pawelpk8 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Witam serdecznie kupiłem nie dawno myjkę Karcher 5.55 jubilee i nie dawno kupiłem pianownicę karchera 0,6l z regulacją. Używałem aktywnych pian firmy Tenzi(tenzo) coś takiego, aktywną piane firmy Karcher, i jeszcze jedną ale nie pamiętam nazwy. Mianowicie efekt aktywnej piany jest taki że, ona jest wodnista, nie ma efektu jakby to napisać "efektu śniegu". Piana nie utrzymuję się na samochodzie, od razu ścieka. Co zrobić żeby działało jaką pianownicę kupić?? Proszę o pomoc
Tygrysek3005 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Jest cały temat o pianownicach i aktywnych pianach. Wystarczy poszukać. Wiadomo że pianownica karchera nawet z najlepszą myjką i pianą, niczego nie zrobi. Ja wiem po sobie bo z pianownicą P.A. nawet karcherem K2.02 który już powoli umiera jestem w stanie zrobić ładną pianę. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=566
pawelpk8 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Tak wiem czytałem wcześniej w/w temat ale tam jest temat bardzo rozbudowany i nie zabardzo rozumiem wszytskich pojęć. Bardziej mi chodziło o to jakiej pianownicy użyć bo już wiem że pianownica karchera (do myjni domowych) nie jest zbyt dobrą pianownicą. Mógłbyś podrzucić jakiś link z allegro, producenta z modelem albo coś w tym stylu? i tak jak napisałeś że jesteś w stanie z tego karchera zrobić dobrą pianę a jakiej pianownicy ty używasz ??
MaTiMa Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 mam tą samą pianownice Kercher 0.6L i dla mnie jest wystarczająca. a mniejsze rozcieńczenie nie poprawi efektu śniegu ? piane nanosisz na suche auto czy mokre ?
pawelpk8 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Rozcieńczenie było różne tak jak producent podaję na instrukcji i sam koncentrat nigdy nie mogę uzyskać efektu "śniegu". Samochód jest myty na mokro, jutro jak będę miał chwile czasu wstawię filmik albo zdjęcia. [ Dodano: 28 Wrzesień 2011, 00:45 ] tzw. P.A. http://www.youtube.com/watch?v=2MAoLKP5LJ0 patrząc na ten link pianownica p.a. nie jest za bardzo zadowalająca??!!??!!
Rekomendowane odpowiedzi