Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
SJake, ja słyszałem o patencie szma...tfu, mikrofibry nasączonej octem położonej na takie cementowe zacieki :idea:
u nas w garażu kapało z sufitu i pomógł ocet...

tyle z moich spostrzeżeń...

Piszesz też, że próbowałeś na szybie. Z szyby można zdrapać specjalną skrobaczką.

Opublikowano

faraon3021, Są plastikowe nożyki do pracy na lakierni :good:

[ Dodano: 30 Styczeń 2012, 23:27 ]

Jeżeli jest to sprzeczne z zasadami forum to bardzo przepraszam

Pytaj kolego po to jest forum :good:

Po prostu kilku z Nas wyczuło w Tobie dużą nie pewność i dla Twojego dobra odradzamy papiery itp.

;)

Opublikowano
:?: taka jak maja malarze do szyb??

Chodziło mi o taką:

images?q=tbn:ANd9GcTRunZ93WD12S-bSccYSb-1MrDtKHM46tbaEoxa4mYIcwkdCDjeww

Ale podejrzewam, że mosiężną skrobaczką do zamarzniętych szyb też by zeszło.

Opublikowano

W ofercie TENZi jest środek o nazwie BetoRast. Jednak jest zaznaczone ze nie nadaje sie na powierzchnie emaliowane, tylko do urządzeń budowlanych. Ale na szybie, może by pomógł. Jest to koncentrat więc można by zaczać od małego stężenia. Noi potwierdza sie przy okazji wasze "kwaśne" spostrzeżenie. Specyfik ten ma pH 1. Jest to wiec silniejszy kwas od octu który ma naturalne pH 3.

Opublikowano

minetoo

Faktycznie nie miałem pewności co do sposobu działania z tymi plamami, gdyż moja wiedza na temat lakierów jest na etapie raczkowania. Właściciel finalnie zdecydowł się nie powierzać mi tego zadania , gdyż odnalazł właściciela parkingu na którym to się stało i oni mają zająć się usunięciem powstałej szkody , jednak obiecał że da mi znać jak przyjadą fachowcy od usuwania takich niespodzianek , więc jeżeli uda mi się podpatrzeć czego użyją i zjakim efektem oczywiście napisze .

Opublikowano

wow może jeśli to kryty parking to bym jeszcze jako tak zrozumiał :idea: bo nie powinno być ptaków w takim pomieszczeniu. Choć tak naprawdę nie wiem na co się w przypadku zabrudzenia powoływać? Ale jeśli to się stało na odkrytym to bym takiemu klientowi powiedział, że może mnie pocałować w 4 litery :thumbdown::mrgreen: