dorian Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Do czyszczenia jasnej skórzanej tapicerki zastosowałem preparat Soft Clean z Lederzentrum. Mniejsze zanieczyszczenia bardzo ładnie zeszły, jednak na siedzeniu kierowcy pozostało jeszcze parę zabrudzeń. Mam dwa pytania: 1. czy inwestować w Strong Cleaner z Lederzentrum i spróbować doczyścić tych kilka miejsc, czy może zmienić firmę (np. na Gliptone) 2. Instrukcja użycia preparatów podkreśla, że po czyszczeniu muszę bezwzględnie zaimpregnować skórę. Czy mam zaimpregnować nie doczyszczone jeszcze miejsca preparatem LV – Protector z Lederzentrum, który posiadam? Co bardziej prawdopodobne: czy utrwalę i zaimpregnuję zabrudzenia i potem ich w ogóle nie usunę, czy może czyszczona wcześniej i nie zaimpregnowana skóra natychmiast mi popęka i będzie się ścierać? Bo zanim kupię inny środek do czyszczenia, to przez tydzień lub dwa będę swoim samochodem jeździł. Co gorsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
npiotr Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Kup lederzentrum strong, napewno doczyści Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor muzycom Posted November 10, 2011 Dystrybutor Report Share Posted November 10, 2011 Skóra aż tak delikatna nie jest. Wklej zdjęcie zabrudzenia, które nie zeszło. Ocenię co da się zrobić. Nie nakładaj środka konserwującego, bo ciężej Ci będzie usunąć brud. Czyszczona wcześniej i nie zaimpregnowana skóra natychmiast mi popęka i będzie się ścierać? Aby tak się stało musiał byś ten zabieg powtarzać kilkadziesiąt razy. Proces ten nie postępuje szybko. W meblach skutki złej konserwacji widać średnio po dopiero około dwóch latach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM.MM Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 dorian, Może spróbuj delikatnego stężenia APC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorian Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Dzięki za rady! Dzisiaj próbowałem usunąc zabrudzenia StrongCleanerem. Część zeszła, ale trochę pozostało. Mam teraz mało czasu, ale jak znajde chwilę, wrzucę parę fotek. Może coś doradzicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorian Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 Dziś przed południem zająłem się dokładniej jednym z siedzeń. StrongCleaner poradził sobie naprawdę nieźle. Wydaje mi się, że drobne zabrudzenia, które pozostały, muszą pochodzic z jakiegoś kleju. Na razie poprzestanę na tym. Jest o niebo lepiej niż na początku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts