spiczek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Marco, jeżeli auto ma jeszcze wosk w średniej kondycji, to nigdy mi się nie zdarzyło żebym Fluffiego wykręcał podczas osuszania. Zależy tez jakie gabaryty kolega ma na myśli ? Mondeo mk4 - więc spore auto, największe w klasie
Tworek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 spiczek, zapomnij, ze dwoma stukami Orange Drying Towel osuszysz całe auto U mnie po masce i jednym panelu zadawał się do wykręcania z resztą możesz zobaczyć w tym temacie, jaka jest jego chłonność wody. Co do osuszania to nigdy mi się nie zdarzyło, żeby Fluffy mi nie starczał, dorzucam do niego jedną MF 40x40 na dotarcie, najchętniej korzystam z CrystalDetail, i to dla mojego A4 Avant spokojnie starcza. snap co ma kolor do osuszania ?
snap Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 nie wiem czy zauwazyles ale np czarny jest bardziej wymagajacy w kwestii suszenia niz np bialy
Tworek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Jak by nie było, to mam EbonySchwartz i jakoś taki zastawieniem jak wyżej podałem potrafię sobie poradzić.
snap Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 no i bardzo dobrze pytales co ma kolor wiec napisalem ja jade 2x fluffy i tez jest git ale jednym ciezko sobie poradzic
pLaYmAn Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Jednym Fluffym jestem w stanie osuszyć nawoskowane, czarne 300C.
snap Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 no to szacun bo ja w zimie nie oblece golfa jednym
yukon Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Fluffym na upartego można wysuszyć duże auto, niezależnie od pory roku. Nie mogę teraz znaleźć filmiku, ale stosuję technikę pana z USA(czarna corvette), może ktoś skojarzy Po myciu zdejmuję końcówkę z węża i oblewam każdy element, zaczynając od dachu. Tym sposobem na aucie zostają śladowe ilości wody
pLaYmAn Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Po myciu zdejmuję końcówkę z węża i oblewam każdy element, zaczynając od dachu. Tym sposobem na aucie zostają śladowe ilości wody Robię dokładnie tak samo
ultratouch Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nie mogę teraz znaleźć filmiku, ale stosuję technikę pana z USA(czarna corvette), może ktoś skojarzy Raczej granatową -> junkman2000 Ja też Fluffym wycieram spokojnie bez wyciskania nieduże kombi.
yukon Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 pLaYmAn, czyż wycieranie nie jest piękniejsze? tak jak od 1:50.
SzaKal Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Gorzej gdy już nam wosk czy sealent słabnie ...
yukon Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 SzaKal, według mnie nie ma różnicy. Mogę nakręcić filmik na DG #105, którego już praktycznie nie ma i zrobię to lepiej od gościa na filmie
SzaKal Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 yukon, Samochód postawisz bokiem ?
yukon Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 SzaKal, będzie stał normalnie fotka z poziomnicą? zawsze jest kilka czynników, np. każde auto ma inaczej wygięte blachy, inny kąt, sylwetkę chyba wiadomo o co mi chodzi.
spiczek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 kolor ? Czarny ale koledzy już odpowiedzieli, że to utrudnia.
Checio Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 A czy na wynik testu nie ma wpływu to, że orange jest nowy a pozostałe ręczniki prane ? Chyba że wszystkie użyte były wyprane/nowe przed testem ?
Mnichu Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 a uzywa ktos recznik Flexipads Super Plush? wymiarami taki sam jak fluffy ciekawe jak z chłonnością
Rok z Bagien Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 Może się komuś takie info przyda. Zanabyłem dwa Orange Drying Towel (zamiast jednego Fluffyego). Cena ta sama. Porównania nie mam, bo Fluffyego nie używałem, ale samochód wielkości skody Octavii II Combi dwa Orange wycierają do sucha, bez większych problemów. Do tego mają zajebisty kolor, którego zdjęcia nie oddają. To, że nie nasiąkają tak wodą jest ich - moim zdaniem - zaletą. Nie są tak ciężkie i poręcznie się nimi pracuje. Mniejszą efektywność względem Fluffyego rekompensuje cena.
mar3 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Rok z Bagien - właśnie się zastanawiam nad jakimś większym ręcznikiem do osuszania ale chyba pójdę Twoimi śladami i dokupię drugiego Orange dzisiaj po myciu ( na lakierze siedzi tygodniowa warstwa DG 105 + Track Claw ) jednym ręcznikiem Orange osuszyłem cały samochód kombi, nawet próbowałem go wykręcać ale nic nie leciało z niego samochód był spłukiwany delikatnym strumieniem wody jakby co. dwa mniejsze będą chyba wygodniejsze
Rok z Bagien Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 dwa mniejsze będą chyba wygodniejsze Ja specjalnie doświadczenia nie mam, ale dwa Orange okazały się dla mnie złotym środkiem. Jednym jadę "na dużą wodę", czyli zbieram z grubsza z całego samochodu (polewam na podjeździe - lekki przechył - wodę jak na umieszczonym powyżej filmiku), drugim osuszam do sucha. Dzięki temu, że ręcznik nie jest zbyt gruby i ciężki daje się nim spokojnie wytrzeć zakamarki. Jest poręczny. pzdr
xMarcin95x Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 a uzywa ktos recznik Flexipads Super Plush?wymiarami taki sam jak fluffy ciekawe jak z chłonnością odświeżam pytanko
Rok z Bagien Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Ja tylko mogę dodać, że do ODT dokupiłem sobie taki sam w kolorze (komponuje się na płocie jak się suszą ) ręcznik K2. Jest jednostronny, o dłuższych "włosach", dobrze chłonie i całkiem fajnie pozwala dotrzeć do sucha. Polecam.
Rekomendowane odpowiedzi