Jump to content

róznice w konserwacji skóry i "skóry" ?

pavvell

Recommended Posts

Tylko najdroższe samochody maja tapicerkę z prawdziwej skóry - zdartej z grzbietu jakiegoś zwierza, obrobionej, wyciętej i uszytej z jednego kawałka. Większość tapicerek to kawałki skóry mielone, klejone i prasowane w jeden arkusz. Czy taką skórę jest sens konserwować najlepszymi preparatami?

Nie znam się na preparatach do skóry (bo nie posiadam) i nie wiem jakie są najlepsze czy też kosztują tysiące, naście jak woski, ale nie sądzę :P te markowe wydaje mi się, że są w przyzwoitych cenach więc jak się już posiada nawet tą pseudo skórę to chyba dobrze jak będzie czysta i zabezpieczona, by ładnie wyglądała na lata i nie sprawiała trudności w czyszczeniu.

Pytałem się czy te superpreparaty z woskiem pszczelim, aloesem, nie wiadomo z czym jeszcze są wskazane do mielonej i klejonej czymś później skóry? Czy na pewno ja nawilżają i przedłużają życie?

• Dystrybutor
Tylko najdroższe samochody maja tapicerkę z prawdziwej skóry - zdartej z grzbietu jakiegoś zwierza, obrobionej, wyciętej i uszytej z jednego kawałka. Większość tapicerek to kawałki skóry mielone, klejone i prasowane w jeden arkusz. Czy taką skórę jest sens konserwować najlepszymi preparatami?

Skąd masz takie informacje? :)