Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak duża jest różnica w trwałości nałożonych wosków? O ile 1000p poleży dłużej niż #2685 paste wax? Jak to oceniacie?

Posted

Na stronie producenta chyba masz porownanie w skali. A tak w swiecie realnym to jak dbasz tak masz.

Posted

Od 1000p mogę oczekiwać trwałości mierzonej w miesiącach, a nie w tygodniach?

Posted

Ale też wszystko zależy od tego jak będziesz się opiekował autem. Nie licz na to, że 1000P wytrzyma Ci 4-5msc przy myciu auta na myjniach recznych gdzie używa się dość agresywnych środków. Wtedy to po kilku tygodniach Ci zejdzie taki wosk.

Posted

pavvell, jaka była by przyjemność woskować samochód np co 3 miechy ? lepiej co miesiąc i ochrona jest 100%

Posted

Mi Fk 1000 wytrzymał 3 i pół miecha jakieś 6 tyś km, padł nic z niego nie zostało. Mycie ręczne z pomocą rękawicy i samponiku od AutoFines. Doszedłem do wniosku, że jednak woskowanie co 1-2 miechy to będzie :good: . Zresztą na tak wielką puchę jaką jest fk i jego wydajnością to co tydzień można woskować i pewnie starczy na 2 latka :D

• 2 years later...
Posted

Hi temp nigdy mi nie zszedł z auta jeszcze :) Cała zima bez uszczerbku na gołym lakierze, latem myjnia automatyczna z pianą aktywną min. 1x w tygodniu + co weekend szamponem SG. Co miesiąc cały proces woskowania od nowa, i w tym czasie zero śladów zużycia :)

Teraz położyłem Pink Paste i zobaczymy jak on sobie poradzi :) Walczy z Sonaxem Brillant Shine :D

• 3 weeks later...
Posted

Koledzy, mam takie jedno pytanie. :-]

Czy próbował ktoś może nakładać FK 2685 na Achillesa ?

Czy nie się nie gryzie w takim połączeniu ?

W chwili obecnej od dwóch trzech tygodni mam położonego FK 1000, jednak chciałbym również spróbować nałożyć w najbliższym czasie 2685, i zobaczyć jak się zachowuje, bo pewnie jeśli chodzi o trwałość, to nie ma porównania z FK 1000.

Szukałem takiego porównania na Forum, niestety nie znalazłem. :)

Posted

W tamtym roku kładłem FK 2685 na Achillesa.

Dobrze siedział może 2 tygodnie a później szybko umarł. Look był ładny ale jak dla mnie trwałość na minus