Baniek Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Witam, Jako, że z cleanerami nie miałem jeszcze doczynienia, wcześniej tylko IPA i pozamiatane;) Dużo czytałem na ich temat i oba bardzo dobre. Sam nie wiem który wybrać, może ktoś z Was z nimi pracował i może się wypowiedzieć który jest lepszy albo z którym się lepiej pracuje. Dodam, że użyć go chce na lakierze Zielona perła czyli potocznie kolor zielona butelka. VS Ps. Mam nadzieje,że firma MXNOWICKI nie będzie mi miała za złe użycie zdjęć z ich sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor mx_nowicki Posted October 7, 2011 Dystrybutor Report Share Posted October 7, 2011 wybaczamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Kup AF Tripple... jest najmocniejszy, tylko ten zapach. Cherry Glaze jest dobry do odświeżania lekko zafluganych aut, miło się pracuje. Trzeba tylko uważać na wypocenia. VP Achilles też się nada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Z mojego skromnego doświadczenia. Lekkie swirle,lakiery miękkie Cherry Większe swirle,utlenienia Achilles SRP na maszynie zamiata powyższe Link to comment Share on other sites More sharing options...
celinskip Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 kup AF Tripple. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Mam jeden i drugi produkt jak dla mnie to : Cherry : + efekt wizyalny + zapach + łatwość w aplikacji Achilles : + jak na clinera bardzo ścierny + dobrze czyści + ochrona do trzech miesięcy (niby, jak dla mnie max 1 miesiąc) osobiście wolę cherry Link to comment Share on other sites More sharing options...
cubstone Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 SzaKal, Właśnie stoję przed wyborem cleanera. Skłaniałem się ku Achillesowi, ponieważ ostatnie zdjęcia "po" mi się bardzo podobały. Czy te produkty dzieli przepaść, jeżeli chodzi o efekt wizualny, bo właśnie na nim najbardziej mi zależy? Jak ustosunkowałbyś się do DJ LP na tle powyższych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 cubstone, Nie pomogę ponieważ nie używałem DJ LP, według mnie efekt wizualny cherry robi najlepszy, np achilles i srp według mnie taki sam ale to są tylko moje osobiste doznania ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes Posted October 14, 2011 Report Share Posted October 14, 2011 Używacie tych cleanerów/AIO na DA czy rotacji? Tylko finishowe pady? Myślę, że takie pytania mogą często padać w głowach forumowiczów "penetrujących" tutejsze zasoby... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Używacie tych cleanerów/AIO na DA czy rotacji? Tylko finishowe pady?Myślę, że takie pytania mogą często padać w głowach forumowiczów "penetrujących" tutejsze zasoby... Dokładnie Prezesie trafne spostrzeżenie Ciągle mam dylemat rotacja czy DA??? Jeśli miałbym pewność, że na finiszowym padzie przy obrotach 700 na rotacji mogę nałożyć powyższe cleanery, wybór byłby łatwiejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted December 28, 2011 Administrator Report Share Posted December 28, 2011 Nie pamiętam kiedy ostatnio robiłem cleaner ręcznie Co do zasady rotacja, ale nie każdy cleaner to lubi,np. z niewiadomych mi przyczyn wosk położyony na SV CF aplikowanym ręcznie siedzi dlużej niż na kładzionym maszynowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 HDC tez maszyny nie lubi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanar Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 HDC tez maszyny nie lubi. Chyba twój Ja nie zauważyłem różnicy w trwałości między HDC położonym maszyną a ręcznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 kanar, Chodzi pewnie o to że źle się nim na rotacji robi. Ja HDC też ręcznie pracuje no chyba że coś źle robimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 różnicy w trwałości Nie chodziło mi o trwałość,tylko o to ze maszynowo źle się nakłada HDC. Nie jest wydaje mi się do tego typu aplikacji stworzony.Achillesa tez się ciężko nakłada maszynowo. Trzeba aplikować małe ilości i mieć trochę wprawy;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanar Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Na rotacji pracuje się na nim banalnie o ile nie dostanie się nam pod pad kropla wody. Minet ręcznie nakładając wychodzą takie jakby delikatne smugi widoczne na ciemnych lakierach które potem trzeba przejechać jeszcze raz fibrą, nie ma co się męczyć, dajesz miękki pad i jazda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
art'ek Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 a czy achilles brudzi plastiki czy uszczelki?? bo mam clener sonusa - bardzo sobie go chwale ale wkurza mnie wlasnie te brudzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 brudzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Dzięki panowie za odp. Jednym postem zebrałem wszystkich weteranów z forum. Po niecałym roku machaniu łapami trzeba przejść na next level i znów się uczyć Wiem, że z DA mi byłoby łatwiej z miękkim lakierem Toyoty,ale chcę pójść przyszłościowo. Może z czasem się przyda rotacja do korekty.Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Z mojego skromnego doświadczenia.Lekkie swirle,lakiery miękkie Cherry Większe swirle,utlenienia Achilles SRP na maszynie zamiata powyższe , zgadzam się, SRP daje naprawdę fajne efekty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Z tym ze SRP tylko i wyłącznie maskuje zostawiając widoczny film. Natomiast Achilles sporo usuwa i po spolerowaniu jest niewidoczny. Szczerze mówiąc warto mieć oba Cherry w reku nie miałem wiec nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Co do SRP to się zgodzę, super maskuje i jeżeli ktoś potrzebuje na szybkie ogarnięcie jest idealny. Widać że zostawia coś na lakierze. Zawsze go kładę maszyna DA. HDC też za każdym razem nakładałem DA i raz zdarzyło mi się mieć problemy żeby go wypolerować. Teraz zamówiłem AF Tripple i jestem bardzo ciekaw jak w porównaniu do bardzo lubianego przeze mnie ddjp daje radę.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nefifer13 Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 A czy na Cherry poleżą trochę sealanty? Na Achillesie nawet długo się trzymają. W przeciwieństwie do SRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts