Wielebny Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Jest okres jesienny wiec auto już nawoskowane ale niestety woskiem Naturalnym DJ + wosk w płynie Deamon . Czy przy lekkich zabrudzeniach jak użyje APC na karoserii to zdegraduje on wosk DJ? A boje się ze samo opłukiwanie auta detergentami na myjce ręcznej zmyje wosk dość szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bio Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Wielebny, Po co używać APC na zewnątrz przy regularnej kosmetyce ? P.S Duże prawdopodobieństwo że Ci zmyję Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Makki_ Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Wielebny: kup sobie Surfex HD i zaleznie od zabrudzenia uzywac go 1:20-30 do mycia wstepnego. Bedzie bezpieczny dla LSP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Wielebny, Proponuję piane aktywną z neutralnym pH... APC zależy w jakim stężeniu, ale na pewno skróci trwałość wosku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor EXCEDE Posted October 25, 2011 Dystrybutor Report Share Posted October 25, 2011 Wielebny, APC dość szybko zmyje Ci wosk, szczególnie naturalny, tylko piana o neutralnym pH Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Makki_ Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Ja uzywam Surfex HD srednio okolo 1:25 na okolo 5min na to piane aktywna z neutralnym pH i plukanie. Woski SV wytrzymuja takie mycie wstepne bez problemow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor EXCEDE Posted October 25, 2011 Dystrybutor Report Share Posted October 25, 2011 _Makki_, też kilka razy spryskałem Glasura Surfexem, z tym, że w większym stężeniu 1:3 i łatwo się poddał. Piana o neutralnym pH jest znacznie bezpieczniejsza i przy zawoskowanych autach zazwyczaj wystarcza aby poluzować i spłukać większość brudu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielebny Posted October 28, 2011 Author Report Share Posted October 28, 2011 Czy mogę takiej piany z neutralnym PH użyć w spryskiwaczu w metodzie prysk prsyk i przetrzeć szmatką (oczywiście przy nie dużych zabrudzeniach)? Czy tylko i wyłącznie pianownica z myjki której nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybero Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 wchodzisz na śliski grunt.... trzyj po piachu .... Ja sam się już boje cokolwiek przecierać fibrą na nie mytym aucie... ale prawda jest jedna .. jak porządnie nie spłuczesz ciśnieniem wcześniej zmiękczając sobie "bezpieczną" pianą(jak masz) to nic nie trzyj,nie czyść ..../no chyba że auto zakurzyło ci się pod domem / Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielebny Posted October 29, 2011 Author Report Share Posted October 29, 2011 Właśnie chodzi mi tylko o lekkie zabrudzenia czy też zakurzenie (lub punktowo)pojazdu bo wiadomo ,że przy brudnym aucie to sama szmaticzku nie pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 lekkie zabrudzenia czy też zakurzenie (lub punktowo)pojazdu bo wiadomo Polecam zapoznać się z pojęciem Quick Detailer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielebny Posted October 29, 2011 Author Report Share Posted October 29, 2011 Też mam i wiem ,że posiada on właściwości czyszczące choć nie do końca :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
red Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Zależy który po prostu - jedne się nadają na lekki kurz inne zupełnie nie. Nic lepszego nie wykombinujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielebny Posted October 29, 2011 Author Report Share Posted October 29, 2011 Dziękuje za odpowiedzi wszystkim :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts