antonio3 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Autoglym Bumper Care-Pielęgnacja Plastików Zewnętrznych Informacje od producenta: Bumper Care marki Autoglym oczyszcza i ożywia kolor zewnętrznych tworzyw, przywracając im ich pierwotny wygląd. Oczyszczone powierzchnie są chronione twardą, półprzezroczystą i elastyczną powłoką. Bumper Care jest super szybki w działaniu, natychmiast przywraca kolor i połysk zderzakom z tworzyw sztucznych. Zaawansowany, łatwy w stosowaniu pomaga zachować elegancki wygląd i zabezpiecza przed skutkami starzenia się tworzywa pod wpływem czynników atmosferycznych. Używaj na wszystkie plastikowe elementy zewnętrzne i części gumowe, w tym zderzaki, kraty, obudowy lusterek, listwy, boki opon, chlapacze i błotniki. Doskonały do usuwania zabrudzeń ze zderzaków. Cena: 32zł Pojemność: 325ml Konsystencja: Żel Kolor: Zielony Zapach: Lekko chemiczny ale przyjemny jak dla mnie Aplikacja: Należy silnie wstrząsnąć środek przed pracą ze względu na jego gęstą konsystencję. Do aplikacji polecam wam aplikator bawełniany. Ja akurat użyłem tego z Tesco i dał radę. 4 średniej wielkości krople wystarczyły mi na nałożenie bumper care na cały zderzak. Na końcu można lekko zetrzeć nadmiar środka za pomocą mikrofibry. Niestety zdjęć mam bardzo mało i są słabej jakości ale myślę, że coś da się zobaczyć Na początku zderzaki zostały wymyte za pomocą apc i wypędzelkowane. Po osuszeniu przystąpiłem do nakładania dressingu. Nakładanie jest wygodne i idzie sprawnie. Wydajność mnie bardzo zaskoczyła. Efekty oceńcie sami... Małe 50/50 na dolnej części przedniego zderzaka Całość Środek musi się jeszcze dobrze wchłonąć. Teraz wygląda na tłusty i w dotyku zderzaki również takie są. Trzeba odczekać dobre 12h albo 24h do utrwalenia produktu. Wady: -zapach może niektórym przeszkadzać Zalety: +cena +wydajność +dobre odświeżenie plastików Podsumowanie: Podsumowując autoglym bumper care jest dobrym środkiem na odświeżenie starych i zniszczonych plastików zewnętrznych. Stosunek cena/wydajność zdecydowanie zachęca do kupna. Ogólną ocenę pozostawiam wam. Wiadomo, że na końcowy efekt trzeba poczekać 12h. Co do trwałości będę informował na bieżąco. Chętnie odpowiem na pytania
antonio3 Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 wyswietlaja sie poprawnie
whateverek Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Z własnego doświadczenia dodam, że po AG BC plastiki dłużej ładnie kropelkują niż TW PEG na lakierze (przynajmniej u mnie)
damian Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Na wiosne skończy mi się Nielsen do plastików i napewno kolejnym zakupem będzie Bumper Care
antonio3 Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 już dziś Ci mogę go polecić
cayman9 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 a ja zamiast niego polecam rubber cleanera od AG.
patol Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Ja mam jedną butelkę od prawie dwóch lat i póki co zużyłem może połowę... a przecieram plastiki Bumperem przynajmniej raz w miesiącu PS Mi się zapach podoba
k24 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 u mnie BC najlepiej spisuje się na plastikach silnika. Tutaj zdjęcie marnej jakości:
antonio3 Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 mi tez sie zapach wlasnie podoba. Ja z kolei pod maska ostatnio uzylem diamondbrite tyre dressing hehe. Wydajnosc jest bardzo dobra ag jak zeszlo Ci pol butelki na dwa sezony to rzeczywiscie extra
Sparco Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 A na uszczelki gumowe nakłał ktoś ?
Piciosz Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja nakładałem. Robiły się bardziej satynowe niż po oliwkach itp. Można zawsze przetrzeć dodatkowo przy konserwacji zewnętrznych plastików. Nie zaszkodzimy a konserwacja uszczelek będzie bieżąca.
antonio3 Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 nie mam duzego porownania z innymi srodkami oprocz autoland bamp ale ag jest extra
Aivars Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Czy moze ktos porownac AG BC do VP Dionysusa? Interesuje mnie porownanie trwalosci obu srodkow
Marco Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Dionizy zdecydowanie trwalszy.
Deco Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Dionizy zdecydowanie trwalszy. Stosowałem oba i mam zgoła inne zdanie
maya Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Dionizy zdecydowanie trwalszy. Stosowałem oba i mam zgoła inne zdanie ale w obu przypadkach czas mierzony w miesiącach ?
yukon Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Dionysus zdecydowanie trwalszy.
sinrock Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Dionysys jest dużo trwalszy, poza tym nie spotkałem jeszcze tworzywa na którym zostawiał by zacieki. Niestety BP w zależności od plastików trzyma raz lepiej, raz gorzej i zostawia po sobie zacieki. Najkrócej ile mi poleżał na aucie to coś ok tygodnia...
antonio3 Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 może nie odczekałeś, żeby wchłonąłw plasitki
antonio3 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 dzisiaj auto umyte, sprawdziłem odpychsnie wody na plastikach
sinrock Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 antonio3 testowałem na różne sposoby i niestety czy to 2h czy 48h, jeżeli trafił na "zły" plastik po deszczu zostawały zacieki Jak możesz to zrób zdjęcie jaką konsystencję ma twój BP
Rekomendowane odpowiedzi