Skocz do zawartości

Czy APC zdegraduje wosk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest okres jesienny wiec auto już nawoskowane ale niestety woskiem Naturalnym DJ + wosk w płynie Deamon . Czy przy lekkich zabrudzeniach jak użyje APC na karoserii to zdegraduje on wosk DJ? A boje się ze samo opłukiwanie auta detergentami na myjce ręcznej zmyje wosk dość szybko.

Opublikowano

Wielebny, Po co używać APC na zewnątrz przy regularnej kosmetyce ? ;)

P.S Duże prawdopodobieństwo że Ci zmyję ;)

Opublikowano

Wielebny: kup sobie Surfex HD i zaleznie od zabrudzenia uzywac go 1:20-30 do mycia wstepnego. Bedzie bezpieczny dla LSP.

Opublikowano

Ja uzywam Surfex HD srednio okolo 1:25 na okolo 5min na to piane aktywna z neutralnym pH i plukanie. Woski SV wytrzymuja takie mycie wstepne bez problemow.

• Dystrybutor
Opublikowano

_Makki_, też kilka razy spryskałem Glasura Surfexem, z tym, że w większym stężeniu 1:3 :D i łatwo się poddał. Piana o neutralnym pH jest znacznie bezpieczniejsza i przy zawoskowanych autach zazwyczaj wystarcza aby poluzować i spłukać większość brudu.

Opublikowano

Czy mogę takiej piany z neutralnym PH użyć w spryskiwaczu w metodzie prysk prsyk i przetrzeć szmatką (oczywiście przy nie dużych zabrudzeniach)? Czy tylko i wyłącznie pianownica z myjki której nie mam :/

Opublikowano

wchodzisz na śliski grunt.... :lol:

trzyj po piachu .... :ad:

Ja sam się już boje cokolwiek przecierać fibrą na nie mytym aucie... :kox:

ale prawda jest jedna .. jak porządnie nie spłuczesz ciśnieniem wcześniej zmiękczając sobie "bezpieczną" pianą(jak masz) to nic nie trzyj,nie czyść ..../no chyba że auto zakurzyło ci się pod domem /

Opublikowano

Właśnie chodzi mi tylko o lekkie zabrudzenia czy też zakurzenie (lub punktowo)pojazdu bo wiadomo ,że przy brudnym aucie to sama szmaticzku nie pomoże.

Opublikowano

Zależy który po prostu - jedne się nadają na lekki kurz inne zupełnie nie. Nic lepszego nie wykombinujesz.