Jump to content

Recommended Posts

Posted

Poszukuję środka, który zabezpieczy elementy plastikowe narażone na warunki atmosferyczne. Chodzi mi o ochronę plastikowych nadkoli oraz dokładki zderzaka... lubię jak nadkola ładnie lśnią, strasznie denerwuje mnie jak na plastiku zostają przebarwienia spowodowane deszczem... Proszę o poradę jaki środek wybrać, aby w pełni spełnił moje oczekiwania ;)

• Administrator
Posted

Na swojej dokładce testuje teraz Cquartza i też całkiem nieźle daje radę.

Posted

Jeśli nie padnie żadna alternatywa to kupię Gtechniq C4

Ps. dzięki Evo :good:

[ Dodano: 24 Wrzesień 2011, 18:00 ]

A jak jest z wydajnością Gtechniq? 15ml starczy na ....?

Posted
Jeśli nie padnie żadna alternatywa to kupię Gtechniq C4

Ps. dzięki Evo :good:

[ Dodano: 24 Wrzesień 2011, 18:00 ]

A jak jest z wydajnością Gtechniq? 15ml starczy na ....?

C4 jest bardzo wydajny. 15ml Wystarczy na pokrycie elementów plastikowych w jednym współczesnym aucie i jeszcze dużo, dużo więcej…

np. przy Porsche 911 (934) zużyto 2ml, na Land RoveraFreelander`a (z plastikowymi zderzakami) zużyto 25 ml.

• 1 month later...
Posted
Z tym, że nie jest dostępny w tym sklepie i nie można dodać do koszyka.

A w którym? ;-) sprawdzane przed chwilą, link który podał bobas, działa jak również dodanie do koszyka.

Jeżeli występują trudności to wejść przez stronę poland.gtechniq.com, zalogować się w sklepie i powinno być wszystko dobrze.

Posted

Ah, 15ml są, ale ja chciałem z grubej rury uderzyć po 25ml, a tych faktycznie nie ma. OK, wszystko wiem.

Posted
Na swojej dokładce testuje teraz Cquartza i też całkiem nieźle daje radę.

Cqartz w sensie do lakieru czy perl? Ten drugi opisuja jako dressing w dodatku wodorozcienczalny, wiec zalatuje mi tu megsem hd ktory nie jest jakos suer fajny. C4 natomiast... jesli faktycznie wiaze sie z plasikiem... kropelkuje z tego co widze nawet po 10 miesiacach od poozenia to nawet cene mozna jakos przelknac 8-)

• Administrator
Posted
Cqartz w sensie do lakieru czy perl?

Cquartz jest tylko jeden ;)

Posted

Cena też widzę kozacka ale jeśli faktycznie tak długo się utrzymuje to niezła opcja. Mam pytanie do tych, którzy z tego korzystali - jak długo u Was to "siedzi"?

Posted
jak długo u Was to "siedzi"?

mysle ze tu znajdziesz opowiedz. Wydaje mi sie ze nikt z naszych uzytkownikow nie mial dluzszego stazu z tym srodkiem ;)

Posted
z naszych uzytkownikow nie mial dluzszego stazu z tym srodkiem

Nie wydaje mi się żeby na forum ktoś używał, może sie mylę. Natomiast auta od dilerów, naszych partnerów, wyjeżdżają z plastikami zabezpieczonymi C4.

Wpis z 2008 r. - wszystko aktualne, tylko cena bodajże w UK teraz jest Ł29.99

• Administrator
Posted
może sie mylę

Mylisz się, ktos tam używał ;) Jeden taki nawet aplikował to na deske rozdzielczą, może się wypowie ;)

Posted
może się wypowie ;)

10 miesięcy to może nie minęło ale ze 4-5 na pewno. Na listwach zewnętrznych kropelkowanie było i jest, zaczernienie powróciło do ciut lepszego stanu jak przed nałożeniem, na desce rozdzielczej i boczku aplikacja była eksperymentem, ogólnie nie polecam ;) chyba ,że ktoś lubi efekt "very high gloss" ewentualnie jak ktoś jeździ do Maca to miejsca na kubeczki można śmiało wysmarować, żeby nam krople coli odpychało :D:D

ps. nie smarowac na miekkie plastiki bo powłoka się złuszczy

Posted

Cena tego środka jest, nie przesadzając, powalająca. Do tej pory sądziłem, że zachwalany na tej i drugiej półkuli BlackWOW jest drogi, a tu proszę - ponad 200 stówy za niepełny kieliszek. Nie wiem jaka by musiała być trwałość C4, żeby usprawidliwić jego cenę.