Jump to content

Recommended Posts

Posted

auto kupione niedawno przez znajomego mały przebieg 40 tysięcy z hakiem jak dla mnie powinno byc czyściutkie a tymczasem wyglądało delikatnie mówiąc nieświeżo, zdjęcia pokazują już stan po procesie jaki zapewne wykonałby przeciętny użytkownik auta który stara się w nim o jakiś porządek czyli po odkurzeniu i przetarciu z kurzu:

dsc02591r.jpg

dsc02586b.jpg

dsc02580kx.jpg

dsc02589o.jpg

dsc02579kpn.jpg

dsc02581cz.jpg

dsc02588zl.jpg

dsc02594d.jpg

jak widac na foto "przód" mocno zabrudzony, z tyłu nieco lepiej, ogólnie jak dla mnie dośc paskudnie jak na auto z tak małym przebiegiem.

Do doprowadzenia tapicerki do czystości zostały użyte środki Tersusa - PR 101 w opryskiwaczu ciśnieniowym szczotkowane również szczotką Tersusa i EX 850 w odkurzaczu ekstrakcyjnym, miejscowo wpomagałem się APC VP w stężeniu 1:10.

Plastiki czyszczone przy pomocy wspomnianego APC VP, anastępnie zabezpieczone Einszett 1Z Cockpit Premium.

Elementy ze skóry zestaw COLOURLOCK

Czas pracy ok 16 godzin, a efekt następujący:

dsc02602q.jpg

dsc02599n.jpg

dsc02596gd.jpg

dsc02600mn.jpg

dsc02598on.jpg

dsc02639u.jpg

dsc02636z.jpg

dsc02634s.jpg

dsc02624ai.jpg

dsc02619rn.jpg

dsc02622mc.jpg

dsc02616xp.jpg

dodam, że gumowe dywaniki, których nie ma na foto oczywiście także zostały wyczyszczone i zabezpieczone.

Dzięki za cierpliwośc wszystkim zerkającym na tę relację w trakcie jej wklejania "na raty" :D

Posted
Spoko, pewnie Kol rogo ładuje fotki, no bo to chyba nie "final rezult" :-]

dokładnie - proszę o chwilę cierpliwości - zamotałem się przy wklejaniu :D

Posted

A fotele wyglądają jak po powodzi... taki ładny wzorek na wszystkich :|

Tez mi się tak wydaje.

Nikt nie jest świętym mikołajem i nie sprzedaje auta z przebiegiem 40kkm.

Posted
dokładnie - proszę o chwilę cierpliwości - zamotałem się przy wklejaniu

Uff :kox:

dzięki wszystkim za cierpliwośc :D

Posted
a dywaniki gumowe czym zabezpieczyłeś?

Poza tym praca super wykonana

Duragloss Tire & Rubber Dressing :)

Posted

powiem Ci ze to jeszcze nie bylo tragedii.. mam do czynienia z nowymi autami i chlewem w srodku.. bynajmniej jestem pod wrazeniem doprania, doczyszczenia podlogi kierowcy.. jako mozesz wrzuc foto dywanikow jesli masz, ciekaw jestem jak wyszly..

Posted

RadMon - tragedii pewnie nie było, ale auto było prawdopodobnie już "podpicowane" do sprzedaży :D

zdjęcie gumowych dywaników mam, ale niewiele widac - po dresingu nabrały lekkiego połysku

dsc02637q.jpg

Posted

kup coś ładniejszego bo na te żal patrzeć :/

ale z tapicerka niezła robota.

ps. już myślałem ze zostawiłeś plamę a to.. u mnie na monitorze :)

Posted

sirtrojan - gdyby auto było moje pewnie bym wymienił :)

RadMon - chyba trochę faktycznie zrobiły się bardziej śliskie, choc trudno mi to dokładnie określic, bo autem jechałem tylko przez kilka minut, a guma na tych dywanikach i bez dresingu była raczej dosyc twarda i mało "tępa" :)

Posted

A fotele wyglądają jak po powodzi... taki ładny wzorek na wszystkich :|

Tez mi się tak wydaje.

Nikt nie jest świętym mikołajem i nie sprzedaje auta z przebiegiem 40kkm.

Ja sprzedałem z przebiegiem 20 tys. km, kupowałem nówke z salonu i po roku czasu sprzedałem, przebieg ori, był jeżdżony tylko w weekendy jako 3 auto w rodzinie, i świętym mikołajem nie jestem. Nie rozumiem w ogóle skąd takie głupie rozumowanie :shock:

Co do pracy to miażdży :good: