art'ek Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Użyłem szukajki ale w jednym temacie i dokladnych informacji niestety nie znalazlem. Samochod to Golf MKV i niestety na masce i przednim zderzaku mam mnustwo mikro odpryskow i innych rzeczy auto jest po delikatnej korekcie lecz szczerze to byla to 1 korekta i balem sie jeszcze mocniej grzac lakier, teraz mam za soba juz chyba 6 czy 7 aut i juz wiem ciut wiecej chciałem maske i zderzak potraktowac własnie papierem wodnym o gradacji 2500 lub 2000 i tu moje pytanie jak mam sie do tego zabrac?? potrzebne mi beda klocki czy poprostu kawalek papieru pod reke i lekko naciskajac traktuje dany element ?? oczywiscie zwilżajac go woda . Pozniej mam i welniak i twardy pad ABW no i FG500.
Piotrek_S Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Płaszczyzny ścieraj na klockach. Ja mam 2 - jeden cały gumowy i fajnie się nim pracuje, a drugi taki większy dwustronny, ale jego używam rzadko. Na ręku nie szlifuj bo porobią się fale. Oczywiście tam gdzie się nie da podejść klockiem, albo nie ma to uzasadnienia to na rękę Używaj sporo wody by się papier nie zapychał i lepiej szlifowało. No i z dociskiem nie ma co przesadzać
Marco Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Piotrek_S, nie twierdze ze to co piszesz jest nieprawdą. Ale odnosi się raczej do płaskich płaszczyzn. Metoda używana w lakiernictwie jako wykończenie( usunięcie morki,wkurzeń,wtrąceń itp) .Natomiast w naszym fachu nie jest to metoda konieczna. Drobne niedoskonałości,typu rysy ,odpryski można spokojnie usunąć dłonią ,a dokładniej samym palcem. Robię tak od zawsze i jeszcze zauważyłem fal,wgłębień czy temu podobnych niedoskonałości. Po prostu uważam ze jeśli już coś robić papierem to jak najmniej. Trudno się usuwa rysy po papierze aby był ideał. A dwa to po co sobie robić więcej roboty. Znaczenie i ma tez jakich papierów się używa.
art'ek Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 bylem na szybko cyknac zdjecie w garazu co prawda auto nie jest umyte ale mniej wiecej tak to wyglada; Uploaded with ImageShack.us
Marco Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Za wiele to nic nie widać. Jeśli to głębokie odpryski,a takie na masce bywają, to nie ma się co łudzić ze się je usunie. Jedynie mozolne wypełnianie zaprawką i dopiero szlifowanie.
art'ek Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Marco, część to odpryski od kamieni i z tym sie licze ze tego nie usune ale czesc to jak by wżarty brud czy jakies dziwne zacieki;/ czy jakis syf wżarty ;/ ma sens jechanie prawie calej maski papierami?? Uploaded with ImageShack.us
maya Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 jeśli nie ma morki do usunięcia to mija się z celem chyba że czuć po palcem nierówności, jeśli jest gładko to nie ma potrzeby używania papieru
art'ek Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 maya, i jechac wełniakiem i fg500??
SzaKal Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 art'ek, Ta maska i błotniki były lakierowane ? najpierw umyj te auto jakąś silną pianą, następnie wyczyść glinką, wżery od robaków spokojnie zejdą przy polerowaniu pastą i padem, papier nie będzie konieczny.
art'ek Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 SzaKal, mierzylem miernikiem i nie bylo bite ani lakierowane silna piana?? co masz na mysli?? cos na myjce ?? bo nie mam pianownicy ;/
SzaKal Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 art'ek,Mam na myśli silniej skoncentrowaną pianę, jeżeli nie masz to umyj samochód APC, a po to żeby dobrze wyczyścić lakier przed korektą.
tomek33 Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Witam, Pozwolę sobie podłączyć się pod temat, podejrzewam że korekcja tej maski nie obędzie się bez papieru ściernego, o ile da się coś z tym zrobić. Liczę na pocieszające sugestie. Uploaded with ImageShack.us
_arek_ Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Obawiam sie ze korekta tej maski nie obedzie sie bez lakiernika... Ale to tylko moje laickie oko
SzaKal Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 tomek33, No mi też się wydaje że tu nawet papier nie pomoże ... ale zawsze można spróbować ...
numerator Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Ubytki lakieru takie jak odpryski trzeba wypełnić a papierem tego nie zrobisz ,a z racji tego że masz na masce niezłe sito to poleciał bym z lakierowaniem.
Rekomendowane odpowiedzi