Justyna Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Test sponsorowany przez: EXCEDE Witam serdecznie Niedawno otrzymałam od Daniela próbkę Valet Pro Citrus Pre Wash do testów za co bardzo dziękuję. Jako, że moje Toledo było czyste, Poldek również to musiałam sobie poszukać obiektów do testowania. Poniżej krótki opis producenta: Citrus Pre Wash to niezwykły środek do czyszczenia wszelkich powierzchnii.Z powodzeniem znajduje zastosowanie w czyszczeniu od karoserii do wewnę- trznych tworzyw sztucznych, jak również tapicerki.W zależności od zastosowania i wybranego rozcieńczenia z 5L Citrus Pre Wash otrzymasz od 35 do 405 L gotowego środka czyszczącego. Zawarte olejki cytrusowe wspomagają usuwanie zabrudzeń, jak również wydzielają wspaniały zapach,pozostawiając powierzchnię czystą i świeżą. Przy czyszczeniu lakieru Citrus Pre Wash z łatwością usuwa przywarte owady, jak również ogólne zabrudzenia. Jest to APC/degreaser/piana aktywna. Rozcieńczenie: do silnych zabrudzeń od 1:6 – 1:10, wnętrze do 1:40, tapicerka 1:80. Zapach: cytrusowy Konsystencja: ciecz Kolor: pomarańczowy, klarowny Jako pierwszy obiekt do testu posłużył mi Leon Cupra. Tu duże podziękowania dla AUTOKOMETA - Autoryzowany Serwis Seata za udostępnienie miejsca jak i auta do testów. VP Citrus Pre Wash rozcieńczyłam w stosunku 1:10 w zwykłym atomizerze z końcówką pianującą i użyłam jako piany aktywnej. Auto przed prezentowało się następująco: Potem zostało spryskane VP i po kilku minutach spłukane pod ciśnieniem: Po spłukaniu wyglądało tak: Na zdjęciach tego nie widać za bardzo, ale gdzie niegdzie trochę brudu zostało. Poza tym zadaniem piany aktywnej jest zmiękczyć brud i usunąć go jak najwięcej przed myciem właściwym. Moim zdaniem środek spisuje się znakomicie jako Pre Wash, a dodatkowo bardzo przyjemnie pachnie cytrusami i podczas natryskiwania ma się wrażenie jakby gdzieś obok leżało pełno pomarańczy . Niestety zmywa wosk. Według mnie Valet Pro Citrus Pre Wash jest idealnym środkiem przed i po korekcie do usunięcia resztek pasty lub po prostu do zmycia resztek wosku przed całym procesem. Następnie wypróbowałam go we wnętrzu na plastikach VW Passata w rozcieńczeniu 1:40 (Zaznaczam od razu, że zajmowałam się tylko niektórymi plastikami aby wypróbować środek. Auto służy do pracy mojemu znajomemu, więc proszę nie zwracać uwagi na brudne i nieodkurzone wykładziny!) Stan przed: Po: Przed: Po: I tu według mnie VP CPW również się dobrze spisuje, jest wydajny i radzi sobie całkiem nieźle patrząc na rozcieńczenie 1:40. Potem w rozcieńczeniu 1:8 umyłam wnękę drzwi: Przed: Po: Ogólnie mogłabym porównać VP do Surfexa HD tyle, że VP ma znacznie przyjemniejszy zapach i mnie to bardziej odpowiada. Po kilku dniach wymieniałam koła na zimowe w swoim Tolku i pomyślałam, że wypróbuję jeszcze Citrus Pre Wash na letnich kołach, co by były czyste podczas leżakowania . Tym razem wykorzystałam Glorię, która niedawno do mnie przyjechała. Na 900 ml wody wlałam około 50 ml VP CPW. Koła przed prezentowały się tak : Następnie nałożona została pianka Po około 2 minutach widać było jak brud się rozpuszcza Potem wypędzelkowałam felgi, a opony potraktowałam szczotką Po spłukaniu wyglądało to tak: Potem przód felgi tak samo A ponieważ zostało mi trochę środka w rozcieńczeniu 1:10 to umyłam jeszcze kołpaki Jak dla mnie środek jest bardzo fajny i wydajny, pięknie pachnie i łatwo się z nim pracuje. Ciekawi mnie tylko jaka będzie jego cena i kiedy będzie dostępny w sklepach, ale o tym to się już pewnie wypowie Daniel . Mam nadzieję, że test się podoba. Na wiosnę przetestuję go jeszcze na silniku i może na tapicerce . 1
damian Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Bardzo fajnie wykonany test
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 29 Października 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Justyna, Super test masa świetnych zdjęć i bogaty opis - zawstydziłaś niejedną relację na PSB Dziękujemy za poświęcenie czasu na przeprowadzenie i opisanie testu
Simon Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Bez problemu bym zgadł, kto robił test nie wiedząc, że to Ty:) Rzeczywiście sporo czasu na to poświęciłaś
Moderator Domel Opublikowano 29 Października 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Good job !
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 29 Października 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Może dodam od siebie co nieco o samym ValetPRO Citrus Pre Wash. Jest to najnowsze, silne APC od ValetPRO. Zawiera naturalne olejki cytrusowe, które jeszcze bardziej zwiększają siłę mycia, szczególnie wobec tłustych zabrudzeń i nadają środkowi pięknego zapachu. Bardzo dobrze sprawdza się jako Pre Wash w pianownicy, opryskiwaczu do mycia wstępnego. Osobiście polecam, kilku naszych obiorców stosuje już to APC i są zachwyceni
Kubz Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Jak będzie wyglądał cenowo ten Citrus? (5L mnie interesuje)
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 29 Października 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Kubz, 5L w cenie 89,90 zł
Kubz Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 dodane do listy świątecznych zakupów
przemas22 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Czy sa dostępne mniejsze opakowanie niż 5l
Kubz Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 przemas22, kup z kimś na pół i wyjdzie Ci pewnie z 5x więcej środka za tą samą kasę.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 30 Października 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Czy sa dostępne mniejsze opakowanie niż 5l Na ten moment producent ma tylko 5L opakowania, ale nawcześniej na wiosnę postaramy się aby wprowadził 1L lub 500 ml.
michałoś Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Profi test i chyba całkiem ciekawy produkt, ale "Niestety zmywa wosk" nie brzmi fajnie
SJake Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Testowałem produkt. Ładnie pachnie, dobrze domywa... ale wosku uuuu... coś tak jeszcze zostało. Zależnie od stężenia
maya Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 zmywa smary a nie rusza wosku ? ładnie
SJake Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 zmywa smary a nie rusza wosku ? Przy stężeniu do mycia "zasmarowanych" powierzchni żaden "wosk" nie wytrzyma
npiotr Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 a porównując np. do APC Nielsena to jest mocniejszy?
Justyna Opublikowano 31 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 a porównując np. do APC Nielsena to jest mocniejszy? ja nie miałam jeszcze okazji porównać go z tym APC, ale może koledzy którzy jeszcze testowali się wypowiedzą.
paull Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Ogólnie mogłabym porównać VP do Surfexa HD tyle, że VP ma znacznie przyjemniejszy zapach i mnie to bardziej odpowiada. Jeżeli tak jest to będzie bardzo dobra alternatywa do Surfexa hd.
TWes Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Autko Piotrka_TSI z SR?
piotrek_tsi Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Autko Piotrka_TSI z SR? Moje moje z Kometa to ja chyba sobie porozmawiam na ten temat... Na aucie był wosk Zymol więc efekt na pewno jeszcze dzięki temu był lepszy
ultratouch Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Ten produkt to jest Orange Pre Wash ze zmienioną nazwą czy udoskonalona wersja? Jako ,że aspiruje do miana APC rozumiem ,że można myć nim bezpiecznie także materiały tekstylne/wykładziny/dywaniki welurowe itp. ?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 31 Października 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 ultratouch, To jest całkowicie nowy produkt, Orange Pre Wash to była tylko piana aktywna, a Citrus Pre Wash to APC, które można stosować też w pianownicy jako pianę aktywną. Tapicerki również można nim czyścić - w rozcieńczeniu 1:80.
ultratouch Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 Pytałem bo etykieta u was w sklepie jest od Orange tylko ma zmieniony napis a w angielskich sklepach są rozbieżne informacje. W jednych pod Citrusem dają opis z Orange, w innym piszą,że jest to nowa/udoskonalona formula wzbogacona o właściwości APC. Natomiast w Shinearama opisują Citrus jako przemianowany Orange.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 2 Listopada 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 ultratouch, Etykieta jest od Citrus Pre Wash, nie polegałbym na opisach sklepów, osobiście braliśmy udział w testach tego APC przed wprowadzeniem go do produkcji i nie jest to zmodyfikowany Orange, a całkiem nowy produkt. Po części sklepy mają rację, że jest to przemianowany Orange - ale tylko z marketingowego punktu widzenia, ponieważ faktycznie VP zakończyło produckję Orange, a zamiast niego wprowadziło Citrus Pre Wash, z tym, że jest to produkt całkiem nowy o innej formule.
Rekomendowane odpowiedzi