Administrator AreK Opublikowano 18 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Pięć lat temu mój serdeczny przyjaciel wyjechał na wyspy w poszukiwaniu lepszego jutra. Jako,że u nas wiadomo jak było i jest tam znalazł to czego szukał. Od zawsze byliśmy fanami sportów motorowych. To ja mu "transmitowałem" F1 przez SKYPE na wyspy. To dzięki mnie był na bieżąco w temacie. W ubiegłym roku Tomek zasypał mnie fotkami Fabii Michała Kościuszko biorącego udział w rajdzie Walii. ZACHOROWAŁEM!!!!!!!!!!!!!!! Od tego momentu postawiłem wszystko na jedną kartę. Takiej okazji nie będę miał nigdy więcej. Postanowiliśmy odwiedzić kumpla i przy okazji zobaczyć rajd na żywo lub jak kto woli zobaczyć zmaganie najlepszych kierowców świata i odwiedzić dobrego kumpla przy okazji. Jako ,że cały maraton byłby wykańczający dla nas (tym bardziej ,że poleciałem z 8 letnią córką, fanką motoryzacji) postanowiliśmy wykupić wjazd na sobotnie odcinki specjalne. Nie byliśmy w stanie zobaczyć wszystkiego. Wybraliśmy sławny SWEET LAMB, wizytę w SERVICE PARK w Builth Wells i MYHERIN. Mieszkaliśmy w Llandridod Wells więc do SW mieliśmy rzut kamieniem. Wyruszyliśmy przed siódmą rano ale okazało się ,że zupełnie niepotrzebnie bowiem organizacja przeszła najśmielsze oczekiwania. Mimo ogromnej masy ludzi ani minuty nie staliśmy w korkach. Krok po kroku dojechaliśmy do pięknie położonego parkingu. Po zaparkowaniu auta ruszyliśmy zająć jak najlepsze miejsca. Nie było problemu. Walijczycy to mega uprzejmy naród. Nikt się nie pchał na siłę. Każdy z pokorą zajmował miejsca. Nam trafiła się najlepsze z najlepszych. Na wprost sławnego placu OS Sweet Lamb. Jestem zapaleńcem foto-video i na każdą okazję zabieram sprzęt. Zarazem jestem zielony w fotografii sportowej. Do tej pory jedyny ruch jaki fotografowałem to dzieciaki i byłem w szoku jak można ten żywioł poskromić. Rajd to jednak znacznie trudniejszy kawałek chleba. TO BYŁ MÓJ PIERWSZY RAZ więc proszę o zrozumienie. Kamerę powierzyłem koledze bowiem stwierdziłem ,że fotki są ważniejsze. (film wkrótce) Postarałem się wybrać najlepsze zdjęcia spośród ponad sześciuset . RYCHU dziękuję bardzo za pomoc !!! Zapraszam do obejrzenia moich wypocin..... Za rok powtórka na 99%.
gruby_RS Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Pięknie, zazdroszczę "wycieczki" P.S. Jak w końcu zdecydują sie i bedzie Fiesta RS - to staję w kolejce
dzinkins Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 No zdjęcia wyszły jak profesjonalne Czym pstrykałeś ??
Administrator AreK Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Sony alfa i kitowe szkło. [ Dodano: 19 Listopad 2011, 17:27 ] Najważniejsze. Poznaliśmy Michała i Marcina. Spoko chłopaki. Autograf dla córki!!!!
Moderator rychu Opublikowano 19 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Arek super relacja, no normalnie czuję się prawie jakbym tam był - tym bardziej, że godzinkę temu wróciłem z Rajdu Cieszyńskiej Barbórki Fajne ujęcia, widać masz talent do fotografii bo wynajdujesz ciekawe ujęcia - czapeczki safety , oczywiście mycie rajdówki na jedno wiadro Ja dzisiaj też zrobiłem foto w serwisie pt. mycie rajdówki na jeden płyn do szyb i szmatę Kiedyś bym nie zwrócił na to uwagi no chyba żeby myła jakaś pani ubrana w tym stylu: http://www.rallyonline.pl/ft.php?idg=5610&pg_[go]=49
Administrator AreK Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 rychu, Panie profesorze! Egzamin zaliczony? Z paniami to naprawdę kiszka była ale to ich narodowa klęska.
Moderator rychu Opublikowano 19 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Arekkaz, Z wyróżnieniem!
Administrator AreK Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Wszystko dzięki Twoim wskazówkom. Ściśle się ich trzymałem. Nawet miałem wydrukowane Twoje PW. Trzymałem w torbie i sobie czytałem celem wpojenia podstawowych zasad.
dzinkins Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Sony alfa i kitowe szkło. No jak na podstawowy "składzik" to niektórzy zawodowi "pstrykacze" by się nie powstydzili Jeszcze raz
Moderator rychu Opublikowano 19 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Arekkaz, No nie przesadzaj już, wskazówki z kartki nie robią zdjęć tylko dobry fotograf No i już nie trzymaj się tak ściśle tych parametrów, bo pamiętasz jaki był dym o pewną wartość migawki w innym temacie Kitowe szkła są dość krótkie, czyli wynika że byłeś bardzo blisko trasy bo auta na fotkach wypełniają cały kadr. I nie widać tej nieszczęsnej taśmy, tak u nas popularnej. Rzeczywiście fajna ta ich organizacja. Podobno jak jest rajd w Mikołajkach to wszystko stoi kilka godzin
Administrator AreK Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Najlepsze jest to że tam często taśmwy nie było. Parametry próbowałem różne troszkę w jedna troszkę w drugą stronę, Ze zdjęć jestem dumny. Po roku posiadania lustra wkońcu coś wyszło.
Moderator rychu Opublikowano 19 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Najlepsze jest to że tam często taśmwy nie było. Dzisiaj na OS Kubalonka było więcej taśmy niż drogi No ale przypuszczam, że tam jest troszkę inna kultura i szacunek do prawa, tzn. jak powiedzą gdzie stać to ludzie nie lezą jeszcze 2 kroków do przodu.... Dziś były 3 osoby które robiły dym bo nie mogą dojść do domu. Jedna baba po prostu wlazła pod prąd OSu i lezie... chciała po cichu, tak boczkiem bo znudziło się jej czekać. Jeszcze oczywiście potem ona i pan policjant skutecznie mi zasłaniali widok na trasę
Administrator AreK Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Rysiu tam to zupełnie inna bajka. Wszyscy pełna kultura. Najlepsze były torebki ze śmieciami które każdy brał ze sobą do bagażnika. Nawet peta nie znalazłem. Inny świat inna mentalność. Wszyscy za wszystko dziękują i za wszystko przepraszają.
Moderator rychu Opublikowano 19 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Ja się muszę w przyszłym roku do Czech wybrać, tam też podobno jest inaczej
MM.MM Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 O tam panowie pucują subare na jedno wiadro... Było zaproponować pomoc i ogarnąc im nadkola
JM63 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Naprawdę fajnie zdjęcia Szczególnie mina kierowcy w lecącej Fieście
Gtechniq Mike Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Super relacja, miło się ogląda (odmiana od pędzelków,odkurzaczy i 50/50) oraz fajne kadry i + za foty z parku maszyn. Fajnie jak na forum pojawiają się relacje (związane z motoryzacją) które pozwolą nam się przenieść w inny świat a nie koniecznie do garażu kolegi ) I ten smaczek na koniec w postaci Lotusika -lakier tak utleniony czy przykurzony?
Administrator AreK Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Gtechniq Mike, Mega utleniony. Oczami wyobraźni wycackałem go jak nigdy nikt.
Gtechniq Mike Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Arekkaz, Chciałbym to zobaczyć na zdjęciu
soll Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Arekkaz, zdjęcia tak dobre że mogły by spokojnie trafić do prasy motoryzacyjnej
Administrator AreK Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Jeden z efektowniejszych odcinków SweetLamb
gruby_RS Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Arek nie mogłem się powstrzymać... http://www.youtube.com/watch?v=hEK7POxpVeE
Administrator AreK Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Wizyta w Service Park.
Moderator rychu Opublikowano 29 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Fajny park serwisowy. Zadaszony, zabezpieczyli się przed deszczem a tam takie fajne słoneczko
Rekomendowane odpowiedzi