeznanego w tym temacie, bo nie chce malować swojego srebrnego, bo lakier jest ori a ubytki dosłownie 4. Z góry dziękuję za pomoc która może się przydać także innym bo odpryski to nieustający problem wielu z naszych aut ;)