Jump to content

Przebarwienia plastiku (kropki)

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie

Mam taki problem.

Ostatnio zakupilem samochod lexus is 200 i w srodku deska rozdzielcza w niektorych miejscach jest w kropki...wyglada to tak jakby ktos irche spryskal woda i powstaja takie kropki...

Wyglada na to ze ktos uzyl jakiegos srodka ktory wszedl w reakcje i powstaly takie kropki :(

Teraz pytanie jak sie tego pozbyc?

czy znacie jakies srodki ktore pomoga to usunac?

Probowalem spirytusem kosmetycznym ale nic nie zeszlo :( takze uzycie autolandu do plastikow nie przynioslo zadnego efektu...:(

Pozdrawiam i czekam na pomoc

Posted

No jeszcze nie probowalem bo musz zakupic ale wyczytalem ze warto jeszcze sprobowac szarego mydla lub tez nawet ludwika...Wyprouje te dwie metody i zobacze, moze to "cos" zejdzie....

Posted

Witam

JAk bede w aucie to oczywiscie zrobie a tak jak pisalem wyglada to tak jakby ktos uzyl bardzo tlustego srodka i przez to plastik zminil barwe na ciemniejsza a pasku na przeciwko pasarzera sa poprostu kropki...Deska w lexusie ma takie wstawki w kolrze zamsu, cos podobnego ale dokladnie nie wiem z jakiego to jest palstiku...

Posted

Witam ponownie

Uzylem APC g101 i ladnie zeszlo, niestety z ramki obudowy wskaznikow zaczela schodzic farba ;/ Stezenia uzylem 1:10 i niby ta ramka jest z tego samego plastiku...Trudno bede musial upolowac nowa na allegro ale dobrze ze jest to czesc wymiennna bo nie wiem co bym zrobil jakby farba zaczela schodzic na czesci nie wymiennej.... :/

Jaki polecacie dobry srodek po zyciu APC do plastiku w przysteonej cenie?

Pozdr

Posted

albo np autobrite pinksheen, to zależy na jakim efekcie Ci zależy, znając plastiki lexusa szedł bym bardziej w środki nie błyszczące się tak jak wspomniane wcześniej 2 produkty :good: