Jump to content

Plyn do spryskiwaczy w tabletkach

Roko

Recommended Posts

Przetestowal juz ktos ten plyn http://www.pluum.eu/pl/??

cena dosc atrakcyjna ciekaw jestem jak z jakoscia.

Wydaje mi się to dobra opcją tylko dla płynu letniego bo tam na opakowaniu dla zimowego jest liczba jednocyfrowa co w naszych warunkach nie zdaje egzaminu i musiał byś się wspomagać choćby denaturatem

nie jestem jakos przekonany do filmiku ktory jest na tej stronie - tabletki rozpuszcza sie tam w wodzie z sieci a nie destylowanej co moze spowodowac odkladanie sie kamienia w instalacji do spryskow (chociaz z drugiej strony kto wie jaka woda jest w gotowcach z marketu...)

Już widzę jak do płynów leja wodę destylowaną :lol: Leją byle co byle tanio :D

Cena samej wody jak kupujesz w sklepie to około 10% ceny produktu. Reszta czyli 90% to opakowanie, marża producenta i sprzedawcy + ewentualnych pośredników. Nie wiem czy ktokolwiek czytał ale kupując żekomo wodę destylowaną kupujemy demineralizowaną (chemicznie usuwane minerały), destylowaną to jedynie kupujemy wode ognistą :mrgreen: Także to czy czy w taki płynie jest zwykła woda czy demineralizowana to dla producenta mniejszy ból głowy :P

Co do płynu zimowego to w koncentracie takim do -80stopni celsjusza to około 90% to czysty spirytus nieoczyszczony , importowany prawdopodobnie za wschodniej granicy w cenie około 2zł za litr :|

• 2 years later...

Panowie, bezpiecznym będzie wrzucenie 1 tabletki (303 Instant Windshield Washer Tablets) do 2,5l płynu zimowego do sprysków :)? Leży mi to i sie kurzy, a może akurat sprawi, że lepiej będzie mi doczyszczać te szyby gdy zacznie się prawdziwa zima ?

• 1 month later...
  • 11 months later...
  • 2 years later...