Simon Posted October 7, 2011 Report Posted October 7, 2011 Mam mega porysowane szybki plastikowe i nie wiem czym to usunąć, widziałem, że Renovo ma taki preparat RV4 -stosował to ktoś albo inny specyfik dający rade?
ma_ko Posted October 8, 2011 Report Posted October 8, 2011 Plastx powinien dać radę miałem podobny problem, zeszło...
Tomasz KRK Posted October 8, 2011 Report Posted October 8, 2011 Raceglaze ma bardzo przyjemny zestaw do polerowania szybek dachów cabrio. W jednym z naszych projektów możesz sprawdzić jak radzi sobie w akcji: http://www.detailer.pl/blog/2011/01/mercedes-450-sl-75/ Marcin z CarSpa powinien mieć go na stanie.
Tinuviel Posted March 10, 2014 Report Posted March 10, 2014 Podpinam się pod temat, czego mógłbym użyć aby poprawić przejrzystość mojej szybki? Znalazłem tutaj listę odpowiednich specyfików, ale problem w tym że były one stosowane do totalnie "zamglonych" szybek, moja taka nie jest, boje się że po takich silnych środkach tylko jej zaszkodzę. Możecie polecić mi coś lekkiego co usunie drobne ryski ale czym nie zrobię sobie czy autu więcej szkody niż pożytku? Nie mam niestety jak zrobić porządnego zdjęcia bo na aucie jeszcze jest hard-top, jedyne jakie mam to od sprzedawcy zanim kupiłem dach, załączam - lepsze taki niż żadne.
Gliptone Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 Szybka w dachu cabrio z biegiem czasu "łapie" zamglenia. Powodem jest składanie dachu i tarcie drobinek piasku o szybkę. Zobacz Renovo RV4. To mała pojemność, ale wystarcza na baaaardzo długo. Spokojnie kilka lat śmigania bezdachem http://zadbane-auto.pl/galerie-i-video/ ... kabrioletu
borek88 Posted October 10, 2016 Report Posted October 10, 2016 Plastx od megsa daje rade z zamglona a nawet wręcz zżółkniętą szybą? Jeśli tak to jakiego pada to tego użyć?
borek88 Posted October 13, 2016 Report Posted October 13, 2016 Albo czy polerowanie pastami fg500 i sf4000 może pomóc czy raczej zaszkodzi? A jeśli to dobry sposób na plexiglas w dachach cabrio to czy można pokusić się o święcie zżółkniętej powierzchni i rysek papierkiem 1200 na wodę lub 800/1200 do polepszenia efektu? Później zabezpieczyć mogę to woskiem collinte (jeśli się nie mylę mam 476s) czy lepiej kupić Headlight Protectant który defakto przyda się też do lamp?
Recommended Posts