Jump to content

Test - bardzo brudna podsufitka

jmajka

Recommended Posts

stawiam że ktoś namiętnie palił w samochodzie , bo nie widze innego źródła takich zabrudzeń ,

dokładnie ... znam to z autopsji ;) 2 moich wujków niemiłosiernie palą, tapicerka,podsufitka nie dosyć,żę wygląda tak jak ta na fotkach to jeszcze miejscami jest czarna ( widać smołę

,która kondensuje się z dymu tytoniowego )

poza tym widać efekty prania ;)

czym prane ??

• Lubię to 1

na detailingworld mam nick ziutek :P a pierw zamieściółem tam mogę ci jeszcze podać link do picasa tam też są zdjęcia http://picasaweb.google.pl/zzzizuu proszę bardzo żeby nie było że plagiat jest to w pełni wykonana praca przez zemnie

a w aucie było palone od nowości czyli długo do wyczyszczenia tego brudu użyłem środka app INNER Cleaner + mięka szczoteczka do rąk + odkurzacz piorący do wsysania brudu

generalnie gdyby nie to że auto mojego chrzestnego to bym nie wzioł bym się za to tyle odemnie

• Administrator

Racja,pare dobrych lat temu mieliśmy w rodzinie Chryslera Town&Country którego oddaliśmy do prania podsufitki. Po paru tygodniach zaczeła sie odklejać,trzeba bylo zrywać całą i podklejać od nowa.

zamoczenie było jak najmniejsze dlatego długo mi to zajeło odkurzacz był tylko do wsysania brudu i środka żeby w podsufitce było jak najmniej wody bo też się bałem o to że się rozkleji

tak to skoda :)

• 2 weeks later...

U mnie (Meriva) jest podobnie - tzn. gość palił w aucie, podsufitka ma "przyjemne" żółtawe zabrwienie od dymu papierosowego. Narazie potraktowałem ją STP Tuff Stuff. Jest trochę lepiej ale nie umywa się do tego co zaprezentowałeś :)

• 2 months later...
  • 6 months later...
  • 1 month later...

Ja Merivę traktowałem środkiem CARVALET pryskanym bezpośrednio i się nie odkleiła. I też było palone w środku efekt przeszedł moje oczekiwania.

Kiedyś czyściłem tapicerkę różnymi środkami bez odkurzacza. Teraz wiem że szkoda czasu i pracy. Tylko przy pomocy odkurzacza.

• 6 months later...