Muti Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 VW Touran 2007 rok – Czas pracy:25 godzin 1 dzień chwila po 10.00-03.00 2 dzień 7.00-15.00-->reszta dnia spedzona przy swoim Touranie-mycie,glinka,HDC,Glasur Auto myte w sumie 5 razy. Użyte: Mycie + oczyszczanie -VP SNF -VP Orange pre-wash -BH surfex HD -Dodo BTBM -2 wiadra+GG -rekawica RG -VP Citrus Tar&Glue -IronX Koła I felgi: -VP Blue Gel -IronX -BH Surfex HD Korekta: -Menzerna FG500 w niektórych miejscach na wełnie-zazwyczaj na niebieskiej ABW -3M EF i UF na dedykowanych padach -papiery wodne 2000 i 2500 + koreczki FP -Silverline Wykończenie+dressingi: -VP Achilles Prep -FK Pink 2 warstwy -VP Dionizus -Megs Endurance Gel -Carpro Perl 1:2 na grill Każdy wie jak i co wygląda,dlatego zamieszczam tylko zdjęcia po kolei brak zdjęć 50-50-tylko lampy,bo czas gonił,a to zajmuje trochę czasu… Lakier dość skatowany i do zrobienia kilka zaprawek. Zaprawki najpierw zmatowione,baza nałożona pistoletem do aerografu,klar z utwardzaczem w sprayu.Nastepnie po wyschnieciu wszystko spolerowane i ten system się sprawdza.Widać z bliska,że było robione,ale jest zamaskowane,a o to chodziło właścicielowi. Auto było całe w lotnej rdzy,stąd IronX miał trochę do roboty i dobrze sobie poradził. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro00 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Praca rewelka Niemniej wole tego bordowego Tourana Czym udało Ci się doczyścić tak ładnie przedni chrom ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Świetna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 FK pink wax na srebrnym jednak pięknie też mam go u siebie na wiosnę jednak zrobię dwie warstwy. Super praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Te zaprawki całkiem nieźle wyszły jak na takie uszkodzenia , nakład pracy też nie mały. Piękna robota . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Przyjemnie się ogląda, dobre zdjęcia, final rezult - jak to zwykle u Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 jak zawsze taka lotna rdza powraca? mam to samo na caddy i zastanawiałem się czy śmignąć korektę teraz czy po zimie. najlepsze jest to, że autko całe w oryginale ktoś wie z czego to się bierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 najlepsze jest to, że autko całe w oryginale ktoś wie z czego to się bierze? Kolegi Focus RS "w podkładzie" czyli biały miał to samo (nowy z salonu), usunięte w kwietniu i jest OK, nie wraca. Ale skąd to dziadostwo sie bierze to nie mam pojęcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Na koncu jeszcze powinno byc wklejane foto zrobione w momencie pierwszego spojrzenia wlasciciela na auto po pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Czym udało Ci się doczyścić tak ładnie przedni chrom ??? EF na zółtym padzie Te zaprawki całkiem nieźle wyszły jak na takie uszkodzenia Też mi się tak wydaje,ale czekam na opinie własciciela Przyjemnie się ogląda, dobre zdjęcia, final rezult - jak to zwykle u Ciebie Dziękuje,staram się.Szkoda,ze poprzednich 3 aut nie robiłem relacji,bo tam była jazda,a fury zacne były taka lotna rdza powraca? mam to samo na caddy i zastanawiałem się czy śmignąć korektę teraz czy po zimie. najlepsze jest to, że autko całe w oryginale ktoś wie z czego to się bierze? Ta rdza bierze sie z powietrza co ciekawe.Po prostu auto musiało gdzies stać gdzie takie zjawisko występowało.Na pewno nie bierze się to samo z siebie z lakieru. Na zdjęciach przewija się smutny starszy brat(patrz reflex na chromie),który czeka na swoją kolej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einser77 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Super, pięknie to wyszło, jestem pod wrażeniem zaprawek Czym na zdjęciach (tam gdzie są te fioletowe zacieki) potraktowałeś auto? Jakiś tar remover czy iron-x żeby tą lotną rdzę usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Czym na zdjęciach (tam gdzie są te fioletowe zacieki) potraktowałeś auto? Jakiś tar remover czy iron-x żeby tą lotną rdzę usunąć? IronX Po nim niewiele zostało "ognisk" do usunięcia glinką i polerką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 eleganckie sreberko Kawał dobrze wykonanej roboty. Pewnie właścicielowi koparka opadnie z deka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einser77 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Dzięki, tak się pytałem bo u mnie na srebrnym też czasem walczę z taka lotną rdzą, ale w ilości kilka kropek na aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qob Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Relacja i praca bardzo mi się podobają, ale avensisa to umyj, albo schowaj do zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zarzyk Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Nieźle nieźle, chyba zmienię zdanie co do koloru srebrnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterb Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Muti jak zawsze super robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoko Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 z czystej ciekawości, ile ci IRON X a wyszło na samochód? Też robiłem coś takiego na SAABie 9-5 kombi i razem z felgami zeszło mi ponad pół dużej butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 z czystej ciekawości, ile ci IRON X a wyszło na samochód? Z felgami jakieś 250-300ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Września 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Polecam przelanie IX do buteleczki PET ze spryskiwaczem, rozpylają 2x mniej produktu a i tak pokrycie wystarcza do skutecznego działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Po tym aucie właśnie to zrobiłem.Przelałem do butelki po próbce zapachu i faktycznie jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coval Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Zaprawkę kładłeś i polerowałeś tego samego dnia? Nie były zbyt miękkie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Zaprawkę kładłeś i polerowałeś tego samego dnia? Nie były zbyt miękkie? Zaprawki dzień wcześniej,a polerowanie zaprawek na drugi dzień i było ok.Lakier miał czas schnięcia 60min w 20st,a dodatkowo był wygrzewany lampą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Czym doczyściłeś tak zawiasy? U mnie wyglądają 10x gorzej i APC Nielsena 1:10 nawet ich nie ruszył, pewnie za małe stężenie;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Bilt Hamber surfex HD stężony i wystarczyło jedno podejscie,pedzelkowanie i spłukanie karcherem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi