Skocz do zawartości

Subaru Impreza WRX

CMQ

Rekomendowane odpowiedzi

Czarny Subarowy jest mega wdzięczny do pracy wystarczy lekko ścierny cleaner i lakier wraca szybko do blasku.

CMQ napisał/a:

Auto po prostu odwiedza tor.

Zapewne porusza się po nim z niskim ciśnieniem powietrza w kołach :?

Nie do końca prawda, skoro odwiedza tor. Wystarczy odwiedzić parę razy Ułęż i ranty zciachane na dobre. A negatyw ustawiony dlatego bo Subaraki lubi wypluwać przodem.

Twoi sąsiedzi są chyba w szoku ciągle inna fura pod domem, ciągle jakieś sesje zdjęciowe i każdy samochód co przyjeżdża, wyjeżdża odmieniony(jakby dziupla samochodowa była w garażu;-)) a tak na marginesie kozak robota. Lubie oglądać twoje reportaże z prac i w ogóle to masz fajny garaż, dobrze przystosowany.

Zależy którzy sąsiedzi :) Są wtajemniczeni, są i nie wtajemniczeni. Ci drudzy rzeczywiście nie ogarniają jak jednego dnia wyjeżdżam rano swoim autem a wracam np Z4M. Kiedyś, jak przed oficjalną premierą 350Z w PL wytoczyłem z garażu takie właśnie coś i to na kołach Volk GTC i wydechu Borla plus berlińskie blachy, to sąsiad wyrzucając śmieci nie trafił wiadrem w pojemnik.... Generalnie uwielbiam ten efekt zaskoczenia, największy wywołał oczywiście GT-R, ale mam cichą nadzieję za 2 tygodnie ten efekt pobić ;)

• 3 lata później...

Wykopaliska, no, ale... Też mam Imprezę i też czarną ;), na pierwszy rzut oka lakier w podobnym stanie. Szukałem info o rodzaju lakieru Subaru (twardy/mekki) i trafiłem na ten wątek. Swoja drogą - dobra robota!

Ponieważ w temacie dopiero raczkuję, mam pytanie do znawców - czy w ramach wiosennych porządków, do tego lakieru dobre będzie co następuje: szampon Chemical Guys Mr. Pink, glinka ValetPRO Yellow, cleaner Dodo Juice Lime Prime (lub Poorboy's Polish Professional) a na to wosk Collinite 476? Ewentualnie co zmienić? Na razie mam wosk (kładłem jesienią po polerce pastą Manzerna), resztę będę dopiero zamawiać.

Z góry dzięki za pomoc.

• 11 miesięcy temu...