antonio3 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 widze, ze nie domył wszystkiego alot też na tym ostatnim zdjęciu warto przepędzelkować
antonio3 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 ja nic nie mam do testu ani środka kolego spoko tylko mówię, że pędzelek w dłoń następnym razem. Poza tym ja lkubię pędzelkować ;p masz rację kształt felg też niełatwy do mycia
antonio3 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 mowisz ze zapach wisniowy mi sie wydaje ze jakby marcepanowy ale najwazniejsze ze nie wali za mocno hehe narazie tylko buteleczke otworzylem
antonio3 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Dołączam się ze swoim testem K2Pro Alot Próbkę do testów otrzymałem od Car Clinique za co serdecznie dziękuję. Próbka była dobrze zabezpieczona dotarła sprawnie i szybko. ps. Macie fajną wizytówkę Co o produkcie mówi sam producent? Sprawdźmy:) Detergent alkaliczny o specyficznej recepturze do czyszczenia tradycyjnych felg stalowych oraz felg ze stopu lekkiego. Usuwa pozostałości wkładek hamulcowych oraz ogólnie brud w sposób łatwy i dokładny. Można go stosować także na silnie zabrudzony silnik oraz plandeki. Uwaga:Nie używać produktu w stanie pierwotnym i nie poduszczać do długich czasów kontaktu roztworów z aluminium i stopami lekkimi. Nie natryskiwać stężonych roztworów na lakierowane powierzchnie. Oto gwiazdor testu Cena: 1l za 17,49zł, 5l za 66zł Rozcieńczenie: od 1:3 do 1:10 Zapach: Dla mnie alot ma zapach marcepanu Kolor: Jasny wiśniowy Konsystencja: Płyn Sposób użycia: Nanieść na czyszczoną powierzchnię i spłukać po 30 sekundach.Rozcieńczyć produkt wodą w stosunku 1:3 do 1:10. Nanieść równomiernie na obrzeża (felgi), odczekać pół minuty a następnie starannie opłukać pod ciśnieniem.Wydajność: Dla mnie bardzo dobra. Do kompletu felg zużyłem niecałe 100ml gotowego roztworu. To tyle informacji na temat produktu, przejdźmy do testu Zobaczmy z czym musiał zmierzyć się K2Pro Alot. Tygodniowy kurz i lekki brud po codziennej jeździe po mieście... Ktoś by powiedział, że felgi czyste. Za chwilę mały film z brudem w roli głównej. Na te lekkie zabrudzenia stworzyłem w swym garażowym laboratorium roztwór w stężeniu 1:10 No to jedziemy z tym Aplikacja produktu: Na filmie aplikacja na felgę Tutaj widać jak spływa brud Działa alot działa Pędzelkowanie, moje ulubione zajęcie:p Przy pędzelkowaniu wytwarza się fajna piana i to mi się podoba Opłukujemy felgę. Niestety tylko wodą z polewaczki gdzie ciśnienie znikome... I na końcu felgi przetarłem do sucha:) Felgi skończone poniżej efekty z działania K2Pro Alot Ta felga nie była pędzelkowana. Nie ma czarów felga powinna być dobrze spłukana myjką ciśnieniową a Alot zaaplikowany opryskiwaczem ciśnieniowym jak pisze producent. Zalety: +Cena +Wydajność +Zapach nie jest drażniący i nie przeszkadza w pracy +Dobrze się pieni przy pędzelkowaniu Wady: -Szczerze nie zauważyłem Podsumowanie testu: Cóż mogę powiedzieć... Środek warty zainteresowania. Może być nawet alternatywą dla innych środków ze względu na swoją cenę i jak widać skuteczność. Wydajność też jest dla mnie dobra. Aplikacja nie sprawia żadnych problemów a zapach nie jest żadną barierą podczas pracy. Swoją drogą chyba zainteresuję się zestawem do felg wraz z opryskiwaczem:). Według mnie K2Pro Alot to dobry środek. Polecam! Dziękuję za uwagę wszystkim mam nadzieję, że test jest ok i daje wam jakiś pogląd na ten środek. Pozdro Antonio
krrizz Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 takie testy nowych preparatów powinno się testować na mocno zapyziałych felgach a nie na czystych lekko przykurzonych felgach które, umyje tak samo najzwyklejszy marketowy szampon.
antonio3 Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 jak będę miał pod ręką takie felgi to zrobię test rozumiem, że taki teścik nie jest zbyt wiarygodny ale akurat swoje felgi miałem pod ręką a koniecznie chciałem przetestować coś nowego.
damian Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Do testu dostałem K2 Alot od Car Clinique za co wielkie dzięki Opis produktu: NIESAMOWICIE SKUTECZNYOryginalna receptura zapewnia doskonałe czyszczenie kół oraz felg, zarówno stalowych jak i aluminiowych. ALOT usuwa brud osadzający się w wyniku ścierania klocków hamulcowych. BEZPIECZNY DLA FELG STALOWYCH I ALUMINOWYCH: Mimo iż, jest środkiem zasadowym usuwa brud równie skutecznie co produkty o PH kwasowym. Jest w pełni bezpieczny, ponieważ nie powoduje korozji w miejscu odprysków na felgach aluminiowych. SZEROKIE ZASTOSOWANIE ALOT może służyć nie tylko do czyszczenia felg. Działa tam gdzie inne prodkuty zawodzą. Idelanie sprawdza się jako produkt do mycia plandek, ram oraz podwozi. ZASTOSOWANIE W zależności od rodzaju zabrudzonej powierzchni, rozcieńczyć produkt z wodą w stosunku 1:3-1:10. Nanieść równomiernie na felgi, odczekać pół minuty, a następnie starannie spłukać strumieniem wysokiego ciśnienia. Mycie plandek opryskiem niskociśnieniowym 1:5 - 1:10 Test przeprowadziłem na felgach nie mytych ponad 2 tygodnie i nie woskowanych wcześniej. Zamierzałem użyć 1:3, ale czytając opis, że produkt mimo, że jest zasadowy skuteczny jak kwasowy to użyłem 1:5. Po spryskaniu użyłem dodatkowo pędzelka. Tak wyglądały po spłukaniu, może nie idealnie, ale można napewno lepiej jakby dłużej pędzelkować. Jak dla mnie produkt bardzo dobry w stosunku do ceny. Osobiście z tanich mam porówanie z Tenzi En-Jee, który używam w stosunku 1:3 i po K2 Alot felgi lepiej są doczyszczone mimo, że bardziej rozcieczony, bo 1:5. Produkt posiada zapach jednak nie wiem do końca, czy to wiśnia czy marcepan tak jak koledzy wyżej pisali. Również używałem ValetPro Bilberry i jednak on ma lepszy zapach, ale tanie płyny do felg przeważnie śmierdzą, więc zapach K2 jest na +. Jeżeli ktoś używa płynów nie tylko z górnej półki, ale i takich ekonomicznych można śmiało kupić, sam kupię w miejsce Tenzi En-Jee.
damian Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 Trzeba było spłukać samą wodą przecież to test płynu do felg to po co pomagać mikroproszkiem
siwyjac Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Właśnie przeprowadziłem test Alot-a na ekstermalnie zabrudzonych stalowych felgach. Zimowe koła nie myte ani w sezonie zimowym ani po zdjęciu z auta, tak też zabrudzone przeleżały cały sezon letni w worku. Powiem szczerze, że Alot dał sobie znakomicie radę. Jak widać sporo brudu na felgach. Alot w pracy... proporcje 1:3 Koło spłukane ciepłą wodą (nie ciśnieniowo) i wytarte papierowymi ręcznikami. Jak widać Alot poradził sobie z całym brudem.
qob Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Machałeś pędzelkiem? Żona awantury nie robi jak myjesz zimowki w wannie? Oddaj do malowania na wiosnę.
siwyjac Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 tak machałem pędzelkiem. kół nie myłem w wannie bo gdybym tak zrobił to by mi łeb urwała... fakt przyda się malowanie na wiosnę, ale zrobię to sam.
damian Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 To zrób to teraz, bo wkońcu teraz będziesz na nich jeździł, a nie latem...
siwyjac Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 teraz nie mam już niestety ani czasu ani miejsca na malowanie felg.
antonio3 Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 tak jak chcieliscie przeprowadzilem test na czym bardziej brudnym niz moje felgi w celu sprawdzenia skutecznosci k2pro alot felgi z kolpakami przed: nie bylo pedzelkowania. pozwolilem dzialac srodkowi i splukalem tylko woda z weza. stezenie bylo na oko 1:8 lub 1:9 po:
Rekomendowane odpowiedzi