Jump to content

Pomoc przy polerce w trudnych miejscach.

Recommended Posts

Posted

Witam, mam pytanie, ostatnio musiałem udac sie na mała zaprawke lakiernicza na "smart repair" wszytsko wyszło w miare ok, jednak po zaprawce została spolerowana tylko czesc lakieru (czyt: nierownosci po malowaniu itd) przyczyna, brak dostepu normalna polerka poniewaz sa to miejsca normalnie widoczne i łatwo dostepne jednak , waskie dwa prostokaty o wymiarach 10 cm wysokosc X 6 cm szerokosci, nie ma tam zabardzo tak jak pisałem tam podejsc, reszte co sie dało zpolerowac, było traktowane jak sie nie myle papierkiem na mokro 2000 i pasta 3M zielony korek+tarcza bawełna, i wyszło bardzo zadowalajaco.

Czy sa jakies urzadzenia a najlepiej małe nakładni na "wiertarki" żeby delikatnie spolerowac pozostałe czesci lakieru? albo ktos ma jakis pomysł chodzi mi o talerzyk o srednicy max 4 cm najlepiej z bawełny. Wszytskie pomysły mile widziane.

Posted

najlepiej dodaj jakieś foto ;)

wiertarka to nie najlepszy pomysł, sproboj moze recznie to wypolerowac?

jesli masz maszyne polerska to sa male pady o wielkosci 8-10 cm

Posted

Tak na szybko, na alledrogo najtańsza prawdziwa polerka jest teraz od 119zł, z odbiorem osobistym w Warszawie.

Posted

maya, dziekuje kolego bardzo pomocne, dam rade papier 2500, potem 3000 a potem zielony 3M + flexipads 50mm ?? miejsce ciezko dostepne, nie musi byc na glanc tylko żeby lepiej wygladało jak zaraz po malowaniu.

Posted

szymekk, mysle że jest, poniewaz na klarze widac i czyc troszke pyłkow, niestety tak została robota wykonana , nie jest to do konca wina goscia co to robił a miejsca w jakim było robione, dojscia pistoletu, i warunkiem był brak demontażu elementu blacharskiego. Jak ten człowiek to polerował ( ta czesc gdzie mogł wejsc tarcza 80 mm ) to wyszło wg mnie dosc dobrze, tyle ze wczesniej własnie przeleciał to papierkiem wodnym i dopiero polerka. Nie zwrociłem tylko uwagi czy samym 3M zielonym to robił czy jeszcze potem czyms , ale chyba tak, wiesz to nie ma byc na piekny błysk , bo jest to element wogole niewidoczny z zewnatrz.

Posted

2500 wystarczy jak są jakieś wtrącenia, rób na wolnych obrotach najlepiej nie przekraczaj 1200